Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   258 / 258
(#) pipi válasza Régi motoros hozzászólására (») Dec 16, 2024 /

Hali!
Erre mondják, ahány ház annyi szokás. Nem kompatibilisek egymással, mm-es eltérések simán lehetnek, az egyik nem megy be a másik helyére, vagy simán beesik. A bepattanó fülek száma, helye, mérete, hossza is lehet különböző.
Én is nemrég készítettem elő kidobásra a nagy és kis előlap takarókat, csak mindig elfelejtem a szelektívbe kidobni 4 hetente. Ha jársz Kispest felé, viheted, válogathatsz
(#) Régi motoros válasza bbb hozzászólására (») Dec 16, 2024 /

Ezt a fémet én is megtaláltam, másfajtát nem is igen.
A helyi bontóban már kerestem, persze, hogy kidobálgatták már mindet. Tuti nincs rá nagy kereslet.
(#) Régi motoros válasza pipi hozzászólására (») Dec 16, 2024 /

Egyébként tudom, hogy van többféle is, kettő vagy négy füles, és a fül hossza is lehet más más.
Pesten egyáltalán nem járok, így nem tudok válogatni sem.
Max annyit tehetek, hogy lefényképezem melyik fajta a hiánycikk...
(#) pipi válasza Régi motoros hozzászólására (») Dec 16, 2024 /

Én kifaragnám "akármiből", és pl melegragaccsal beragasztanám...
Egy "hazai" postaköltséget tuti nem fizetnék érte.
(#) Régi motoros hozzászólása Jan 6, 2025 /

Nikecell csavar?

Üdv! Alin nem akadt még véletlenül valaki nikecell csavarra? Ilyenre volna szükségem, gondoltam hátha találok valami budget kategóriát jóárasítva, de én eddig nem botlottam bele.
Nem is tudom milyen néven kellene keresni.
Az már megvan, ami spiráltipli, és acélcsavar megy bele, de most nem az kellene.
(#) Bakman válasza Régi motoros hozzászólására (») Jan 6, 2025 /

polystyrene screw
insulator screw
ips screw

Nincs túl nagy választék.
(#) morgo hozzászólása Jan 8, 2025 /

Emag ssd

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata az alábbi linken vásárolható SSD-ről?
Gyanúsan olcsó, arra meg semmi sem utal, hogy ez csak üres ház lenne.
Bővebben: Link
(#) lalca válasza morgo hozzászólására (») Jan 8, 2025 / 1

Kb. ez! Meg ne vedd!
(#) GPeti1977 válasza lalca hozzászólására (») Jan 8, 2025 /

Tulajdonképpen SSD (a Solid-state drive) még akkor is ha az egy SD kártya.
(#) tothbela válasza lalca hozzászólására (») Jan 8, 2025 / 2

Ez az a trükk amikor 2TB-ot látsz az eszközkezelőben, írni is tudsz rá annyit, de visszaolvasni már nem tudod, mert a fájlok nincsenek meg.

A 2TB-os microSD sem jön ki ennyiből.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2025
(#) morgo válasza lalca hozzászólására (») Jan 8, 2025 /

Valami hasonlóra tippeltem én is.
(#) KBal76 hozzászólása Jan 11, 2025 /

DC-DC step-up

Sziasztok! Rendelnék egy erősebb DC-DC konvertert, jelen van 12V (terhelhető) viszont alig van helyem. Két step-motor (DM542, 1.2A, NEMA23) megtáplálása a feladat, 30-36V lenne a cél. A motorok folyamatos mozgásuk ellenére gyakorlatilag nem melegszenek, tehát nincs sok teljesítmény szerintem, de ki tudja impulzusban mi történik. Van valami bevált típus? (Most egy klasszikus 360W ipari tápról mennek, de azt kihagynám, mert jelen van egy túldimenzionált 12V szervertáp is.) Találtam ezt a típust, a második opció, 150 kínai Watt az ígéret.
(#) Ktulu hozzászólása Jan 16, 2025 /

ebay unic-electro TL866 programozó

Rendelt már valaki ebayen az unic-electro nevű cégtől?
Egy TL866 programozót szeretnék venni. 94,8% pozitív értékelésű.
Spanyolországot ír tartozkodási helyként.
Megbízható?
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2025
(#) bbb hozzászólása Szo, 19:06 /

allegro - számla?

Sziasztok!

Valaki rendelt már az allegro oldalról céges számlára? Egyszerűen nem találom hogy lehetne megoldani cégként a vásárlást. Regisztrációkor ha megpróbálok cégként regisztrálni, akkor közli, hogy nem jó az adószám formátuma (persze minta az nincs, hogy milyen formában adjam meg), magánszemélyes regisztráció után meg hiába pipálom ki, hogy kérek számlát, nem lehet cégadatokkal kitölteni, mert nincs rá opció. A fiókadatoknál meg tudtam adni a cégnevet és adószámot, de ennél tovább nem jutok.
(#) Lacika válasza bbb hozzászólására (») Szo, 19:33 /

Szia, szerintem sehogy.
Le is van irva: " Mi a különbség az általános fiók és a céges fiók között
Az általános fiók magánszemélyeknek szól. Céges fiókot az Allegrón értékesítő cégek használnak."
(#) bbb válasza Lacika hozzászólására (») Szo, 20:11 /

Ugyanakkor a súgójukban van áfás számlára vonatkozó rész is, csak az nincs leírva, hogy céges vásárlóként hogyan regisztrálj/rendelj.
(#) Lacika válasza bbb hozzászólására (») Szo, 23:25 /

Mert cég nem vásárolhat, csak magánszemély. Az Allegro nem egy cég, hanem piactér sok-sok különböző eladókkal, ugyanúgy mint az aliexpress, csak sokkal kisebb és európai ( Lengyel). EU-ban kiadott számlákon kötelező feltüntetni az áfát, annyi százalékkos lesz, amelyik országban vetted meg a ketyerét. Ha tehát te Lengyel, Magyar, Szlovák, Cseh, Horvát, ..., eladótól vásárolsz, akkor az annak az eladónak a székhelyén érvényes áfát fogod fizetni. A terméket is onnét fogod megkapni.
........
Megjegyezném még, hogy akinek van Mall-os regisztrációja, az Allegro-n nem kell újra regisztrálni, A Mall-ossal be tud lépni, ugyanis a mall-t megvette az allegro.
(#) Johnycorp válasza bbb hozzászólására (») 0:46 /

Szia.

----
Tisztelt Ügyfelünk!

Köszönöm üzenetét. Szívesen elmagyarázok Önnek mindent.

A céges számla igényléséhez céges fiók regisztrációjára van szükség, mivel a rendszer csak így engedi a számla igénylésénél beírni a cég adatait, többek közt az adószámot is. Kérem, regisztráljon céges fiókot, és válassza ki, hogy értékesítésre vagy vásárlásra kívánja-e használni. A céges fiók létrehozására vonatkozó utasításokat súgónkban talál.

----

Nekem korábban ezt írták.
Igen, vásároltam cégre onnan.
(#) NGY válasza Lacika hozzászólására (») 1:14 /

Idézet:
„Mert cég nem vásárolhat, csak magánszemély.”

Miért ne vásárolhatna? Ha cégként akar vásárolni, regisztrál egy céges fiókot és kész.

Idézet:
„EU-ban kiadott számlákon kötelező feltüntetni az áfát, annyi százalékkos lesz, amelyik országban vetted meg a ketyerét. Ha tehát te Lengyel, Magyar, Szlovák, Cseh, Horvát, ..., eladótól vásárolsz, akkor az annak az eladónak a székhelyén érvényes áfát fogod fizetni.”

Ez csak akkor igaz, ha személyesen vásárolsz egy másik EU-s országban, és ott helyben állítják ki a számlát.

Ha interneten rendelsz egy másik EU-s országból és az árut kiszállíttatod magadnak a saját országodba, az áfa a rendeltetési hely szerinti áfa lesz, mi esetünkben 27%.

Ezért van, hogy pl. a német íbéjen kinézel egy terméket, és amikor megrendeled, más lesz az ára, mint amit eredetileg láttál, mert a német áfa csak 19% (illetve egyes termékkörökre csak 7%), de az íbéj a szállítási cím alapján automatikusan átszámolja.
(#) bbb válasza Johnycorp hozzászólására (») 7:38 /

Mint írtam, nekem nem sikerült a céges regosztráció, mert az adószám formátumát nem fogadta el. Ha neked sikerült, elárulod milyen formában írtad be?
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») 7:52 /

Amúgy a saját súgójukban ez szerepel:
Idézet:
„REGISZTRÁCIÓ ÉS FIÓKKARBANTARTÁS, FELHASZNÁLÓI TRANZAKCIÓK KARBANTARTÁSA

A Platformokon elérhető egyes funkciók használatához (beleértve a mobilalkalmazás használatát is) a Felhasználási feltételeknek megfelelően regisztrációra van szükség, kivéve, ha a Felhasználási feltételek kifejezetten rendelkeznek a regisztráció vagy bejelentkezés nélküli használat lehetőségéről (pl. tranzakció lebonyolítása céljából). Szolgáltatásaink részeként lehetővé tesszük Önnek, hogy létrehozzon egy Normál vagy egy Céges fiókot. A Fiók létrehozása és használata az Ön személyes adatainak általunk történő kezelésével jár.

A Társaság az Ön személyes adatait az Ön Tranzakcióinak feldolgozásával kapcsolatban is kezeli. A Platformokon keresztül (beleértve a Mobilalkalmazás használatát is) Ön különösen:

magánszemélyként vagy vállalkozásként vásárolhat a Normál Fiókon;”

A normál fiókban van is olyan szekció, ahol kitölthettem a cégadatokat. Ki is töltöttem, elvileg nem magánszemélytől vásárolnék, tehát a számlaadással se kellene, hogy gond legyen. Mindössze esélyem sincs kiválasztani vásárláskor, hogy bizony ez cégnévre menne.
(#) img válasza bbb hozzászólására (») 9:27 /

EU-s adószámot adtál meg?
(#) bbb válasza img hozzászólására (») 9:32 /

Olyanom nincs. De nem is eladni akarok, hanem venni. Ami furcsa, hogy hiába van kitöltve a céges számlás rész, akkor se engedi a vásárlásnál azt kiválasztani, holott a szállítási címnél eleve azt rakja be. De hagyom is a fenébe az egészet, nem éri meg vele többet foglalkozni.
(#) uniman válasza NGY hozzászólására (») 9:49 /

Nekem az Allegro rendelésem mellé csak egy ottani (PL) papíralapú "blokkot" (pénztárgépes nyugtát) mellékeltek...23,00% PTU-val. A szállítási díj is rajta volt...
A boltos beütötte a kasszagépbe, és az áru mellé berakta a blokkot...semmi "cicó"! A rendelésnél kipipáltam, hogy nem kérek számlát.
Többször is rendeltem, mindig ilyen blokk volt a csomagokban.
A hozzászólás módosítva: 9:56
(#) NGY válasza bbb hozzászólására (») 9:52 /

Idézet:
„De nem is eladni akarok, hanem venni.”

Az mindegy.
A szabályozás úgy szól, hogy ha cégként másik EU-s céggel akarsz kereskedelmi kapcsolatot létesíteni, akkor kell EU-s adószámot igényelni:

Idézet:
„Közösségi adószámra akkor van szükség, ha valaki az Európai Közösség (a továbbiakban:
Közösség) más tagállamaiban illetőséggel bíró adóalanyokkal létesít kereskedelmi kapcsolatot.”
...
Idézet:
„Kereskedelmi kapcsolat alatt
• a termékbeszerzést,
• a termékértékesítést – ideértve az Áfa tv. szerinti adómentes termékimportot
megalapozó Közösségen belüli adómentes termékértékesítést is –, valamint
• a szolgáltatásnyújtást és
• a szolgáltatás igénybevételét
kell érteni.”
(#) NGY válasza uniman hozzászólására (») 10:06 /

Előfordulhat ilyen eset is (a fentebb már hivatkozott oldalon ez is ott áll):

Idézet:
„A határokon átnyúló online értékesítések küszöbértéke valamennyi uniós ország esetében 10 ezer euró”

Csak mert létezhet ilyen is, még nem jelenti azt, hogy mindig így lenne ("annyi százalékkos lesz, amelyik országban vetted").

Ezt próbáltam jelezni, valóban nem kitérve a kivételekre.
(#) uniman válasza NGY hozzászólására (») 10:11 /

Tehát: Ha nem személyesen vásárolsz egy másik EU-s országban, és ott helyben állítják ki a számlát.
Következő: »»   258 / 258
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem