Fórum témák
» Több friss téma |
A TOP227Y-nal szépen meg lett javítva a DVD lejátszó végül!
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2025
Ledes asztali lámpa vezérlő panelt gyátranak külön? Ha igen, hol kapható? (típus: Mi LED desk lamp 1S)Üdv mindenkinek!Javításra került hozzám az alábbi típusú LED asztali lámpa (Mi LED desk lamp 1S, modell:MJTD01SYL), amit elárasztott a víz, miközben feszültség alatt volt (magyarán vízkáros lett). A vezérlő panelt teljesen ellepte a víz, és nem lett kiszárítva (gondolhatjátok milyen rozsdás lett belül), letisztogattam alkohollal (nem lett tökéletes), majd próba, de nem kapcsolt be, a kapcsoló rendben van, tovább nem megy az áram(úgy értem, a kapcsolót bemértem, az működik, addig eljut a feszültség, de tovább félvezetők vannak). Mivel úgy tudom, hogy nem szeretik a vizet a "százlábú" IC-k, sem a félvezetők, így mivel nem megoldható az IC -k forrasztása(SMD tokozás, az alkatrész alatt vannak a kivezetések), így egész panelt egyszerűbb lenne cserélni, mint az SMD rengetegben kiszűrni, hogy mi döglött meg, és mi életképes még. Ha szükséges, csatolok képet, de semmi normális infó nincs a panelon, max egy QR kód, amit beolvasva ezt a kódot kapom: "7ZH00601K8V5WH10" semmi többet, illetve a NYÁK gyártója van feltüntetve és pár gyártási szám. Pusztán a típusnévvel nem igazán jöttek le eredmények a keresésnél, csak képek voltak a panelről, mindegyiknél egy külföldi nyelvű fórumra dobott, ahol nem tudtam meg többet a panelről. Jó lenne, ha lehetne szerezni hozzá vezérlő panelt, ebben kérnék segítséget, hogy csak én nem találtam, vagy tényleg beszerezhetetlen ez a vezérlő panel? ![]()
Az ilyen vezérlők nagy többsége nem kerül kereskedelmi forgalomba önálló termékként, csak a komplett lámpa (vagy masina) vásárolható meg.
Hirdetni kizárólag az Apróhirdetési rovatban szabad!
TVS/VDR keresésSziasztok!Keresek hálózati feszültségre túlfeszültségvédőt SMD-ben. A tápegység primer körre és a 230V AC-t kapcsoló relé kontaktusaira kerülnének. Lábasjószágban találtam (7K431 pl.), de SMA / SMB tokban, nem (ilyen feszültségre). A break-down voltage és a Clamping voltage között mi a különbség? (értem én a szavakat, csak most akkor hol fogja meg a feszt?) Előre is köszönöm! SPI TFTSziasztok!Szükség lenne egy 320x200 vagy 320x240 SPI TFT-re, ami 16-bites üzemmódban, tisztán 16(!) bittel lehet hajtani. Igazából 256 szín is elég lenne, de olyan ritka, mint a mókusbirka, ha van is, akkor aranyárú. Amiket találtam, tudják a 16-bites üzemmódot (szinte mind), de mindig (!) 18-24 bitet kérnek, abból mazsolázzák ki a színeket (csökkentett színmódban is (8) kéri a 18-24 bitet). Az már csak hab a tortán, ha ömlesztve lehetne neki nyomni az adatokat, nincs minden sor végén újabb pozícionálási parancs vagy page-váltás. Lehet, sokat akarok... A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2025
BTW69 1200Hali!A képen látható alkatrészt Kínából rendeltem. A jelölés alapján valódi/eredeti/gyári? Vagy sorolhatnám. Amit itthon veszünk meg a boltban. Arról honnan állapítom meg, hogy az nem Kínából jött.?
Nézd manapság a mai elektronika ha nem kinai akkor hamisitvány.
A legjobban úgy tudod magad bebiztosítani ha megbízható forrásból veszel: Hestore, RET, TME, Farnell, stb. Azok az alaktrészek is többnyire kínából fognak jönni, de legalább tudni fogják azt amit az adatlapon ígérnek. Ha van garantáltan eredeti ST alaktrészed akkor esetleg megpróbálhatsz nagyító alatt kiszűrni különbségeket a betűtípusban, grafikában de ez sem tuti megoldás. Lehet még az is hogy teljeskörűen teszteled hogy tudja-e az adatlapi értékeket de annál tényleg egyszerűbb megvenni a garantáltan eredetit.
Ha olcsón vetted kínából, akkor 99%, hogy hamisítvány. Nehéz kinézet alapján egyértelműen megállapítani, de vannak intő jelek.
- 5db-ot kapsz annyiért mint egy normál boltban - Egy eredeti alkatrész felület teljesen sima, vagy van bizonyos öntésből származó texturája a felületnek, de nem úgy néz ki, mint amin egyírányú csiszolás nyomok vannak, vagy homokszórás nyomai látszanak. - A felületen lévő kör, ami az öntéskor keletkezik egyértelműen és minden oldalán egyforma mélyedés. - A kínai eladó a eladási képen levette a logo-t - Minden alkatrész gyártási dátuma megegyezik az eladó képén lévő dátummal. Több rendelésnél is ugyanaz (review képeken), esetleg már az eredeti gyártó ismerten régóta nem gyártja (pl MAX038), de kínából vehetsz olyan darabokat, aminek a date kódja nem túl régi - A betűtípus, font méret, logo méret forma sem szokott egyezni Itt van erről a típusról egy eredeti és egy hamisítvány képe: Bővebben: Link Ha nem teszed egymás mellé biztosan nem tűnik fel. A hozzászólás módosítva: Hé, 19:21
Köszönöm a kimerítő magyarázatot!
Nemrég vettem "megbízható forrásból" (helyi nagymúltú üzlet) TO3-as silabizátort (vagy valami hasonlót). 4500 pénzért. Hivatalosan 5 A-es. 0,7 A-t bírt ki. Gyanút fogtam, körülnéztem. Több helyen is kaptam volna töredék áron. Ami érdekes volt, a tetején a kódszám pontosan egyezett a 198.-Ft és egyéb hasonló áron kapható klónokkal.
![]()
Ha ez ilyen egyszerü lenne, akkor miröl irnátok végtelen meséket? A majdnem 100 millios autoban a gömbcsapok 50000 km után eldobhatok.
Az elektronikai cucokkal meg keservesebb az élet és nyilván nem az ár a döntö. Az a kor már régen elmult amikor az ár a minöséget jelentette. Ehhez jön nemsokára az ujabb átverés a csomagok megadoztatása teljesen függetlenül attol mi van bennük. Ilyen gazdasági környezetben az árnak már annyi köze sem lesz a termék minöségéhez mint a tyúknak az ABChez, teljesen függetlenül attol hol veszed vagy hol gyártják. Ma kerestem a fiamnak biztositék tartot a 6,3 mm-s biztositékokhoz. ( azok a kis fém idomok amiket a NYÁKba kell forrasztani. Darabonként €0,10 töl €3,50ig volt a neves meg névtelen forrásokban az egyik másikban mèg 6-12 eurot kértek volna a szállitásért. Akkor most melyik az eredeti meg melyik a hamis ( mert itt is hamisit valaki nagyban, amikor konzervbádogbol préseli megint más onozott sárgarézböl, alpakkából söt találtam már nikkel lemezböl préseltet is, Söt olyat is amin extra acélrugo volt a biztos tartásra. A kép szerint csak ezt az utolsot lehet megkülönböztetni.
Félvezetőkről volt szó, hogy jönnek ide a gömbcsapok meg a lemezárúk?
Félvezetőt tipikusan három féle képpen hamisítanak: 1. Meglévő gyengébb paraméterű alkatrész átcimkézésével 2. Gyengébb minőségű saját gyártmány ellátása neves gyártmány típusával / logójával 3. Üres tokok gyártásával A harmadik a legalja, de legalább hamar kiderül. Az első kettőt nehezebb kideríteni, főleg ha még működik is valamennyire. Az ár pedig ott számít, hogy megnézed a gyártó oldalán, hogy ez a termék ő mennyiért adja. A BTW69 1200 ára az ST oldalán $3.77/db, a mousernél meg mondjuk $4.76/db (10db vásárlása esetén). Az aliexpressen meg bőven 1 dollár alatti darabárat találsz. Szerinted az ST eladja a kis kínainak tizedéért, hogy a hobbisták olcsón hozzájussanak? Ha azonos paramétereket is tudna, amire abszolút semmi garancia, akkor is hamisítványok mert más gyártó logójával kerülnek forgalomba.
A legdurvábbat kihagytad, mert sajnos már erre is van példa, miszerint nem töredék áron, hanem a rendes áron adják a hamisat, ezen van a legnagyobb haszon és egyben ez a legnagyobb átverés, szóval nagyon meg kell nézni hogy mit hol vesz az ember.
Az olcsónál legalább van lehetőséged mérlegelni, hogy basszus ez gyanús, de ha ugyanolyan áron van, nem is gondolsz rá hogy akár hamis is lehet.
Mert az is éppenolyan áru mint egy tranzisztor. S hidd el azokat sokkal könnyebb és kifizetodöbb hamisitani, mint egy pár filléres tranzisztort. Pontosan ezen buknak az ilyen hamisitási teoriák. Nincs a világon olyan cég, ami hamisitott tranzisztorokra épitene gyárat. Viszont egy gömbcsapot vagy egy biztositék foglalatot akár egy kis házi mühelyben is lehet sorozatban gyártani és méregdrágán árulni.
Az általatok felhozott hamisitott tranzisztorok stb sokkal inkább ugy kerülhetnek forgalomba, hogy nem mentek át a gyári teszteken és a szemét helyett a boltokba kerültek, vagy ami már bonyolultabb, hibás de megfelelö alaku alkatrészekre valaki uj feliratokat varázsolt. ( már ehhez is komolyabb gépek kellenek és könnyen le lehet bukni. Az meg, higy te milyen árlistát látsz az felettébb elszomorito, hogy még 35 ev kapitalista piackereskedelmi rendszerben is hiszel ilyesminek. Szerinted ha a kinai ugyananniért ($3.77 ) árulná mint az eredeti gyár ( ami szintén kinai) akkor már nem lenne hamis? ![]() Én egy projektre vettem 30 db Arduinot szinte fillérekért, és mind müködött, söt a kinai még 5 darabot ingyen hozzácsomagolt. Szoval igen komoly potcselekvés az ilyen hamisitási mánia, ha valoban annyi lenne, akkor már kinai kormány is beavatkozna. Hidd ott még van ilyen lehetöség nálunk sajnos már nincs. És ott nem keményebb szavakkal intézik el az ilyesmit, hanem kötéllel stb. Persze gazemberek mindenütt vannak miért lenne egy 1300 millios ország kivétel, de általánositani nagyon felesleges.
Ez valóban durva. Arról nem is beszélve, hogy nagyon kellemetlen időtöltés egy javítás alkalmával hazai üzletből drágán vásárolt, ezért jónak vélt félvezetőkkel játszani, miközben köze nincs a valósághoz.
Idézet: Te amúgy melyik műsort nézed? Nézd inkább ezt a képet! Szerinted, a 12000Ft+áfa az filléres? „kifizetodöbb hamisitani, mint egy pár filléres tranzisztort.” ![]() Nem gyárat kell rá építeni! 1. Kell venni selejt félvezetőt (ilyen is van, be kéne zúzni, de nem azt teszik, hanem eladják). 2. Kell venni adott tokban olcsó tranyót, és át kell szitázni. 3. Kell keresni olyan félvezetőket (ez már évtizedekkel ezelőtt megtörtént) ami nagyon fogy, amiből sokat vesznek, és azokat kell leginkább hamisítani, mert annak van értelme, annak amiből nagyon kevés fogy azt nincs értelme hamisítani, mert kevés lesz a haszon. ![]()
Megint kevered a Gizikét a gözekével. Az hogy valaki ezt 12000 forintert árulja köszönö viszonyban sincs az alkatrész árával. Ahogy már irtam, ha esetleg valakinek ezért csomagadot, vámot meg ki tudja mi mindent kellett fizetnie - az böven lehetett akár 10000 forint is. A kereskedönek is élnie is kell.
S tudod miért tünnek el a boltokbol az olcso dolgok. Azért mert itt Europában nem lehet ebböl ebböl fenntartani még a legkisebb kereskedelmi egységet sem. Az elektronika meg sajnos ilyen. Hol vannak azok a szép idök amikor egész városnegyedek voltak ahol minden boltban igen hasonlo szortimentet árultak. Ma már nyomuk sincs, s csodálkozunk meg örülünk, hogy a távoli Kinábol ezt még mindig megfizethetö áron meg tudjuk kapni. S ha sokat fogtok ilyesmin rágodni, akkor az a forrás is megszünik s nézhetünk mit régen az átkosban és folyathatjuk a nyálunkat az elérhetetlen kinai kinálaton. Érdekes Japánban a 10 millios Tokioban még mindig megvan az elektronikai negyed, ahol kb 5000 bolt van mindenféle elektronikai cuccal az ellenállástól a legdrágább cuccokig. Ott még müködik valami.
Itt egy kép egy kinai 10 euros 50 elemes precizios csavarhuzo készletböl. A csavarhuzo nyelében a gomb alatt egy minatür gokyoscsapágy van. Ilyet még a méregdrága svájci készletben sem láttam.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |