Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi. A vezérlő panelen van azért néhány ismerős alkatrész is, egy 24c04, 7414. A másik két ic viszont....
Hát a TFT-monitorban nincs olyan meleg úgyhogy nem hiszem. ha ki is száradna valamelyik akkor az szerintem a tápban lenne. De akkor nem kapcsolna be egyáltalán.
Ebben benne van a táp is. De végül is néha működik úgyhogy igazad van. A vezérlőben az említett 4 ic-n és pár tranyón kívül csak néhány kondi és ell. van. Ic csinálhat olyat, h néha megy néha nem megy? Én még eddig nem láttam, de ki tudja.
elvileg igen. Én csak rádióban találkoztam ilyennel. Ha pákával melegítettem a KF IC-t akkor szólt, ha lehült akkor nem..... azóta se tudom miért...... ki lett cserélve újra, de akkor is.
Úgyhogy semmi sem lehetetlen.....
Nekem a ledes futófényben volt rossz a léptető ic.
Ha közel volt valami elektromos dologhoz (tv,trafó), illetve ha megérintettem a lábait ment rendesen, ha elengedtem szépen lelassult az impulzus, majd megállt. Kicseréltem az ic-t másikra amivel tökéletesen működött.
Na végignéztem a tranyókat, diódákat de mindegyik ok.
Olyan mintha nem menne a vezérlés. Ha leveszem a kijelző kábelét a panelről ugyanúgy fehér az egész. A kábel pedig egyből a vezérlő ic-re megy.
akkor lehet mégis kontakthiba.........
Na ez jó kis fejtörős feladat...... A vez. IC is behalhatott.......
A kábelt végig mértem csatlakozóval együtt is. Az ic egyébként egy 160 lábú MRT típusú "valami". MVPRL-HN f11926 pontosan.
A főnököm kábé fél éve vett egy hasonló hibával kínlódó TFT-monitort nagyon olcsón. Azt mondta, az volt a baja, hogy kiszáradtak benne a kondik, hogy melyik meg hol, azt nem tudom. Kicserélte őket, azóta is tökéletesen működik...
Megpróbálom én is kicserélni. Azon már nem múlik. Köszi.
Hát ha ez segített az ismerősödnek akkor kondicsere és majd megláthuk....... De akkor ez frankón szériahiba! ilyennek nem szabadna előfordulnia.
Ilyennek tényleg nem. De az a baj, hogy az összes csatlakozót kimértem már, és mindegyik érintkezik. A kábelek szintén, nincs megtörve egyik sem, semmi ilyesmi. Összesen két panel az egész elektronika. Az egyik a táp a másik a vezérlés. E kettő egy tüskesorral kapcsolódik. Az is jó. A vezőrlőre megy a vga és a kijelző szalagkábele és az a pár kapcsoló ami a monitor elején van. És ennyi. Esetleg a kijelzőn belül lenne valami...???
Hát ha ott van a gebasz akkor szívás van! De nagyon!
Valószínű! De cseréld ki a kondikat! Ennyit megér vele vacakolni. Ha úgy sem megy akkor..... a szervíznél nincs jobb ötletem.
Ez egy tévedés volt! Ha fehér, akkor abban a pixelben nem folyik át áram tehát nem rendeződnek el a folyadékkristály részecskék, tehát átjön a HÁTULRÓL egy állandó fényforrásban jövő fény szűretlenül. Ha áramot kapnak a tranyók, akkor rendeződnek a részecskék, ami eltakarja a fényt. Tehát szerintem tényleg csatlakozóhiba.
Jó de én úgy tudtam, hogy fordítva van! Mert ha fekete lenne alapba akkor a feketéhez kellene a legkevesebb energia. Én legalább is így csinálnám! Mert általában mindenki sötétebb színeket állítbe magának, meg elég zavaró egy idő után ha nagyon világos a háttér. Meg az én Telómon is így van. Ha nem kap vezérlést akkor tök sötét a kijelző nem pedig átlátszó!
Szia!
Ajánlom, hogy forraszd át az inverter-panelt. (volt, hogy ez segített ilyen hibánál..)
Szia !
Te így csinálnád, de nem te találtad ki az TFT-t igy aztán nem is igy van fgabi vidd el szervizbe a monitorod mert nem tudod megcsinálni, hiányzik hozzá a tapasztalat.
Igen én így csinálnám! És sajnos tényleg nem én találtam ki. Az is igaz, hogy mindketőnknek igaza van, mert van ilyen is meg olyan is.
itt egy link ovasgass! (De végig!) http://prohardver.hu/c.php?mod=20&id=221&p=2
Elolvastam, erről a technológiáról még nem hallottam, de ez a monitor régebbi, tehát biztossan tn+film tek. Mellesleg nagyon undorító dolognak tartom, amikor egy gyártó a régebbi termékéhez nem ad infót, terméktámogatást, és új drivereket, mint a mostani esetben sem.
Lényeges ha már javítási tanácsot adsz, hogy tudd melyik az ilyen és melyik az olyan.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |