Fórum témák
» Több friss téma |
szia. google.com-ba beírod, hogy "TDA7350a datasheet", és megnézed az adatlapban. ilyen egyszerű...
Szerintem TDA7350a helyett keres olyan IC-t, aminek ugyanaz a lábkiosztása...
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem, megépítettem a tda7293-as kapcsolást és meg sem nyikkan. Pedig minden smakkol +-42 volt, minden alkatrészt átelenőriztem és minden ok! Nem tudom mi lehet a baj. Valaki tudna nekem segítséget nyujtani ebben?
Hát ez így nehéz lesz, mi alapján építetted ? Esetleg pár kép segítene (nyák, beültetés)
D-audiotol rendeltem az egységcsomagot majd holnap rakok fel képeket! Nem hiszem el pedig egyszerű kapcsolás és nem működik....
Még annyit tudok mondani, hogy a CLIP kimeneten mértem 42 voltot ha ez segít valamit amugy itt nem kéne voltnak lenni nem?
Képet mutatsz róla? Hátha kiszúrjuk hogy mi nem stimmel.
ok
pill csinálok pár képet és jövök egy fél ora
A képek amiket igértem
Szia!
A Mute És a Stand-by kivezetéseket hova kötötted?
szabadon hagytam őket nem kötöttem sehová
Ha nem kötöd sehová némítva van! +Ut-ra kell kötni őket.
köszönöm a segítséget megyek megprobálom
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget sikerult megoldani, megszolalt az erősítő.
nekem az lenne a kérdésem,h hamegrendelek egy kitet a d audionál milyen eszközökre van szügségem,h összetudjam szereni normálisan?
-Forrasztópáka
-Forrasztó ón -Multiméter esetleg ellenállás színkód táblázat -Megfelelő tápegység -Hűtőborda Azt hiszem ennyi?!
Lehet kozos a hutoborda de muszaj szigetelo alateteket tenni az ic-k ala mert minusz van bennuk es emiatt ha nemlenne alatet nemtudnad a hutobordat lefodelni,es ha nincs fodelve a hutes akkor joesej van arra hogy gerjedni fog a vegfok,mert a hutes eleg nagy felulet es felfogja a zavaro frekvenciakat.
és forrasztóból is millyen fajta legyen?szerintetek érdemes rendelnem egy erősítő kittet vagy vegyem meg a boltba használtan a boltba.mert a kittek ugyebár végerősítők?es ahoz,h rendesen müködjön elöerősítő is kellene nem?mert én pc vel akarom összekötni és az ugye bár gyenge jelet ad és lehet nem elég a végerősítő?
Szia. A hangkártyád kimeneti jele elég lenne a 7293-asnak.
Bár én a helyedben vennék valami használt 2×50W-os erősítőt (10e kb) hacsak nem akarsz nagyon építgetni.
Sziasztok!
Rendelni akarok ilyen ic-t de olvastam itt hogy sok a szar utanzat es olyat nem szivesen vennek. Szoval amit venni akarok, arra ez van rairva: TDA 7293 CZ026 735 V6 CZ MAR Ebbol meg lehet allapitani hogy ez oke vagy csak rossz minosegu utanzat?
A clip kivezetesre tedd ra a leddioda katodjat,a led masik vegit pedig 3,5kilo ohmos ellenalason keresztul kosd az ic plussz tap feszultsegere.Ennyi es igy mutatni fogja ha az erosito eleri a maximalis teljesitmenyet,nem a torzitasat.
Idézet: „Ennyi es igy mutatni fogja ha az erosito eleri a maximalis teljesitmenyet,nem a torzitasat.” Ez azt jelenti, hogy akkor fog felvillanni a LED, ha az erősítő kimenetén a jel/hullám csúcsa eléri valamelyik tápfeszt? Mert valójában akkor adja le a max teljesíményt. Ugye? De az IC adatlapjában a sematikus rajzon azt a FET-et, ami kapcsolná a LED-et, S/C PROTECTION nevű rész vezérli. Ez nem azt jelenti, hogy a LED akkor világít, ha az IC kimenete rövidre van zárva? Üdv.
Helo,tudom,hogy a vedelembol van kivezetve,hisz a vedelemnek is szugsege van arra hogy kapjon jelet a kivezetesen jelen levo jel erossegerol.A clip pedig igen ahogy irtad,akkor villog mikor az erosito a maximalis tap feszultseget ereszti a kimeneten.Vagyis villog basszusra mikor maxon van a vegfok.Nekem igy mukodik.
Hello
Gondolom akkor van aztán gond, ha egy kicsit hosszabban világít a LED, mert akkor már túl van vezérelve az erősítő, és vágja a sinus csúcsát, és olyankor ott már egyenáram van. így van? Üdv.
Kossz a valaszokat, de en arrra lettem volna kivancsi hogy ez a jo ic vagy sem. Egyebkent mar megrendeltem szoval mostmar arra lennek kivancsi hogy ez jobb mint a 7294-es vagy rosszabb?
Bocs az ujabb uzenetert, elbasztam. szoval a 7294 vasn nekem es a 7293-asrol varnek tapasztalatokat.
Koszonom!
Igen,pontosan igy van,olyankor mar sokat kap a hangfal es a vegtranzisztorok is.
A TDA 7293 azert jobb mert +-50 volt a tap fesze es van par plussz tulajdonsaga ami a TDA 7294 esben nincs.Peldaul Clip kimenet es Bufer driver is.A clip kimenet led dioda segitsegevek mutatja a maximalis teljesitmeny elereset,a buffer driver segitsegevel pedig meghajthatunk mas veg tranyokat vagy hidbakotott masik tda-t is.Ez mar a fantazian mulik,a lenyeg hogy a buffer kimeneten negativ es pozitiv vegtranzisztor vezerlo jel jon ki.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |