Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   60 / 1271
(#) Sebi válasza taj1989 hozzászólására (») Aug 26, 2008 /
 
Ez a hiba csak véletlenül következett be a szolgáltató cseréjével egyidőben...

Először azt kell megnézni, hogy az állomások valóban pontosan vannak-e beállítva: sokszor előfordul, hogy az automatikus keresés által memorizált adók nem pontosan kerülnek tárolásra, mert a kereső "túlszalad" rajtuk, majd az AFC áramkör "befogja". Ilyenkor a melegedés hatására az AFC "áthúzza" a mellette lévő csatornára a frekit.

Tehát próbálj meg egy adót kézzel, finomhangolással pontosan beállítani, majd memorizálni és figyeld meg mi történik.
(#) hard válasza taj1989 hozzászólására (») Aug 26, 2008 /
 
Szia. Remelem meguszod enyivel,mint a kezi hangolas
(#) tamas18 hozzászólása Aug 26, 2008 /
 
Sziasztok!
Hozzáértőktől szeretnék segítséget kérni!
Van egy Hyundai HU-T1427 névre keresztelt kis TV-m.
Egy hete olyat csinál, hogy vagy bekapcsol, vagy nem.
Ha nem, akkor az elején lévő standby LED villog.
Ilyenkor hálózatból kihúzni, várni valameddig és utána indul.
(#) jury hozzászólása Aug 26, 2008 /
 
Sziasztok !
Lenne egy kérdésem,hogy otthoni körülmények közt hogyan lehet meg állapítani egy sorkimenőről hogy rossz e vagy semm?
Nem szeretnék potyára venni egy másikat.Köszi
(#) hard válasza tamas18 hozzászólására (») Aug 26, 2008 /
 
Udv

Szerintem vagy erinkezesi hiba vagy kappacszegeny elko kezd szerencsetlenkedni,nezd at a panelt nagyitoval ,ha latsz kirohadt forasztasokat forraszd at,de nem artana at elkozni,plane ha mar nem uj
(#) tamas18 válasza hard hozzászólására (») Aug 26, 2008 /
 
helló
kB vagy 4 éves már a tv
akkor bogarásszam végig nagyítóval a panelt
(#) hard válasza jury hozzászólására (») Aug 26, 2008 /
 
meglehet,de eleg veszejes.A someghajto tranyo colector laba koze(kiforaszrtva) meg ahova beforaszva volt egy 60w izzot raksz,es maris fust jeleket ad,probald inditani de ne hagy sokaig bekapcsolva ,majd nezd meg ha a sorkimeno tranzistor forro,vagy a sorkimeno lanygyos,akkor bisztos hogy a sokimeno halot.
(#) Tomi222 válasza tamas18 hozzászólására (») Aug 26, 2008 /
 
Hali.
Ha nem kh-s, akkor,ha van multid kondimérős méregesd át a táp meg a sorvég környékét.A pufferelkókkal óvatosan, ha nem indul a sorvégfok, áram alatt is lehetnek.Nem árt előtte kisütni.Hallgasd meg amikor villog akkor indul e a sorvég.(zümmögő hang)Mennyit villog, folyamatosan villog?
(#) Mátó Mihály válasza tamas18 hozzászólására (») Aug 26, 2008 /
 
Szevasz.A panelt bog. át a kont hiba miatt,de azt ajállom hogy a tápból a kondikat dobáld ki(nem sok)ne méregesd mert hidegen(feszko nélkül)meg van az értéke feszkóval viszont nincs,Kikapcsolva fujd meg hajszáritoval(meleggel) a táp kondikat és utánna elindul,hütösprayal pontosan meghatározható ilyenkor hogy melyik kondi a rossz.Tomi222-nek üzenem hogy keresse meg azt a kondit ami a sortápját szüri a táptrafó szekunder oldalán találja (kb 100µF körüli)erröl még nem esett szó a hozzászolásokban(vagy elker.figyuszomat)Üdv.Misi
(#) Tomi222 válasza Mátó Mihály hozzászólására (») Aug 26, 2008 /
 
Hali.

Valóban 100uf műszeremmel 96uf tehát jó.
(#) Papp Ferike válasza tamas18 hozzászólására (») Aug 27, 2008 /
 
Az hogy csrélgesd ki az összes elkót jó tanács,de én elkerülném.A hibát be kell mindíg határolni és utánna javítani.1.Megnézni fel áll e készenlétbe a táp!2.start után mi történik.Egy 4 éves tv-ben még 1000-ből 1 amiben hibás elkót találsz még egy gagyiban is.Tehát 3 mérni mérni mérni.És aztán írd le mit tapasztalsz.Ja és ez csak jótanács nem kötelező megfogadni anyagilag viszont megéri. A tv-d szerintem kontaktos!!
(#) Papp Ferike válasza taj1989 hozzászólására (») Aug 27, 2008 /
 
Azok a tv-k elég réginek számítanak sztem.Mennyi idős is?Valószínűleg nem kábeltuner van benne.Ami azt jelenti hogy nem tudja az egymás mellé rakott csatornákat különválasztani rendesen,így a két jel összevész.Szegény afc meg nem tudja eldönteni mit is akarsz nézni.Javaslom egy kábeltuner beszerzését.
(#) Papp Ferike válasza jury hozzászólására (») Aug 27, 2008 /
 
A módszer egyszerű!Készülékben!Írj ha valamit nem értesz,segítek.
(#) Papp Ferike válasza Tomi222 hozzászólására (») Aug 27, 2008 /
 
Az az!Hol is tartunk most?A leírottakat végigcsináltad?
(#) Papp Ferike válasza Tomi222 hozzászólására (») Aug 27, 2008 /
 
Midíg a kollektor helyére és a testre azaz a vázra!Egyébként nem igaz ,hogy a sorvég nélkül nem indul el a gép.A proc kap tápot így indítja a sormeghajtót az pedig vezérelni tudná a sorvégtranyót/ha lenne benne /A működés ugyan csak félig valósul meg,de így látni egy szkóppal pl. a sormeghajtó jelét is a sorvég tranzisztor bázisán.Szép négyszög/nem is annyira szép/.Ja és a szkópot akármilyen is az csak leválasztón keresztül használni.Van egy eladóm.A potenciálkülömbségek érdekes szikrákat tudnak eredményezni.Óvatosan a puffer elkókkal is feltöltve nem ajánlatos őket piszkálni.Ha teheted mindíg süsd ki egy izzóval/220V 60W/.
(#) Papp Ferike válasza taj1989 hozzászólására (») Aug 27, 2008 /
 
Elovastam rendesen mégegyszer.Két dolog lehet vagy khzik a agc-d vagy dög a tuner. próbálok keríteni rajzot valahol lennie kell/csakhát kb 40Gb a teljes anyag a renszerezés pedig hiányos/.
(#) Papp Ferike válasza hard hozzászólására (») Aug 27, 2008 /
 
Ez jó tanács csak ritka az előfordulási aránya.A mai tv-k-nél már ez nem jön be!Főleg ha a proci letárolta,hogy rossz a tv!
(#) Papp Ferike válasza Mátó Mihály hozzászólására (») Aug 27, 2008 /
 
A hűtő sprével meg óvatosan mert van egy rossz tulajdonsága.Ami eddig nem romlott el majd ezután fog!+a levegő lehűtése erős nedvességképződéssel jár ami tudvalévő vezeti az áramot!!!Csak végső elkeseredésében veszi elő egy szakember is!
(#) hard válasza Papp Ferike hozzászólására (») Aug 28, 2008 /
 
Bocsi,lemaradtam mire irtad hogy jo tanacs?
(#) Tomi222 válasza Papp Ferike hozzászólására (») Aug 30, 2008 /
 
Abban az esetben,ha akészülék nem indul ST.BY-ből több oka lehet:
-Fizikális oka(alkatrészek meghibásodása) vagy soft probléma(EEPROM-ban lévő tartalom"dump" meghibásodott).
Egy másik ok,amiért nem indul el egy készülék, az a védelmek által gyakorolt hatás.Abban az esetben ha túl nagy a tápfeszültség, nincs függőleges és vízszintes eltérítés,OW egység nem működikstb.bizonyos áramkörök aktiválódnak, és hatást gyakorolnak egyes típusú processzorok SAFETY védelmi bemenetére,melynek hatására a készülék visszaáll készenléti állapotba.
(#) Papp Ferike válasza Tomi222 hozzászólására (») Aug 30, 2008 /
 
Ezt mondom én is!
(#) Tomi222 válasza Papp Ferike hozzászólására (») Aug 30, 2008 /
 
"Egyébként nem igaz ,hogy a sorvég nélkül nem indul el a gép."

Ez szerintem nem álltalánosítható mer típusfüggő.
Van olyan típus amelyikben ha nincs sorvégtranyó(vagy szakadt)a készenlét sem jön meg.Egyes típusok mennek sorvégtranyó nélkül is.Egyeseknél meg először bekapcsolási önteszt fut le(mint mikor megnyomsz egy program gombot készenlétben).Amikor minden fokozat üzemel és ha minden ok utána feláll a készenlét, várakozva a további parancsra.De ha valami nem oké nem áll fel a készenlét.

Nem tudom a CUC21 melyikhez tartozik.
(#) zsuscsinyo válasza Sebi hozzászólására (») Aug 31, 2008 /
 
Szia! Köszi a megerősítést, gondoltam hogy emiatt fűt ennyire, de arról viszont fogalmam sincs hogy hol és mennyibe fájna

(STV2246 one chip TV processor)

TV szervízes meg jól belenyúlna a pénztárcába még akkor is ha csak megnézi..
(#) Papp Ferike válasza Tomi222 hozzászólására (») Aug 31, 2008 /
 
Az a grundig nem egy bonyolult ketyere menni fog sorvég nélkül is.A gondot nem ez jelenti részemről,hanem az amikor csak úgy vaktában cserélgetik az alkatrészeket.Volt egy régi ismerősöm aki még a csöves technika idején foglalkozott "javítással".Addig cserélgette az alkatrészeket egymás után míg a tv nem működött.EZT nem javításnak hívják.Olyan ismerős is van aki a bemérendő EKG-ban feleslegesen kicserélt harmadik processzorra is azt mondta,hogy gyári hibás,pedig csak a reset áramkör nem működött rendesen.Tehát lehet cserélgetni vaktában,lehet magyarázkodni professzionális módon/amit sokan meg sem értenek/az eredmény akkor sem lesz minden esetben működő készülék.Pláne ha utánna még válasz sincs a tanácsra.15 éve javítok ezt azt a tapasztalat pedig mindíg ugyanaz mérni,gondolkodni,cserélni az első kettőt gyakrabban.Ja és a válasz nekem még eddig minden gép elindult sorvégtranyó nélkül még az is amire utaltál. Ez igen hosszúra sikerült,remélem megérte.

Feri
(#) Tomi222 válasza Papp Ferike hozzászólására (») Aug 31, 2008 /
 
"nekem még eddig minden gép elindult sorvégtranyó nélkül"

Akkor szerencsés ember vagy.Nekem már volt több készülék is ami nem ment nélküle.(Működőképes)Most alkatrészre várok hétvégére érkezik addig szünetel a dolog.Aztán majd jelzek. Addig is kösz.
(#) Sebi válasza Tomi222 hozzászólására (») Szept 1, 2008 /
 
Igen, egyes típusoknál a sorkimenőről szinkronozzák a tápot. Szabadonfutva elindul, de fél másodpercen belül meg kell érkeznie a - működő - sorvég felől a jelnek.
Ezek valóban nem járnak pl. kivett sorvégtranyóval.
Ha van rajz, az szerencse. Én 5-6 évig javítottam monitorokat úgy, hogy szinte sosem volt rajz. Aztán kezdték a procikat belerakni, hogy nehezebb legyen a dolgunk/ne érje meg a ráfordított időt sem kifizetni, mert egyre olcsóbbak lettek. Ahol feladtam, az egy Gateway volt, amelyik 3 ponton is kikapcsolta a tápot (függő,videovég sorvég): fél sec-re figyelt, ha nem jött vissza minden jel, akkor leállt. Ráment egy egész napom, végül itthagyták...
(#) Armani hozzászólása Szept 2, 2008 /
 
Sziasztok!

Van egy Samsung LE32R51B típusú LCD TV készülékem és van a jobb felső sarkában egy fekete csík. Nem tudja valaki, hogy ez mitől lehet? Ez kijelző hiba? Lehet-e javítani és mennyibe kerül? Mellékelten elküldtem képben, hogy is néz ki a fekete csík!

Köszönöm előre is a válaszokat!

Kép 004.jpg
    
(#) Báddzsó hozzászólása Szept 3, 2008 /
 
Sziasztok!
Vettem egy brimax lcd tv-t/monitort, elméletileg samsung benne az elektronika. Az a probléma, hogy a tunerje nem jó, nincs vett jel semilyen frekin. A kérdésem a következő, hogy ezt mennyire lehet problémás megjavítani? Mi lehet a hiba? és anyagilag kb mennyibe kerülhet nekem? Érdemes nekiállni otthon? Még nemszedtem szét, de szerintem fél óra és szét lesz...
(#) Báddzsó válasza Báddzsó hozzászólására (») Szept 4, 2008 /
 
csodás: egy naagy nyáklap van benne, áh, még nagynak sem mondható. valaki valamit?
Következő: »»   60 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem