Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ja és a 10K ra érzékeny, mindenképp 1%ost használj, nekem igy lett pontos az R és a C mérés.
Ma elkészültem egy valamivel, amit "jelforrás - végfok - hangfal tesztelő segédberendezés"-nek neveztem el.
2 jelforrás közül választhatunk, két végfok között, és két hangfal között. ezeket relével kapcsolja gombnyomásra. Az egyik jelforrás hangereje szabályozható, ha két eltérő hangerősségű jelet kell használnunk, a két végfok hangereje is szabályozható ha sima végfokokat szeretnénk tesztelni amiken nincs hangerő poti, és eltérő teljesítményűek ezek. Természetesen sztereo kivitelben. köszönet sebestyén ferencnek az alapkapcsolás ötletéért.
Szia!
Köszönöm a dicséretet. Én csak kb 5 percig fogom használni no meg nekem lehetetlen hogy meggyulladjon! Közbe van iktatva egy 2A-es lomha biztosíték (féltem a lámpát ha valami baj lenne a fojtóval) Amúgy a lámpa 125W-os HgLi.. üdv!
Azta mindenit, nem rossz, szép munka GRAT!!!
A tüzet nekem nem zárlat okozta, hanem a felhevült fojtó! Bár valószínű, hogy nem lesz gond, mert van nekem is egy 125W-os lámpim és azt még éppen lehet kézzel fogdosni! De gondoltam felhívom a lehetséges veszélyre a figyelmed!
Idézet: „Ma elkészültem egy valamivel, amit "jelforrás - végfok - hangfal tesztelő segédberendezés"-nek neveztem el.” Nem túl hosszú a neve? Lehetne mondjuk: J.V.H.T.S. Amúgy ötletes!
Hapro készüléke nem tűnik bonyolult felépítésűnek, de amint leírtad a mozaikszót, nekem ez ugrott be: JaVíts, Ha TudSz...
Jó lett a forrasztó állomás, csak néhány apró kritikai észrevételt engedj meg:
- Az alkatrészeknek nem kell ilyen nagy furat. Használj 0,8mm-es fúrót. - A használhatóság mellett fontos az esztétikus megjelenés is, ezért az alkatrészeket igazítsd be "elvágólag, derékszögűleg" (Ahogy hajdani katonai parancsnokom mondotta) Amúgy valóban szép munka, gratulálok!
Szia!
Ha a fojtó úgy viselkedik mint a trafók melegedéskor akkor elvileg több A-t vesz fel de neki a biztosíték max 2A-t enged
Hali!
Nemrég elkészült a 100W-os OPA 549-es IC-vel ellátott erősítőm Sajnos Magyarországon ezt az IC-t drágán kb 6000Ft-ért árulják (a HQVideon) Nagyon könnyű kapcsolással rendelkezik, hisz 2db kondenzátor és 4db ellenállás szükséges az üzemeltetéséhez de el kell mondanom, hogy nagyon jól szól :yes:
húúú hát eléggé bonyolultak tűnik a nyák ..amúgy klassz de mutatnál egy képet az elejéről is?
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, vagy nem is tudom, de mindegy is... Szóval én nem az áramkorlátozásra gondoltam. A fojtód ugyanúgy melegedni fog, mint egy sima hálótrafó, vagy bármely elektromos eszköz melynek nagyobb a vesztesége. Ezeknek az üzemi hőmérsékletes olyan 40-70 C fok körül mozog. Zárt térben ez csak növekszik, mert nem szellőzik... Ha pedig a hőmérséklet eléri azt a pontot, hogy a papír begyulladjon, akkor neked a tüzet nem fogja eloltani a 2A-es bizti!
Szia!
Így már értem hogy miről van szó. Ha már a papír meggyullad akkor már a lakk is olvad nem? Nekem 6 perc alatt langyoska volt de úgy hogy a HgLi fűtötte alulról! üdv!
Elkészültek a spektrum analizátor nyák prototípusok.
Videó: Bővebben: Link A gombokkal mik rajta vannak, majd módokat és sebességeket lehet váltani. Legyen-e peak hold, mennyi legyen a peak-fall idő, stb.
Nagyon jól néz ki, grat!
(Az a kijelző az milyen típus?)
Nagyon szuper lett!
Még régebben írtad, hogy agusztus 20. előtt lehet majd kitben kapni... Nem sikerült eddig összehozni, így mikor lesz várható, hogy rendelhessünk belőle?
Bejött két olyan sos fejlesztés ami kiszorította ezt. Azok egy részét letudtam, tehát mostmár van időm több dologra. Pl. az ígért DCF óra és DCF modul.
Okés, bár most ezt a kettőt nem tudom, hogy mik ezek az órák, egy-egy linket kérhetek róluk?
Remélem ez a spektrum analizátor is hamar elkészül, azért sajnálom, hogy nem 3-4 hónappal ezelőtt készítetted el ezt az analizátort, mert én egy 192 ledesből állót csinálok, és a dobozt már elkészítettem cnc-vel meg meg is hajlították nekem autómata géppel, csak ha ezt tudom akkor úgy csináltam volna hogy 2 ilyan analizátort még bele lehessen szorítani, akkor nézett volna ki nagyon szuperul, de majd teszek fel képet ha végleg elkészül és be lesz dobozolva
Én is egy spektrum analizátoron dolgozom, és éppen 192 ledesen. BSS-set csinálod?
...valamint egy kondenzátormikrofon erősítő UA741-gyel.
Hali!
Tetszik ez a léptetőmotor vezérlő. Miket tud? A 16F84-re írt unipoláris vezérlő progiját és rajzát meg tudnád osztani, ha megkérnélek? Köszi Krisz
Üdv!
Egyelőre még csak egy tíz perc alatt íródott program van hozzá, hogy lássam működik-e, van még rajta mit finomítani. Rajzot nem készítettem, a kódba bele van kommentezve a bekötés. Kapcsolóval lehet irányt váltani, nyomógombokkal pedig a sebességet szabályozni. A teljesítménymeghajtást egy ULN2803A veszi le a PIC válláról.
Ez jó kis project is lehetne szerintem. Esetleg meg lehetne fejelni a vezérlést teljesítmény tranzisztorokkal így nagyobb teljesítményű steppert is elvinne. Mellesleg szép és igényes munka. GRAT!!!
Régebben kisérleteztem ilyennel, de az ULN2003-al épült, BD tranyókkal fejelve és LPT-ről ment egy segédprogival, de ez jobb mert közvetlen müködik gép nélkül.
Nem csinálsz cikket, szerintem jó lenne?
De majd lehet, ha kész lesz egy normális program hozzá.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |