Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, amelyik elko nem szárad ki, az működik akár hány év múlva is, függetlenül a gyártótól! Ez sajnos teljesen kiszáradt!
Ez sajnos nem igaz a volt szovjet ipar által gyártott termékek nagy részére.
Azok sokszor még újonnan is problémásak voltak.
Csak a régi márkás elkók nem száradnak ki, mert gondosan vannak tömítve a mostaniak (nem a márkásak) azok meg pukkannak, púposodnak pár év után. Nem véletlen, hogy akár milyen hibát itt megemlítesz, soxor jön ez a válasz: "át kell kondizni" !
Nem tudom, nekem még nem volt bajom, orosz katonai készülékekből szedett kondikkal de a szovjet táskarádiók is működnek a mai napig (Sokol, Vef stb.) és ha hibás az általában nem a kondik miatt van. A szovjet olajkondikért meg egyenesen oda vannak a hifisek. De el tudom hinni, hogy neked sok negatív tapasztalatod volt.
Idézet: „szovjet táskarádiók is működnek a mai napig (Sokol, Vef stb.) és ha hibás az általában nem a kondik miatt van.” Sajnos nem igaz, legtöbb szovjet rádióban 33nF, narancssáraga kondik zárlata, átvezetése okozták a hibák többségét. Egyéb hibák leejtés, mechanikai sérülések voltak és a kopó alkatrészek, potik, kapcsolók.
Nem pont kondi, de talán emlékszel a sok kigyulladt színes televízió esetére a moszkvai olimpia idején. Párthatározat volt róla, hogy az olimpiára tudjanak színes TV-ket venni a népek.
Nem volt elég itthoni kapacitás, ezért szovjet színes TV-ket matricázott át a Videoton. A szovjeteknél is hasonló újító mozgalom lelkesíthette a dolgozó osztályt, mint nálunk. Talán tőlük vettük át. Valamilyen okból az éghetetlen bakelit csatlakozókat kiváltották növényi rostokból sajtolt anyagból gyártott csatlakozókra. Talán könnyebb volt megmunkálni, talán a bakelit kellett a hadiiparnak. Nos ezek a növényi "műanyagok" sajnos égtek mint a rongy. És az elektroncsövek környékén bizony volt hő rendesen. A sok háziasszony meg szerette bepakolni szűk helyekre a család szeme fényét, letakarni mindenféle szövött, horgolt kis terítőkkel, úgy hogy a TV belsejében volt hő rendesen. Aztán a felgyülemlett por, szösz a túlhevült környezetben felizzott, a növényi anyag lángra kapott, és több lakás is teljesen kiégett.
Ezek szerint jelen világunkban már nem gyártanak márkás minőségi elektrolit kondikat?
De ha mégis, akkor azt hol lehet beszerezni, mert szívesen használnék olyat! 470µF 6V-16V 1000µF 6V-16V 2200µF 6V-16V
Keresd a Nippon Chemi-Con és a Nichicon termékeit!
Ahogy "kadarist" kolléga mondja. Nichicon, vagy Rubycon, ma is kapható, persze nem azon az áron, amennyi a kínai. Gyártanak ma is minőségi dolgokat, de régen szinte minden az volt ma meg nem. Ma minden pompás színekben tündököl....... Az általad említett kondikat ha erre jársz szívesen adok. Természetesen ingyen.
Köszönöm a választ, és a felajánlást!
Ezeknek a kondiknak a méretei mm-ben mekkorák lennének?
Ha nem nagy feladat, be tudnátok sorolni az alábbi elko márkákat? A HEStore-ról való a lista:
Én is mindig gondban vagyok, hogy melyik a jó. AISHI BIGCAP CAPXON CFComp Chengxing EPCOS Elite Fenghua G.Luxon HITANO JAMICON Jb Capacitors KEMET KFSON LUX MULTICOMP PRO NIC COMPONENTS NICHICON Nippon Chemie PANASONIC RUBYCON SAMWHA SAMXON SR PASSIVES SamYoung Electronics TEAPO Electronic Corporation UNITED VARIOUS VISHAY Wurth Elektronik
NICHICON
Nippon Chemie PANASONIC VISHAY JAMICON EPCOS Rubycon Szia! Én ezeket használnám a felsoroltak közül. Jó még a Matsushita (Panasonic) márka és az amerikai Sprague is. A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2025
Köszönöm.
A "melyiket ne" is érdekel, ha valami nagyon gyatra minőségű
Köszönöm. Na, itt már vannak egymásnak ellentmondó tételek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |