Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
3 as lettem volna és így 4est kaptam amiért így csináltam .
Hi!
Nem volt más anyagom Ez 5.5mm-es műanyag (puha) szóval nem törik :yes: üdv!
Hi!
Aztatyűhamindenit! Ez a nyák-lapos megoldás pofás, de én azt gondolom hogy pocsékolás De kinek mit bír a pénztárcája.. üdv!
Először is köszönöm
Idézet: Hát tudod a napot el kell tölteni valamivel Nomeg én nem Pesti vagy környéli vagyok :no: „Dobozt megéri gyártani?” üdv!
Ez egy egyszerű hűtőventillátor hővezérlés. Saját táppal. 6X2cm
Nem sűrű ez, esetleg egy picit esetlen az elrendezés, az egyik kondi közel van a feszültségstabilizátorhoz, vagy tranzisztorhoz, meg az a másik kondenzátor ott árválkodik a szélén, de úgy rendben van.
Idegesített a propeller clock kódjainak visszafejtése ismeretlen RC5 távszab. esetén, ezért összeraktam egy kis kód analizátort. Mellesleg távszabályzó teszternek is használható... Itt van 1 kis videó-működés közben.
Szándékosan készült ilyen elrendezésűre.
Mivel próbáltam valamennyire univerzálisra készíteni, hogy használható lehessen mondjuk 12V váltótól mondjuk 50-60V váltóig. Ha 60V váltót használok, akkor máris 100V-os kondi kell és annak a mérete hirtelen megtölti azt az oldalt. Most nem volt akkorára szükségem, és azért árválkodik ott. Célom, minél kisebb legyen, és könnyebb mert a tranzisztorokon kívül nem akarom mással felfogatni a hűtőbordához.
Hú! Ez nagyon tuti! Egy kicsit írnál róla bővebben is?
Igen. Ha rávillogtatsz RC5-ös távszabbal, kiírja a lenyomott gomb kódját. Ezt fel lehet használni a propeller clock programjában. Ha nem RC5 szbványú a távszab, akkor csak ---- a kijelzés, de villog a zöld ledecske, jelezve a vételt.
Szupi! Ez saját fejlesztésed? Esetleg ha lehetséges megosztanád velünk?
Szép lassan készülget a spektrumanalizátorom, jelenleg 4 panelnál tartok, bár a sávszűrő részhez még hiányzik pár alkatrész, így nem teljes a beültetés.
A második dolog az a proli által megtervezett basszusra villogó beépített verziója, és egy kép a még nem beültetett nyákról. Erről már csak 3 ellenállás hiányzik, azokat még nem sikerült beszereznem. A képek sajnos nem a legjobbak, a szobámban található fényviszonyok miatt jobbat nem tudok készíteni. Hamarosan közlök képet a PIC-es projectemről is (ami működik )
Az első képeden a két panel pontosan milyen csatikkal kapcsolódik egymáshoz? Ilyenekkel?
Üdv.!
Nálam ismét születőben van egy közismert, ám de igen elegáns szerkezet, méghozzá egy Propeller Clock
Úgy gondoltam elég elszánt és kitartó vagyok, ezért saját fejlesztés lesz hardver- és szoftverileg is. Egy pár kép a készülőben lévő óráról és távIRányítójáról:
Nézem, szép lesz. Minden panelod kétoldalas, vagy eltörött az utolsó fúrószárad is?
Amúgy valóban eltört az utolsó fúrószáram pont ennél az óránál, amúgy most azért lett ilyen mert abból dolgozok ami van Hálisten mára már sikerült 3-at is beszerezni csak a távirányítója áll két panelből, ha jól sikerül, összeütöm ezt a menüt SMD-ből is Remélem fogja teljesíteni azt amit szeretnék
üdv
Épülget a SPafi féle táp. Még az előlapozás hátra van meg még sok munka, de már alakul a dolog. A panelműszeren is még állítanom kell mert egy picit csalafinta. Az előlaptól rettegek mert nagyon utálok dobozolni.
A napokban leporoltam egy régebben kezdett, de eddig be nem fejezett munkámat, egy riasztóhoz kapcsolható gsm-es hívót, mely a kiemelt dolgokról hívással és sms-ben is jelez.
Eredetileg 16F628A-val készült a kapcsolás, most azonban a próbapanelen a korábban már működő program az istenért sem akart úgy menni, ahogy nekem kellett volna. Másik 628-sal is próbáltam, de hiába. Végül ugyanabba az áramköri környezetbe egy 18F1320-ast tettem és ezzel minden tökéletes lett. A „chiptuning” a PIC-kek eltérő lábkiosztása miatt egy kis pót NYÁK-ot igényelt, amire az eredeti panelről kihagyott ICSP csatlakozásnak is helyet szorítottam. A jó, kis M35i telefonnal használom.
És mi van ha a müszered nem pontos??
Amint látom enyim is ugyan az, piacon vettem olcsóé, jól mér csak zabálja az elemet.
Jól néz ki!
Ez működne A40-el is? Mert akkor érdekelne a rajz...
Az első képen az a függőleges zöldes hátuljú nyák micsoda?
Látom nem spóroltál amikor a trafót mérted ki hozzá, mondjuk nálam is egy darab 500W-os van benne.
Te, mondjuk lehet hogy igazad van, mert a müszer például ugrál ha letekerem a feszt 0,0 és 0,1V között de ami a tápban van az nem, a másik , hogy például mértem a pc tápot az épített műszerrel közben a bios-ban néztem a feszültségeket és ugyanazt mutatta. Így lehet hogy a multim a rossz. Majd kipróbálom egy TL431-el, ahhoz már csak lehet hitelesíteni.
A multiról meg annyit, hogy vegyél bele duracell-t azzal sokáig bírja, régen majdnem kéthetente cseréltem, most kb 3-4 hónapja az van benne. Igaz 800Ft de jobban megéri.
A nyák az egy kisebb kapcsiüzemű AT-s táp, kb 200W-os lehet, gondolkoztam, mondom tegyek bele még egy trafót a panelműszereknek, stabokkal amik melegszenek, azoknak még borda, stb, vagy belevágom ezt és így még plusz segédfeszültségeket is ki tudok vezetni az előlapra, +12V -12V +5V -5V és ha jól emlékszem van 3,3V is. Kisebb helyet is foglal mint a plusz táp és könnyebb is, ráadásul fix feszültségeket is tudok levenni róla külön a táptól. Így sokkal multifunkcionálisabb lesz a tápom.
Bár hogy őszinte legyek félve tettem bele , mert ugye a negativja a panelműszeren keresztül összeköttetésben van a táppal és szkóp mérések után kiderült ,hogy 0,2V os zavart visz a táp kimenetébe, de majd megoldom valami szűréssel, ha meg nem sikerül az sem baj, valamit valamiért.
Aztamindenit, ez nagyon profi munka kérem szépen! Gratulálok!!
Én meg meresztem a szemeimet arra a két nagy kondira A műhely is ott van!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |