Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3610 / 3611
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Pé, 16:06 / 1

Nem jobb volna keresni valakit aki kinyomtatja?
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Pé, 16:11 /

30mm.
(#) bbb válasza granpa hozzászólására (») Pé, 16:15 /

Nem véletlenül tört az el, nem foglalkozok vele többet
(#) mek-elek válasza granpa hozzászólására (») Pé, 17:42 /

Mát megbocsáss, Te rendszeresen megennéd, amit a textilbakelittel kevergetsz?
(#) Skori válasza mek-elek hozzászólására (») Pé, 17:47 / 2

Ha megnézel közelről turmixgépet, akkor rájöhetsz, hogy nem ezzel kever. Már a régi NDK turmixgépen is hasonló kuplung volt. Ennek a feladata a motor tengelyének, és a keverő-aprító rész tengelyének összekapcsolása. Nem találkozik azzal amit keversz a gépben.
A hozzászólás módosítva: Pé, 17:48
(#) mek-elek válasza Skori hozzászólására (») Pé, 18:04 /

Hátha így... Akkor csak a szokásos, edd meg amit vettél... Hiszen lehetne az jobb anyagból is. Kérdés, van e olyan anyag nyomtatóhoz, hogy érdemes legyen 3D-ben nyomtatni?
(#) granpa válasza mek-elek hozzászólására (») Pé, 21:01 /

A választ megkaptad a tájékozatlanságodra, de egyébként nyugodtan, mivel igencsak stabil vegyületű műanyag a tb.
(#) david87 hozzászólása Szo, 13:28 /

Páka újitás

Sziasztok!
Kinyufant a pákám.egy kicsit össze olvadt.
(#) zolika60 válasza david87 hozzászólására (») Szo, 16:46 /

Írj az eladónak. Hátha eladja a pákát külön is. Azzal ilyen nem fordul elő.
(#) granpa válasza david87 hozzászólására (») Szo, 19:35 /

Ha más baja nincs; én esztergáltam nyelet textilbakelitből vagy 40 éve. Azóta sincs baja.
A hozzászólás módosítva: Szo, 19:35
(#) sany válasza granpa hozzászólására (») Szo, 20:00 /

Az a fekete közdarab is valamilyen bakelites anyag.
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Vas, 10:31 /

Henrik Leopold egyik nagy találmánya, mellesleg.
Hátrányos tulajdonsága, hogy rettenetesen büdös, és ezt meg is tartja.
(#) hg6dab válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 15:52 /

Idézet:
„rettenetesen büdös”
Ezt meg tudom erősíteni. Főleg fúrás, fűrészelés után.
Ezért megmunkálás után vékonyan lefújom matt akrilán lakkal.
(#) david87 válasza granpa hozzászólására (») Vas, 17:06 /

Rettenetes büdös volt bent az olvadt műanyagnak köszönhetően.
Jó a fűtő szál csak nem tudom hogy mi nyekkent meg benne.
De már be szerzés alatt pákák. 2018.02.11 Szülinapom óta üzemelt.
(#) nagym6 válasza david87 hozzászólására (») Hé, 8:11 /

A fűtőszál hőérzékelője vagy ennek elektronikája nyekkenhetett meg, nincs lekapcsolás a forrasztási hőfok elérésekor. Ilyenkor túlfűt rendesen.
(#) nagym6 hozzászólása Sze, 19:41 /

Hogyan?

Üdv. Kérdésem, hogy lehet belépni az "Egészségablak"-ba, pontosabban Ügyfélkapuba telefonon? Ügyfélkapu belépéshez kell a hitelesítő kód, de telefonon ha Egészségablak van megnyitva belépéshez, nem lát
Android.
A hozzászólás módosítva: Sze, 19:45
(#) nagym6 válasza nagym6 hozzászólására (») Sze, 20:05 /

Lemaradt előző hsz. vége. Helyesen:
Üdv. Kérdésem, hogy lehet belépni az "Egészségablak"-ba, pontosabban Ügyfélkapuba telefonon? Ügyfélkapu belépéshez kell a hitelesítő kód, de telefonon ha Egészségablak ill. Ügyfélkapu van megnyitva belépéshez nem látom a hitelesítő kódot, két program nem fut egyidőben csak vagy egyik, vagy másik.
Android.
(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Sze, 20:12 / 1

A hitelesítő kódot e-mail-ben küldik. Onnan kell kimásolni vagy megjegyezni és beírni a belépéshez. Engem is meglepett és csak másnap jöttem rá hogyan kell használni, mert semmi visszajelzés nincs amikor a kódot kéred.
(#) SzervízMacska válasza nagym6 hozzászólására (») Sze, 20:20 / 1

Hogy ne futna egyidőben? Az android is multitaszkingos rendszer. Egyikből kódot kimásolod, másikba beilleszted; problem solved…

Szerk: Az egészségablakhoz van applikáció, ebben be lehet állítani biometrikus azonosítást. (Ujjlenyomat, vagy pofavizit.) Ha ezt az első bejelentkezéskor aktiválod, később már nem kér kódot.
A hozzászólás módosítva: Sze, 20:29
(#) nagym6 válasza zolika60 hozzászólására (») Sze, 20:24 /

Nekem telefonon jön a hitelesítő kód Google authenticator alkalmazás. Az egészségablak is telefonon van. 30 másodperc van a kapott authenticator kódot beütni. Ha ez a kód megjön, utána belépés ügyfélkapun nem megy 30 másodperc alatt. Ezután új kód jön. Ezt nem értem hogyan csinálják ügyesek.
Most találtam valami talán használható segítséget erről neten, megnézem hátha.
Köszi.
(#) nagym6 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Sze, 20:29 /

Igaz, talán rájöttem a kettő együtt megy. Köszi.
(#) SzervízMacska válasza nagym6 hozzászólására (») Sze, 20:33 /

Szívesen. Az előzőt szerkesztettem, hátha még többet segít…
(#) bbb válasza nagym6 hozzászólására (») Sze, 20:40 / 1

Mikori androidod van? Nekem a huawei telefonjaimon van olyan lehetőség, hogy a képernyőt felosszam és egyszerre két alkalmazást lássak rajta. A honor50-en pl. ha a jobb felső ikonra rábökök, akkor minden felett lesz kis ablakban az alkalmazás és látom egyszerre a kódot, meg alatta a másik alkalmazást is.
(#) nagym6 válasza bbb hozzászólására (») Sze, 20:45 /

Most mélyedtem bele jobban ebbe a sz..ba, ez is lehet kétablakos is, vagy egyablakos de váltható a két program. Így már sikerült az egész belépés. Bénáztam. Köszönöm.
(#) bbb válasza nagym6 hozzászólására (») Sze, 20:49 /

Nem bénáztál, egyszerűen csak ezeket nem tanítja senki. Magadtól meg nem fogod kitalálni, legfeljebb véletlenül ráakadsz és utána keresed tudatosan. Nekem a telefon, ha a négyzetecske ikont hosszan nyomva tartom, akkor mutatja a mellékelt segédletet.
A hozzászólás módosítva: Sze, 20:49
(#) nagym6 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Sze, 20:50 /

Nekem biometrikus választást nem kínált, töröltem újra letöltöttem újra telepítettem, akkor sem. Pedig telefonon van ujjlenyomat szenzor csak sosem használtam, talán nincs konfigurálva vagy nem tudom mi. Mindegy már működik rájöttem amit mondtál hogy megy a két program együtt lássam is. Tehát kóddal már működik gyorsnak kell lenni.
Köszönöm.
(#) nagym6 válasza bbb hozzászólására (») Sze, 20:55 /

Android 10. Motorola G8Plus a telefon.
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») 10:07 /

Szívtam vele én is asztali PC-n, nehezen sikerült párosítani az authenticator-ral utána meg kapkodni kellett a 30 másodpercek miatt. Szerencsére kitalálták hogy lehessen email címre kapott kóddal is használni, átállítottam arra na azzal már nincs gond mert van rá 5 perc.
Nem értem, miért nem lehet megoldani úgy ahogy az összes többi ilyen volt eddig is, hogy sms-ben kapod a kódot, az a legegyszerűbb felhasználói szempontból.
(#) Skori válasza Ge Lee hozzászólására (») 10:18 /

Mert az SMS küldés fillérekbe kerül, és vannak kész rendszerek rá (hiszen az összes bank használja 2. faktorként), a szoftverfejlesztésre meg 100milliós (vagy akár milliárdos) nagyságrendben lehet költeni... Azt meg ugye tudjuk miért jó...
(#) Skori válasza Ge Lee hozzászólására (») 10:26 /

Az is vicces, hogy egy totp.app oldalt ajánlanak PC-s használatra ami amúgy orosz fejlesztés (és állítólag némi statisztikai adatot is küld a fejlesztőnek). Azaz a sok pénzbe már nem fért bele egy sima magyar https://totp.hu vagy valami ilyesmi oldal fejlesztése. Hogy ez mekkora munka lett volna... akkora, hogy kb 1 napot rászántam, megnéztem pár gyári appot, majd készítettem egy saját authentikátort, a saját szerveremre a család számára. Egy profi szoftverfejlesztő csapatnak ez néhány órás ujjgyakorlat lett volna...
Ide feltettem egy demót amiből kivettem a jelszókérést: Bővebben: Link
Ha még rászántam volna több időt akkor lehetett volna többfelhasználós, regisztrálós, stb... Pedig én csak hobbiból programozok időnként.
Következő: »»   3610 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem