Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Meg tudja valaki mondani, hogy mibe volt ez a GU50+foglalat?
Majdnem dobtam egy hátast mikor megláttam .
Sose láttam még ilyet.Most akarok építeni egy GU50 SE-t. Úgy gondoltam, hogy megtartom ezt a design-t.Remélem nem okoz így gondot?!A melegedés miatt?
PL lokátorok keresőindikátoraiban szokott előfordulni, de különféle rádióadóvevőkben is használták (-ják).
Ez már nagyon ügyes kis szerkezet,amatőr szinten akár profinak is nevezhetnénk.régebben én is gondolkodtam motoros hajtáson,de egyrészt nem érzek magamban kellő jártasságot a mechanikához,másrészt nem tudtam alkalmas motort szerezni...azóta felhagytam vele.a huzalfeszítést vmi ügyes csavaros-rugós szerkezettel meg lehetne oldani.
A foglalat több célt is szolgál. A GU 50 különösen magas búrahőmérséklettel működik, véd az égési sérülésektől, valamint a fedeles alu felsőrész vezeti meg a csövet, anélkül rosszul is be lehet dugni a foglalatba. Tartozik hozzá még egy becsavarható műanyag kiemelő is (a csö tetején lévő alu borításba csavarható be).
Ez hozzávaló foglalat, nyílván nrm okozhat gondot.
Köszönöm szépen az infokat!
Valami különlegeset tervezek belőle. Majd meglátjuk mi lesz a végén. :miaz:
Ha van itt valaki megírná, hogy hol van ma a börze?
Vagy mindenki ott van. Úgy volt, hogy nem tudok menni, de lemondták a mai programot.
Egyszer én is kimennék, de szombaton babaúszás a családi program...
Én úgyemlékszem hogy írtam választ (borzasztó feledékeny vagyok), de ha mégsem, akkor igen megjött.
Köszönöm a sok foglalatot, meg a kimenőket is. Nagyon szép cső ez a 6AS7G. Mégegyszer köszönöm
Úgy jártam, hogy kimentem a börzére, de már 11.30.kor pakoltak is össze.Sok minden tudtam venni./Semmit!
Mettől-meddig tart egy ilyen? Majd legközelebb gyorsabb leszek.
Nincs mit! Lehet írtad, én is feledékeny vagyok
Szép cső .... kár, hogy törött
Tegnap értem haza, akkor már itt volt az asztalomon! Nagyon szépen köszönöm!!
Tegnap voltam a börzén. Találkoztam a mi köbzolinkkal. Vettem 2-2 darabot az alábbi orosz novál kettőstriódákból: 6N1P; 6N2P, 6N3P; 6N6P 200Ft/db-ért. És 2db GU50-et 300/db-ért. Ja és az orosz kis oszcilloszkópomhoz vettem 500Ft-ért vadonatúj szkópcsövet. Kár hogy többen nem jöttetek el mert itt volt az orosz csöveket áruló bácsi és fentebb olvashattátok hogy nagyon baráti árak vannak.
Csak irigyelni tudlak! Ha már ennyit börzézünk akkor megkérdezném, hogy a Keleti pályaudvarról mivel lehet oda eljutni? Ha valaki tudja leírhatná, mivel vidéki lévén elég tájékozatlan vagyok a fővárosi közlekedésben is.
ÓÓÓÓ, ne idegesíts!! Ennyi cső egyrakáson! És nem is volt tegnap próba... Ha ezt előre tudom ...
Tudna valaki segíteni abban hogy egy 9,57 cm^ vasmagra mien menetszámokkal tudok el84 pp kimenőt tekerni ugy hogy 4-8-16 Ohm ra illesszen?
KÖZHIRRÉ TÉTETIK!
Aki nem szeret trafót tekerni, trafótekercselő üzem Pécelen:TRAF-EL BT. Pécel, 2119. Maglódi u. 31. Telefon:06-28-452-282 Sok sikert! Egy munkájuk a képen:a kapcsokat én raktam rá és én párosítottam /160W-os vasra
Nekem 2x1650 menet prim. 0.16mm
2x96 menet sec. 0.65mm 10 négyzet cm keresztmetszetű EI 92 vason nagyon bevált. Igaz 8 ohmra használom. A secundert duplázva esetleg 16 ohm, párhuzamban 4ohm. Próbáld, szerintem beválik.
Az én trafókészletem M magos de szerintem ez is jó lesz. És hogyha nem akarom ennyire bonyolítani akkor tekerhetem úgy hogy primer secunden és megint primer?
Tekerheted. De akkor az egy szekunder vastagabból legyen. De azt tudnod kell hogy így a két primer tekercs ellenállása nem egyforma. Ha elfogadható minőséget akarsz akkor így kellene legalább: 1/2P1-SZ-P2-SZ-1/2P1 Így egyforma lenne a két primer ellenállása.
Két éve csináltattam a 160wattosPP 6500pénz
amit most csinálnak az 90wattosSE 5000pénz/db De érdemessebb felhívni telefonon, ott pontossan megmondják.
Mostz találtam egy leírást az elektroncso.hu-n el84 pp-ről. Annak a tekercsadatai is megfelelőek?(1120/37/1120) Amúgy gityóerősítő lesz akkor is megéri ennyite bonyolítani?
Ahogy számolom ez 4 ohmra van. De szerintem kevés a primer menetszám, nincs meg a primer indukrivitás ami a mély átvitelt rontja. De majd jönnek a szakik és adnak ök is tanácsot.
szeretnek epiteni egy csoves erositot.
elkezdtem elvasni a hozzaszolasokat itt az elejetol de elvesztem az 522oldalban. Hol talalok a neten kapcsolasi rajzot vagy inkabb epito kitet egy 25w koruli csoves erositohoz. Segitsegeteket elore is koszi.
Ebben a fórumban pl.:yes: Rengeteg rajz van feltéve ide, van miből válogatni. De, ha nincs ekkora türelmed, akkor az Elektroncső.hu is egy kiindulás.
Amúgy érdemes átrágni ezen a "pár" oldalon magad, Mivel rengeteg hasznos tanács is elhangzik az építésről, és bemérésről.
Nagyon javaslom djhans tanácsát megfogadni trafótekercselés kapcsán. A javasolt elrendezés messze jobb eredményt hoz, mintha egyforma menetszámokkal osztanánk a trafót. Kevesebb munkával jobb átviteli tulajdonságok érhetők el. Egy ilyen osztású két szekunderes trafó (ami két fél szekunder is lehet vastagabb drótból sorbakötve) átvitelben annyit tud, mint egyforma menetszámokkal egy négy szekunderes, kisebb helyen elfér stb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |