Fórum témák
» Több friss téma |
Te nagyon jó vagy!
![]() ![]()
Úgy látom, kicsit leült ez a topik.
Szerintem nézzétek meg ezt itt! Érdemes! Részletesen leír minden lépést és ott vannak a letölthető programok is. Egy AVR-programozó beszerzése ma már tényleg nem gond. Én most fogom megrendelni a HE.Store-ból a hozzávalókat. Mindenük van, ami ehhez a kapcsoláshoz kell. A "szükséges" túlbiztosítással együtt is kb. 5 ezer forint lesz (például 64 db LED helyett 70 darab, stb.). ![]()
Tévedtem!
Egészen pontosan 2.712,- Ft + 480,- Ft postaköltség az alábbi tételekkel (most rendeltem meg): 1 db Atmega16 (656,-/db) 64 db 3mm-es extra fényű sárga LED (26,82/db) 1 db MAX232 (178,-/db) 16 db 220R ellenállás (2,39/db) 4 db BC337 NPN (11,-/db) 1 db 14,7456 MHz kristály (77,42/db) Szerintem a többi bárkinek megtalálható otthon a fiókban. Sőt! Lehet, hogy még ennyi sem kell. Alig várom, hogy megérkezzen! Bár ezzel lesz egy kis gond, mert az Atmega csak rendelésre kapható, arra biztosan kell várni 1-2 hetet... ![]()
Sziasztok!
Találtam egy kapcsolást:3x3x3 ledes kocka van néhány kép meg forráskód hozzá.
Hali!
Valaki tud olcsón RGB illetve egyszinű ledeket? Pirosat tudok olcsón 3-5 ft/db áron, de a többi szín az drága. ![]()
hi
sárga és zöld (nem a legfényesebb, szóval nem ilyen extra fényerő, asszem 600mcd a zöld, ilyet használtam én is) víztiszta 3mm, 100db/350Ft áron kaható a Lom?x-ba. üdv
áá az nagyon drága. 30 forintért már lehet kapni extra fényerejű sárgát illetve zöldet.
Segítek, mert vagy elolvastad, vagy egy kis matematika probléma adódott: 350/100 = 3,5 FT/db ami ugyebár a tizede a 30 Ft extra fényű ledednek.........
üdv
Ja bocsi akkor kicsit elolvastam
![]() ![]()
Szép jó estét!
Lenne egy nagy projektem. 12x12x12es ledcube-t szeretnék csinálni. és nem tudom hogy ezt még meg lehet e oldani egy soros porton. Kéne nekem hozzá minden segítség ami létezik ![]() Előre is köszi! Üdv.
Ezt nézzétek meg Faltenisz LED Cube módra
Na ez már tényleg nem semmi
![]() Az előző hozzászólásomhoz elfelejtettem hozzátenni, hogy 12*12*12es led cubeot rgb ledekből szeretném megépíteni
12*12*12?? hát az elég húzós.... én pl nem tudom, hogy állnék neki... mer már a 12*12 is 144, ami jó sok, tehát multiplexelve a 144 12-vel is sok... ehhez tárolós ic kellenek... jóó sok... aztán vezérléshez, nyilvánvalóan egy mcu. És sorosan vezérleheted... 115kbs-mal. bár a vezérlő progikat nem tudom, hogy működnek..
1728db RGB led+fejlesztés... Komolyan gondoltad?
![]()
pont ugyanezt akartam beírni most..
![]() ![]()
igen komolyan gondoltam hogy ennyi és rgb ha jól számoltam 300.000ből ki is jönne.
en szeretnek csak 1 3x3x3 as-t csinalni de nem ertek hozza kellene 1 kis magyarazat :yes:
Kosziii WaRL0
Hát hogy mi lesz belőle az jó kérdés. De aki tud segíteni annak hálás lennék...
![]()
Ledes...:
MODERÁLVA-- Nem ide tartozó dolog (lehet, hogy jópofa, de akkorsem)
Jihúú!! Életre kelt a fórum! Erre vártam mióta
![]() ![]()
ez tök jól néz ki, én is kedvet kaptam hozzá már meg is rendeltem a ledeket meg a tranyókat a többi van itthon böven
![]() köszi a linket.
LEDMASTER...de én a sarki elektronikai üzletben veszem
de lehet kapni a vasműszakiban is...
rgb-t azt hol tudtok legolcsóbban?
Ja am akkor valaki tud segíteni a 12*12*12es projektben? ![]()
Ez a faltenisz tényleg csúcs!
Úgy látom, ez lesz a következő projektem, de előbb a 4x4x4-est akarom megépíteni és tökéletesen megérteni a működését, hogy írhassak egy ilyen faltenisz-programot. Bár ehhez előbb építeni kell majd egy nagyobbat, szerintem legalább 8x8x8-ast. Az pedig már 512 db LED. Hát, forrasztási gyakorlatnak nem rossz! |
Bejelentkezés
Hirdetés |