Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Akkor ugrál. A hőmérő nyákterve hogyan néz ki?
Az elkészült nyákra gondolsz, vagy a tervre?
Sejtettem; a hiba a nyáktervben van.
A kijelzők árama feszültségesést okoz a nyák fóliáin, amik közkedvelt szóval "rángatják" az ICL7107 tápját, földjét, referenciáját, vagy a mérendő jelet. Kapcsolási rajz hiányában csak az első kettőben vagyok biztos. A megoldás: csillagpont(ok)!
nem tudja valaki, hogy lehet ekapni valami olyan kis szemetet ami 1 másodperc alatt sokszor ki-be kapcso(kb 100-szor)?
![]()
Szerintem sokfélét lehet, pl. 555-ös IC?
Szerk.: Ja! Sok helyen lehet kapni.
én egy 12 éves kezdő vagyok, és azt szeretném kérdezni h. mire jó az 555-ös ic és h. valaki tudna e felrakni valami belső kapcsolási rajzot vagy belső tömb vázlatot felrakni vagy küldeni.
a válaszokat előre is köszi ![]()
Hát én se vagyok időseb
![]()
nem tod , hogy mien gyorsan kapcsol ki-be?
ezt köbzolinak írom.
a ja itt-et köszi sokat megtudtam belőle. kb egy fél órája beírtam a góógliba és ami jó volt az mind angolul volt írva. ![]()
Én a kondi értékének változtatásával változtatom a frekit.
üdv!
Lenne egy egyszerűnek tűnő kérdésem: Van egy Nokia headset aminek állítólag a fülese 30ohm os namost ezt leszerelve kelle rákötni egy keverőre/erősítőre, itt nem kellene illeszteni vagy mehet rá natúrban.
Szewa!
Az én nokiám headsete bedoglött, ezért nem veszíthetek alapon a fülest simán rákötöttem a TDA2030-asom bemenetére. Már egy ideje így megy, és semmi baja sincsen. Bár lehet mindjárt lehurrognak, hogy igy nem szabad, de nekem frankón működik. Puli
Hello!
A kérdésedre, nem tudok válaszolni, mert nem próbáltam ilyent. De nem tudom érdemes-e a melegvizet feltalálni. Én a Pozitívban vettem (és időnként kapható is) ilyen rádiós távrángatót. Nekem a relés vált be. Nem frekvencia szelektíven oldják meg a dolgot, hanem a digitális kódolással. Egy tucat ilyen kóder-dekóder IC kapható, csak nem érdemes venni, mert készen olcsóbban árulják. Már öt éve használom szinte gondtalanul. Az lehet probléma, ha a közelben is van ilyen állomás, akkor a címzést át kell állítani. Előfordul, hogy ha a klíma egy elosztóban van a vevővel, hogy a klíma bekapcsolásakor a világítás kikapcsol a zavarimpulzusra. Viszont soha nem kapcsolt be indokolatlanul. Ilyenkor egy Ki-impulzus, majd egy Be-impulzus, és minden a régi. Azóta is vettem belőle néhányat, és hála égnek minden kompatibilis rajta, úgy hogy a régivel az újat is tudom működtetni és vica verze. A legszebb benne, hogy az első rángatóban még az eredeti elem van. Azért ez nem semmi. üdv! proli007
Üdv!
Újra a párnappal ezelőtti problémámmal álok elő. Nem értem magam sem. remélem ti igen. Szóval a Topi féle Nulától a robotokig c. cikkének első progiját lőttem be. A progi első pár sora: LIST P=16F877 #INCLUDE "P16F877.INC" __CONFIG _XT_OSC&_CP_OFF&_WDT_OFF&_LVP_OFF CBLOCK 0x20 ... A üzeneteim a következők: Make: The target "D:\PIC\kesz\main.o" is out of date. Executing: "D:\Program Files\Microchip\MPASM Suite\MPASMWIN.exe" /q /p16F887 "main.asm" /l"main.lst" /e"main.err" Warning[215] D:\PIC\KESZ\MAIN.ASM 1 : Processor superseded by command line. Verify processor symbol. Message[301] D:\PROGRAM FILES\MICROCHIP\MPASM SUITE\P16F877.INC 37 : MESSAGE: (Processor-header file mismatch. Verify selected processor.) Error[126] D:\PIC\KESZ\MAIN.ASM 3 : Argument out of range (not a valid config register address) Message[302] D:\PIC\KESZ\MAIN.ASM 16 : Register in operand not in bank 0. Ensure that bank bits are correct. Message[302] D:\PIC\KESZ\MAIN.ASM 18 : Register in operand not in bank 0. Ensure that bank bits are correct. Message[302] D:\PIC\KESZ\MAIN.ASM 20 : Register in operand not in bank 0. Ensure that bank bits are correct. Halting build on first failure as requested. ---------------------------------------------------------------------- Release build of project `D:\PIC\kesz\kesz.mcp' failed. Mon Sep 22 21:03:19 2008 ---------------------------------------------------------------------- BUILD FAILED Illetve még egy kérdés: Ha az ICD2 höz kapott demo panelllel próbálom akkor a TRISA-t nem kell átrnom TRISB re mert a demopanelen a PORTB RB0-RB3 ig van kivezetve LED-el? Köszi és bocsi a sok kérdésért, de kérdezve tanulunk ![]()
877-es kontrollert határoztál meg a forrásban, de 887-es van átadva az mpasmwin.exe számára; az IDE konfigurációjában állítsd át a processzort 877-re (már ha tényleg az kell). A másik kérdést, demopanel híján, passzolom.
Kobold!
Köszönöm a gyors választ. Ezt pedig ellenőriztem és mégsem vettem észre. Hogy én mindig ilyneken bukok el... ![]() A másik kérdésemet megválaszoltam magamnak, igen át kel irni PORTB-re ![]()
köszi h. kikerested a komparátort, én elfelejtettem.
a könyves oldalon ha ráklikkelek valamire akkor azt milyen programban lehet megnyitni? a válaszodat előre is köszi ![]()
Üdv!
Tudtok olyan áramkör rajzoló progiról ami ismeri a PIC-eket legalább a 16-os családig? |
Bejelentkezés
Hirdetés |