Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   81 / 443
(#) Frankye válasza Szergejes hozzászólására (») Szept 3, 2008 /

Ha jól sejtem, akkor azt nem külön layerben tárolja, hanem maga a library tartalmazza a forrpontok (pad-ek) adatait! Gyanús, hogy az adott (több?) library-ban lefuttatál egy ULP-t (talán a drill-cfg.ulp a neve?) amelyikben beállíthatóak a lib. összes, furatszerelt alkatrészének a pad-adatai (átmérő, belső furatátmérő, pad alakja, kitüntetett ("egyes") láb alakja, stb.)
Ha konkrétan érdekel a layer-ek nevének fordítása, akkor megpróbálom a fontosabbakat leírni Neked, de ez csak legkorábban este fog menni.
(#) SzervízMacska válasza Szergejes hozzászólására (») Szept 3, 2008 /

Szia!

Én ugyanezzel kínlódtam napokig. Végülis úgy sikerült áthidalnom a problémát, hogy amikor kész lett a nyákterv, a pinhead library-ban találtam különálló 1-es forrszemet, és az egységes kinézet miatt az összes forrpontra dobáltam egyet-egyet. Így nyomtattam ki. A Top, Bottom, Dimensions, Pads rétegeket hagytam bekapcsolva. Mindegyiknek a szinét feketére állítottam, a hátteret pedig fehérre. Csak annyi a baj vele, hogy következő megnyitásnál megint eltűnnek a furatok, így a pinek rádobálását lehet kezdeni előlről.

Ezért ha valaki tud tartósabb megoldást a furatok láthatóságára, ne tartsa magában!
(#) elektrocad válasza Szergejes hozzászólására (») Szept 4, 2008 /

Próbáld meg ezt: A board ablakban kattints az Options -> Set... -> Misc fülre. A jobb alsó negyedben találsz két rádiógombot. a No drills kijelölésével eltűnnek a forrszemek lyukai, a Real kijelölésével pedig megjelennek. Ha mégsem működik, akkor valamit tényleg elrontottál.
(#) kurillas hozzászólása Szept 5, 2008 /

Sziasztok!
Most szeretnék megismerkedni az Eagle-vel.
Egy olyan jellegü kérdésem lenne így mindjárt az elején, hogy alkatrészeket lehetséges kiexportálni egy saját könyvtárba?
Mert, ha igen, azt a pár darabot amit legsűrübben használnék, átnevezve összeraknám egy helyre.

Válaszotok előre is köszönöm.
Üdv, kurillas
(#) Attila86 válasza kurillas hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

Üdv.!
Igen, lehet ilyet.
Üdv.: Attila
(#) Szergejes hozzászólása Szept 7, 2008 /

Köszönöm a segítséget, megoldotta a problémám. Fel is jegyeztem
(#) SzervízMacska válasza Szergejes hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

Végülis melyik lett a jó megoldás? Már csak azért kérdezem, mert nem használtad a válasz gombot.
(#) Szergejes hozzászólása Szept 7, 2008 /

Jajajj, elnézést.
Visszaolvastam elég sok hozzászólást, így nem célirányosan válaszoltam, hanem a végén írtam.

Electrocad segített: "Próbáld meg ezt: A board ablakban kattints az Options -> Set... -> Misc fülre. A jobb alsó negyedben találsz két rádiógombot."

Köszönöm még 1x.
(#) kurillas válasza Attila86 hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Köszi, sikerült. Még arra kell rájönnöm, hogy miért csak 6-8 alkatrészt enged betenni az új library-ba.

Üdv, kurillas
(#) Attila86 válasza kurillas hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Többet is enged az!
Sőt, egy egész alkatrészkönyvtárt úgy ahogy van egyszerre át tudsz másolni egy másik könyvtárba.
Üdv.!
(#) kaqkk hozzászólása Szept 10, 2008 /

Az eagle 5.2 -t letöltöttem a torrent tanyáról
de amikor a mozgatásra kattintok hibát jelez és leáll ez miért van?
(#) elektrocad válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 10, 2008 /

Valószínűleg rossz címről töltötted le. Amit a gyártó honlapján találsz az biztos nem fog leállni.
(#) kaqkk válasza elektrocad hozzászólására (») Szept 10, 2008 /

a torrent tanyán is csak ellenőrzött szoftverek vannak
(#) MPi-c válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 10, 2008 /

Ha ugyanaz, mint a gyártónál, akkor mi értelme onnan letölteni?
(#) elektrocad válasza MPi-c hozzászólására (») Szept 10, 2008 /

Ez jó kérdés, de helyénvaló.

Milyen szempontból vannak ellenőrizve, és ki által? Szerintem minden szoftver leghitelesebbje az adott gyártó oldalain található.

ez teljes verzió a gyártó oldalán csak a light verzió van fent
azért kell innen letölteni és gyakorlatilag csak működö szoftvereket töltenek fel

Az Eagle teljes verziója azonos a gyártó oldalairól letölthető Light verzióval. Azzal a különbséggel, hogy a telepítéskor a vásárláskor megkapott kódokkal lehet a teljes verzióra érvényesíteni, plusz a CD-n van egy kis programocska amely segítségével ez elvégezhető. Amennyiben valaki egy olyan plusz fájllal megbuherált programot tölt fel valahová, ami megkerüli a hivatalos érvényesítés folyamatát, az esetleges ebből adódó problémákat annál a személynél kell reklamálni. Biztos található a telepített mappákban valahol utalás (telefonszám, e-mail cím, stb.) az illető személyre.
Másrészt az ilyen programok használata csak saját felelősségre ajánlottak. Általában a szoftvercégek a licensz-szerződéseikben (csak informatíve ajánlom mindenkinek elolvasni minden szoftvernél) kizárólag a szoftverek a mellékelt hivatalos leírások szerinti működésért vállalnak felelősséget. A használat közben történt esetleges károkért, adatvesztésért, még a program megfelelő működése esetében sem vállalnak felelősséget. Legalábbis még nem találkoztam olyan szoftverrel, amelynél a felelősség erre is kiterjedt.
Mivel az általad és ahogy itt látom, más által letöltött szoftverek többsége nem közvetlenül a gyártótól származik, így még a leírás szerinti működés sem garantált. Azt csakis a program módosítójától lehet, ha lehet, számon kérni.
Mindezt csak azért írtam le, mert nagyon sok olyan kérdés merült fel itt, hogy az innen, meg onnan letöltött program miért nem úgy működik ahogyan annak a leírás szerint kellene. Hát azért, mert valaki belenyúlt. Hogy mit és hogyan módosított, azt csak ő tudja, ezt tőle kérdezzétek.
(#) elektrocad válasza elektrocad hozzászólására (») Szept 10, 2008 /

A téma egy másik oldalról való megközelítése: Úgy látom itt sokan megalomániában szenvednek. Még nem tudják alap szinten sem kezelni a jó működésű hivatalos forrásból származó szoftvert, még ha az korlátolt lehetőségekkel is rendelkezik, de azonnal a kétes eredetű full verzióval akar birkózni. Természetesen itt előjöhetnek az előző hozzászólásomban említett problémák is, sőt elő is jönnek. Ekkor jön a jajveszékelés, a topic, hülyébbnél hülyébb és többször megismételt kérdésekkel való teletűzdelése. Tehát először tanuljuk meg a jól működőt kezelni és ezután kezdjünk bele a nem éppen stabil és váratlan hibákat jelzőkbe.

Idézet:
„gyakorlatilag csak működö szoftvereket töltenek fel”

Én inkább úgy mondanám, hogy "elméletileg". A "gyakorlatilag" te is látod, nem igaz.

a 416 full verziót már több mint 2 éve használom
meg vagyok vele elégedve és örültem volna egy újabb verziónak ennyi a (megalománia ) oka. Talán már kicsaltam a 4.16- ból olyan dolgokat amire a tervezők sem gondoltak (ezt csak azért írtam mert elolvastam az utolsó mondatodat is ) üdv

Ui én segítséget és nem kioktatást kértem

Idézet:
„ennyi a (megalománia ) oka”

A hozzászólásaim nem csak neked szóltak, hanem úgy általában mindenkinek, főleg a kezdőknek, még ha a "válasz" gombra kattintottam is. Vannak akiknek éppen a kioktatásra van szükségük. A kérdésedből nem tűnt ki a programmal való gyakorlottságod.
Mint minden szoftvercég, úgy látszik a Cadsoft is fejleszti a termékei védelmét.
Azt pedig, hogy valaki egy nagyon gyenge buherációt ad ki, ne máson kérd számon. Ahogy azt már említettem, tőle kell érdeklődni.

Nem számon akartam kérni és végképp nem rajtad !Bocsánat hogy fellázadtam mostmár értem a szándékod
köszönöm
(#) kurillas válasza Attila86 hozzászólására (») Szept 10, 2008 /

Hát sajna, eddig még nem sikerült.
Holnap este tán lesz egy kis szabadidőm, majd újra neki veselkedek.

Üdv.
(#) Krisz03 hozzászólása Szept 12, 2008 /

Hali!

Eagle-ben lehet ilyen részekre bontást csinálni? Van-e olyan funkció, hogy "címkéket" adok az egyes lábaknak, amik összekötik a részegységeket?
(#) Lucifer válasza Krisz03 hozzászólására (») Szept 12, 2008 /

Multisheet light verziókban nincsen. A fizetősekben van, de pld. az Orcadéhoz képest egy vagon az.

Az adott vezetéket nevezd el valaminek, majd a párjait is a name paranccsal, majd tegyél rá egy egy labelt.
(#) gyerek67 hozzászólása Szept 12, 2008 /

Picit off: nem találok sehol Eagle 5.x magyar leírást. Tud esetleg valaki ilyenről?
(#) IMi válasza Krisz03 hozzászólására (») Szept 12, 2008 /

Hello!

Lehet, netnek adsz nevet, az eagle a boardon majd összeköti az azonos nevű neteket. A net nevét az 'ABC' ikonnal (Label ) lehet láthatóvá tenni a schematicon.
(#) Petroimro hozzászólása Szept 13, 2008 /

Sziasztok!
Eagle-ben hogy lehet csinálni teleréz területeket.

PL1

köszi!

--nyák--.JPG

(#) Norberto válasza Petroimro hozzászólására (») Szept 13, 2008 /

LINK

[off]El se fogod hinni, de a fórum keresőjével találtam rá, nem egészen fél perc alatt a válaszra. (Ha stopperrel mértem volna, tutira nem lett volna meg a fél perc sem!)
Következő: »»   81 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem