Fórum témák
» Több friss téma |
De egyszerűbb ha fogod a gépet beviszed egy olyan helyre ahol van választék kipróbálják és azt veszed meg amivel elindul.
Vagy beírja a Youtube-ra, hogy "HP Z BOOK 15 RAM upgrade" és a laptop generációjának (már az 5. generációnál jár) megfelelő videókat keresve találhat ajánlásokat.
Sziasztok!! Mindenkinek köszönöm a tanácsokat!!Megyek egy szervízbe!!
Hp Omen15 ce022ngÜdv!Segítséget kérnék egy HP Omen 15-ce022ng laptop javításához.A képen látható 2 alkatrész típusát keresem. Nem az én gépem képe, mert azon kiégtek és nem tudom mi lehetett ráírva. Esetleg helyettesítő alkatrész adatok is jól jönnének. Köszönöm, ha sikerülne kideríteni.
Üdv!
Valószínűleg AON6414A, N csatornás FET-ek (30V / 30A). Legalábbis nemrég javítottam egy hasonló Omen-t, és abban azok voltak. Egyébként milyen mérések alapján jutottál arra a következtetésre, hogy cserélni kell őket? Mert a CPU és a GPU magjának ellenállása félreérthetően, zárlatközelien alacsony. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2025
Köszi a választ.
Nem kellett mérni, mert kiégett. Mellékelem a saját alaplapi képet.
Úgy értem, hogy ha egy FET elfüstöl akkor általában viszi magával a gate driverét is (ami ebben az esetben a mellettük lévő, QFN tokozású Intersil PMIC) ami itt egyúttal a CPU VRM fázisait is kezeli, tehát ha az sérül akkor ott más csúnyaságok is lehetnek.
Laptop nem indulT. Hozzáértők!A Nyúl laptopjának tápdugóját véletlenül kihúztam a konnektorból. 1-2 visszadugtam (kb. 5"), de nem világít az "áram alatt" jelzője, nem bekapcsolható. A zsinórok újradugva, mozgatva, de nem kap tápot (vagy nem reagál). Jó ötlet kéne, mert a fejem veszélyben van.
Ilyet "tud" egy áramszünettől?
![]() Minek kéne kijönni belőle, ha mérhető, (füst nem jött) ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2025
Pont egy hete jártam így egy utángyártott táppal. Áram elment, egy 10 perc múlva visszajött és a tápnak rotty...
Én szétfűrészeltem, a bizti szétrobbant benne. Természetesen nem úszta meg ennyivel, mert zárlatban is volt. Talán, ha szétszeded lehet szerencsésebb vagy és csak biztosíték...
Milyen laptop, milyen táp? Hátha találok egyet a "lomok közt"...
Köszönöm!
Megmértem, nem a táp nyekkent meg, kijön a 20 volt belőle. Remélhetőleg terhelve is. Nem tudom mivel terhelni. (a spéci dugója okán) Amúgy Lenovo (N193?) 65 W-os.
Nem a táp rotty, kijön a 20 V. Nem bontható, ahogy látom, de szerencsére nem kell szétszedni.
Akkor a laptopnak nem tetszett az áramszünet? A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2025
visszajelző led nincs rajta? A tápon gondoltam.
Nincs a tápon jelzőfény, de -mint írtam- kijön a 20 V belőle. A laptopé viszont nem fénylik, hiába dugom össze a táppal.
![]()
A N193 inkább HP, nem? Ha a tápból kijön a delej, akkor a laptop lesz a ludas. Láttam már párszor ilyen hibát, mikor
- eltört a csatlakozó - a csatlakozó utáni dióda ment ki - a csatlakozó utáni biztosíték ment ki - a csatlakzótól menő vezetéksáv égett el ... Sajnos a gép szétszedése nélkül nemigen lehet megmondani most mi ment el.
Mindenre Lenovo van írva. Majd elviszem -ha nem gyógyul- "img" mesternek, ő ért hozzá. Én szét nem szedem.
![]()
Amit írtál privátban azonosítókat, azok alapján semmit sem ismer fel a Lenovo oldala, mégis HP ez?
18.5V / 3.5A / 65W az a HP N193 táp. A HP-knak ún. centerpines csatlakozója van, ami azt jelenti, hogy ha belenézel, akkor középen van egy tüske a dugóban. Tehát 3 pólusa van összesen: a palást külseje (-), a palást belseje (+) és a tüske (ID). Ez az ID láb végzi a gyári tartozékok azonosítását és ha nem megfelelő jelszint van rajta akkor a laptop nem tölt, illetve a CPU teljesítményét leszabályozza alap órajelre. A laptop BIOS-ában (a gép indításánál F10-et nyomkova jön be) kiírja, ha baja van a tápegységgel. A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2025
Nem akartam ebbe belefolyni, de....
1. itt a táp dugó alapján vagy tinkpad vagy n3000 szériára tippelnék. 2. hogy nézze meg a biost, ha akészülék nem kapcsol be? 3. lenovo és hp táp között nem sok különbség van. ez a tipusú fej nem használja a center pint, és más a fej, más mindenben megegyezik.
1. Granpa egyértelműen az N193 tápot írta, ami HP és megfelel a 65W-os besorolásnak is mert 18.5V / 3.5A.
2. Bedughatja egy működő laptopba, ami márka azonos és amibe bele lehet dugni. 3. Ha jól emlékszem ezekben a center pinen terhelve 6.5 voltnak kell lennie ahhoz, hogy a gép rendesen működjön, terheletlenül a + táp közelében van.
Tedd meg légyszi, hogy leírod ide a noti konkrét típusát.
Köszönöm.
Egyébként nem lehet, hogy nem márka azonos tápot próbáltál bedugni a laptopba? Mert az N193 egy létező HP táp típusszáma (kölcsön is tudok adni egy eredeti HP példányt próbára), az általad mért feszültség viszont Lenovo tápra utal mert 20V túl sok lenne egy 18.5 voltos HP táptól.
Tényleg jó lenne ha leírnád a laptop pontos típusát, vagy ami még jobb: lefotózhatnád kinyitva, és a hátlapján lévő matricákat is.
Nem személyesen Neked szántam a választ, ne vedd magadra.
Szemléltetésként szerintem a kollégák valami hasonló konkrétumokra lennének kíváncsiak. Nem tudom mennyire sürgős a dolog, Békéscsabán találkozunk Granpával, akkor lefényképezem, ha addig nem sikerül neki. Kis szerencsével van komoly felnőtt informatikus fia, és húsvétkor unokázás közben csak megszakérti a nagyi laptopját. Vagy elviszi a bontásra ítélt panelek mellett ezt is, miután Hódmezőn és Békéscsabán is megcsodáltuk őket. Az egyik kép szándékosan ilyen, csak illusztráció...
Nem vettem magamra.
![]() Ez a két táp a sajátom: a kisebb a 65W-os (18.5V / 3.5A), a nagyobb a 120W-os (18.5V / 6.5A). A csatlakozójuk természetesen egyforma, ezért csak az egyikét fényképeztem le. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2025
Granpa biztos örülni fog neki.
![]() Én labortápról hajtok mindent ami az asztalra kerül, ezeket csak azért tartottam meg mert még a hozzájuk tartozó laptop és dokkoló is megvan.
Az N193 jelzés egy megfelelőségi jelölés lesz inkább , nem a táp azonosítója... ez pl Asus táp, ez meg Lenovo.
Granpának: Az akkut ki kéne venni egy időre, akku nélkül megpróbálni bekapcsolni a töltővel...hátha. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2025
Az N193-ról úgy tudom, hogy a Delta belű tápok egy adott szériáját jelöli.
Rákerestem megfelelőségi jelzésként de a Google nem ismeri. |
Bejelentkezés
Hirdetés |