Fórum témák
» Több friss téma |
A primer menetzárlaton kívül már csak azt tudom feltételezni, hogy nem 230V-ra, hanem kisebbre készült a trafó (100-110V)
Ha van egy másik trafód aminek van 22V-os szekundere, azt kötsd rá ennek a szekunderére, és ha nem 230V körül lesz ennek a primerén a feszültség akkor menetzárlat van (vagy tényleg nem 230V-ra készült). Ha szerencséd van a menetzárlattal, akkor csak a helytelen kivitelezés miatt, ilyenkor sok esetben elég lebontani a primer végéből 10-20 menetet és ott van a baj.
A hozzászólás módosítva: Vas, 9:39
Megmértem most egy 100 és egy 120VA-est mindkettő saccperkábé 14Ω, meg a többi infó alapján is az menetzárlatos.
Értem. Köszönöm mindenkinek a segítséget. Nekiállok és letekerem.
Megvan a hiba oka. Ilyenkor már érdemes a szekundert is új huzallal feltekerni vagy mehet vissza a régi? A huzalhossz és átmérő alapján kell feltekerni vagy menetszámra kell figyelni?
Van valami praktika, hogy lehet gyorsan feltekerni?
Átmérő, menetszám.
Idézet: „A huzalhossz és átmérő alapján kell feltekerni vagy menetszámra kell figyelni?” Van mód a gyors munkára. Egy olyan helyen és szakemberrel, ahol van ilyen tekercselő gép. Amikor most kitekergeted és közben a gyorsabb munka reményébe időnként elvágod a huzalt, láthatod, micsoda feladat egy ilyen munkát otthon, házi körülmények között megcsinálni. Sokan csináltak, tehát nem lehetetlen. Férfimunka az új huzallal is, anélkül meg kicsi az esély. Ne fogadd meg az ajánlásomat, magam elmegyek ilyen esetben szórólapozni, vagy utcát söpörni, kifizetődőbb. Egy ilyen trafót 5-8 ezerért lehet venni szerintem használtan. A huzalt beszerezni elég körülményes, de sokféle mód van rá. Örökölni pont ilyen vastag huzalt, venni, ha adnak el darabban, nem teli orsóval, mennyiért, mennyi a postázás, sikerül-e, vagy csak jól eltelt az idő, számtalan ismeretlen tényező van. Majd beszámolsz, mindenki a legjobbakat kívánja, hogy sikerüljön. A többi gyakorlati és élettapasztalatnak alkalmas. A huzal olyan minimum 6 ezer/kg, ennyiért van az üzletben. Az üzlet esetenként 3-4 ezerért postáz - tapasztalatból tudom. Felszámol másfél ezerért betétdíjat az orsóra, amit vissza lehet váltani - posta (megéri ![]() A hozzászólás módosítva: Vas, 20:27
|
Bejelentkezés
Hirdetés |