Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Adatlapot keresek
Kondenzátor adatlapSziasztok!A képen látható kondiról lehet valahol olyan adatlapot találni, ahol meg van adva az ESR értéke? Nekem nem igazán sikerült. Jelenleg 4,8Ω körüli értéket mérek rajta, nem tudom hogy ez jó-e? Egy ilyesmi áramkörben van,Dc 12v-os kimenettel, ahol a 230v-al soros 10Ω/ 2W-os ellenállást cserélni kellett. Ezért gondoltam hogy a kondikat is cserélném, de ha jó a mért érték, akkor viszont hagynám. Úgy sincs ilyenem itthon de van 4,7uf-os, az nem okoz gondot ha a C1-C3 3,3uf helyére beteszem? A két kondi közötti L1 induktivitás 100uH. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2025
Az az ellenállás amit cserélni kellett, egyebn biztosíték is. Nézz körül az áramkörben, lehet, hogy zárlat van valahol.
Köszönöm. De jó lenne tudni, hogy a régiek még mennyire jók, erre viszont sehol nem találok utalást.
Nincs zárlat, ellenállás cserével elindult. Lehet hogy csak spontán ment ki?
Időnként az is megesik, mint ahogy az üvegbiztik is elfáradnak minden látható/mérhető ok nélkül.
Van több adatlap a neten a "Rubycon LLE series" elkókról (sok adattal)... LED tápokhoz használatosak.
Elég ha egymás mellé teszel egy régebben gyártott és mostanában készült, azonos paraméterű elkokat, látvány magáért beszél. Régiek sokkal tovább bírják, ezért is butaságnak tartom, ha valaki évjárat szerint cseréli az alkokat és persze mérés nélkül mindet. Erre sokan uszítanak és van rá "vevő" is, sajnos.
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2025
Az akár jó is lehet, a 400V-osak pár Ω-osan simán jók szoktak lenni. Kapacitása jó?
Az az ESR érték teljesen jó ahhoz a kondihoz, esetleg mérhetsz rajta szivárgó áramot is, de attól nem pukkan el a 10Ω. Ha az egy fuse resistor volt, akkor azok ilyen alkalmazásokban öregszenek, és hajlamosak "spontán" is tönkre menni.
A kapacitása az egyiknek 3,1uF, a másiknak meg 3,05 körül van a műszer szerint.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |