Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Projektor

Témaindító: VECTOR, idő: Feb 18, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   16 / 45
(#) scooby_ válasza Jakszy hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /

Az a gond hogy én is csak tervezgetem hogy csinálok(nem ilyen nagy minitorból)egy projit, szóval én is tanácsokat kéregetek,szóval én annyira nem tudok rá választ adni
(#) ZimmerZoom hozzászólása Ápr 10, 2008 /

Sziasztok! Nem tudtok valami hazai beszerzőhelyet, ahonnan lehetne rendelni optikai tükröt (felül foncsorozott tükröt)?
(#) Jakszy hozzászólása Ápr 10, 2008 /

laptop monitort hogy lehet sima pc-re kötni?
(#) pipi válasza Jakszy hozzászólására (») Ápr 10, 2008 /

Bővebben: Link
de a google is segít neked
(#) Jakszy hozzászólása Ápr 13, 2008 /

Valakinek nincsenek fölösleges cumoi? pl lcd kijelző kb7" és fémhalogén izzó.
(#) Őrült Ödön válasza Jakszy hozzászólására (») Ápr 13, 2008 /

Csao!

Fémhalogént tudok szerezni többfélét is, kedvező áron, keress meg priviben, ha érdekel!
(#) Jakszy hozzászólása Ápr 15, 2008 /

Mekkora a minimális felbontás amit ajánlatok?
(#) Bucherátor válasza donsony1 hozzászólására (») Máj 21, 2008 /

(#) dbase válasza totionline hozzászólására (») Máj 21, 2008 /

Baromság, ez így nem vetít ki semmit, max egy kis fényt.
(Lehet eladó lesz a nagy projektor cuccom egyben olcson nemsokára, semmi időm de a kicsi majdcsak elkészül már!)
(#) faxxx hozzászólása Máj 27, 2008 /

Hi!
http://www.ledmaster.hu/index.php?oldal=leds&csoportID=10
BJ5044UW-40, 5mm Round LED
arra gondoltam hogy 50 ilyen ledet hasznalnek megvilagitasra egy irasvetitobe 15"os lcdvel es elvileg igy csak 3-4w ot enne az egesz vilagitas es 500 000~mcd
nembaj az ha ez a led 25fokban vilagit csak?
meg az l6 os hullamhosszt se ertem neztem a pdf jet a lednek de az nekem kinai az a grafikon amin a hullamhosszok vannak feltuntetve
arra kernek tippeket hogy alkalmas e ez a led erre a celra vagy sem
vagy akkor ez a BJ8104UW 10mmes tipus jo e ha az 5mmes nem
(#) faxxx válasza faxxx hozzászólására (») Máj 28, 2008 /

utananeztem alaposabban hulyeseget kerdeztem latom
150wos femhalogen lesz
(#) Hetti hozzászólása Máj 30, 2008 /

Várható az oldalon egy összefoglaló cikk ebben a témában?
A Lumenlab oldalán van egy "felvilágosító" leirás de az angolom nem a legjobb.

Basic 15" Projector Guide

Üdv: PP
(#) zsoltee hozzászólása Jún 17, 2008 /

Üdv

Épülőfélben van a projektorom, de megvilágítási problémáim vannak vele. Szép éles képe van egy bizonyos pontban a többi sötét. A kérdésem, hogy fresnel lencse nélkül megoldható valahogy? 10 colos lcd van benne. Eddig 200W-os halogénnel próbálkoztam és egy 10W LED-el. A LED közel akkora fényerőt produkál.
(#) dbase válasza zsoltee hozzászólására (») Jún 17, 2008 /

A lényeg az izzónak pontforrásnak kell lennie.Azért mert csak azt lehet fókuszálni.Pontforrásnak értem az izzó szál kb max 2cm es legyen.
Az izzó után kell rakni egy nagyítót ami a fényt összekoncentrálja egy pontba.Az az egy pont akkora legyen mint a lcd mérete.Nekem így volt a legjobb.Nem mindegy az izzó távolsága sem.
(#) kemenygolya hozzászólása Jún 18, 2008 /

sziasztok
van egy 15"-os laptom monitorom lehetne vmit kezdeni h projektorként használjam?
(#) gabor128 válasza faxxx hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Az a 25 fok gyanús. Szerintem túl nagy lenne a fényforrás és az LCD közti távolság (most ezt nem számolom ki, de te kiszámolhatod: Egyenlő szárú háromszög, 25fok, mekkora a magasság, ha a talp 15"?)

Viszont a ledes megoldás engem is érdekel, mert az nem fejleszt akkora hőt.
Ha mi csináljuk a LEDsort, az nem biztos, hogy tökély lesz, ráadásul van egy rakás fehér LED amiknek különböző a fényerő, a sugárzási szögük és az ÁRUK!
Nem lenne célszerűbb vásárolni pl. piacon, vagy használtan olyan elemlámpát, ami már reflektornak is jó. Abban tuti nagyfényerejű és sugárzási szögű ledek vannak. Ott a kész foglalat és fényvisszaverő lemez is van mögötte. Ki kell szedni az elem részt és egy tápforrásra rárakni (az LCD-hez úgyis kell). Aki kicsit ügyesebb egy potival a fényerőt is állíthatja.
Kérdés: mennyibe kóstál az elemlámpa? "Mindjárt megnézem".

Erről a megoldásról mi a véleményetek?
(#) gabor128 válasza gabor128 hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Itt pl. van néhány, csak nincs odaírva mekkora a fényerő:
http://www.elemnagyker.hu/index.php?stilus=webaruhaz&first=5&hiv=16...dezes=

Ez meg egy érdekesség: a gyilkos elemlámpa! 4100 lumen

http://hvg.hu/Tudomany/20080129_the_torch_wicked_lasers_gyilkos_ele...a.aspx

Itt van még ez is:
http://www.survival.hu/mambo/content/view/181/125/
(#) dbase válasza gabor128 hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Ha kis felületre akarsz vetíteni elég bármi kiss fényforrás.Elsőnak ajánlom a 12V 50W os ködlámpa izzót azzal gyakorolj! Nekem a kis projektorhoz elég fényereje van.Ha jól emlékszem 3-4000lumen de 360fokba adja le.
Ledek még gyengék szerintem. A kocsi xenon még ami esetleg elég, és nem melegít nagyon.
(#) gabor128 válasza dbase hozzászólására (») Júl 1, 2008 /

Ködfényszóró?

Ötletnek jó, de van vele egy gond. Nagyon melegszik. Én anno már próbáltam diszkógömböt világítani vele, de 5 perc alatt tűzforró lesz. Hát igen. Ezt a kocsikra tervezték, ahol hűti őket a menetszél.

Egyébkén szobába kellene, mint a többieknek. Kb. 4-6 m távolságra 2 m átlójú kép. Szerintem ez elérhető az említett lámpákkal.
(#) fkrissz hozzászólása Júl 1, 2008 /

Sziasztok van 2db eladó fémhalogén izzóm, ha érdekel valakit nyugodtan írjon, az egyik Philips CDM-T 70W/942
és egy Philips CDM-T 150W/830 as, mind a kettő UV szűrős, csak Folytó tranzformátorral alkalmazható3-4e ft körül lehet kapni, ezek teljesen újak, áruk 6000Ft/db, a kettő esetén tudok engedni az árból.
(#) pali_2006 hozzászólása Júl 4, 2008 /

Helosztok
szeretnék készíteni egy kívetit film nézésre.A segítségeteket kérném .Sok minden a rendelkezésemre álll PL.: 1 projektoros Tv ami szar bele csapott a villám + rengeteg TV alkatrészek .HA bárki tud segíteni az Írjon Pm -et.
(#) dbase válasza fkrissz hozzászólására (») Júl 7, 2008 /

Szombat délután órákig próbálgattam a projektort. Lcd nélkül sokszor belenéztem, csodálkoztam is, hogy símán bírom kis idő után már a 150w os fémhalogén fényét.Alkoholos filcccel felírt számokat vetítettem ki, hogy éles -e.
Szombat éjfél, elkezd a szemem könnyezni és a taknyom folyni.Annyira rossz volt, hogy aludni nem lehetett tőle, és kinyitni sem a szemem.10 órakor nagynehezen hazaértem barátnőtől, és aludtam délután 5 ig.Azóta kezd javulnia szemem.Úgy tünik nem UV szűrős a Tungsram Aqua 150w os izzóm az csinált ki. Figyeljetek oda ti is, nem kívánom senkinek a kínlódást!!
És még az egyik problémám, hogy 2-3méterről, 2 méteres vetített kép van.Nem tetzsik hogy a doboz amibe van a cucc így benne lesz a képben. Mögém kellene kerülnie.N agyerőt veszek magamon, s napszemüvegben elkezdek tovább próbálkozni, első lesz, hogy a frensent ketté szedem és megpróbálom 1 darabbal hogy müködik.
(#) Mr_plojektol hozzászólása Júl 22, 2008 /

Sziasztok!
Belevágtam abba a bizar elképzelésbe,hogy DIY projektort készítsek! Beszereztem egy epidiaszkópot. (olyan vetítő ami átlátszatlan felületről vetít ki..Pl fotó,könyv,stb..)Szóval arra gondoltam ha a fotót kivetíti akkor az LCD képét is. Hát NEM! csak nagy sötétség volt tapasztalható.Ugy tűnik lcd esetén csak az átvilágítós megoldás a járható.Tehát elkezdtem áttalakítani a készüléket egy átvilágítós megoldássá...AMihez 2 Db FRESNEL lencsérel enne szükségem.Akinek van a fent említett lencsékből néhány eladó darab és megválan tőlük...../tudom ez nem piactér..de hátha mégis.../
(#) gabor128 hozzászólása Aug 20, 2008 /

Üdv!

Én is régóta keresem a világítás megoldását. Nem akarok fémhalogént a melegedés miatt.

Próbáltam gondolkodni mindenféle LED-es megoldásban, de még nincs esedmény.

Srácok beszéljünk meg valamit!
A cél: Olyan LED-es fényforrás, ami 4000 és 5000 lumen közti fényerőt produkál, és lehetőleg olcsó legyen.
Mindenki próbáljon keresgélni érdeklődni ez ügyben és ha van valami eredmény, ötlet, akkor írja ide!

Én már találtam pl. katonai elemlámpa felhasználásban, de sajnos ritkán írják oda a fényerőt. Egyébként homogenizálni kell a fénnyalábot, ami további fényerőcsökkenést eredményez.
Úgy láttam, hogy ekkora fényerőhöz a LED-ek kevesek, de itt egy érdemleges ellenpélda:

példa

700 lumenes LED, hűtőborda kell rá. Hát igen, majdnem 1 A-t eszik. És ebből kellene vagy 6 db Sajnos elég drága, így az össz árából egy fémhalogén olcsóbb lenne.
(#) Techboy hozzászólása Szept 18, 2008 /

Hali

Én egy olyan kérdésben kérném a segítségeteket, hogy ki akarom szerelni az világítást a Projimból, egy Philips Proscreen 4600-as om van.

És egy olyan problémába ütköztem hogy a lámpa élettartamát soft-osan lehet állígatni, nah most ha kiszedem a gyujtó elektronikát, amit még azt se tudom hol kezdjem el, akkor "véggázon" fog nekem működni a lámpás.
Hogyan lehetne ezt orvosolni, ha valakinek ötlete lenne a témában, akkor szívesen meghallgatom, hozzáteszem, eladó az egyéb alkatrészei, és azért akarok belőle, égi pásztázót csinálni, mert a ccd úgyfest hogy meghalt benne.

Előre is köszi
(#) djusee hozzászólása Szept 29, 2008 /

Helló.Én megépitettem életem elsö projektorját iskolai kivetitöböl és elég jól müködik ahhoz képest hogy az eredeti 150W os halogént használom.Kicsit kevésnek tünik,késöbb szeretnék fémhalogénes megoldást,ha lessz rá pénzem.Az a problémám hogy leszedtem a tft röl az AG foliát sikeresen,de létezik e hogy a másik felén is van egy AG fólia,mivel mattnak tünik a másik fele.NFREN NF1500MA tipusu monitor es LG Philips tft van benne.
(#) titi válasza djusee hozzászólására (») Szept 30, 2008 /

Képet! Képet! Képet!
(#) edgar válasza zsoltee hozzászólására (») Szept 30, 2008 /

Egy nagy meretu kondenzor lencsevel.
A kondenzor átmérője nagyobb kell legyen, mint a kivetítendő tárgy legnagyobb lineáris mérete.
A Fresnel lencse a megoldas.
(#) edgar válasza zsoltee hozzászólására (») Szept 30, 2008 /

Az objektived gyujtotavolsaga ??
A 10 colos egy elegge nagy meret.
Az objektiv gyujtotavolsaga legalabb akkora kel legyen mind a kepmeret atloja !!
A 10 col az ~250mm -er. Tehat a vetito lencse (objektiv !! osszetett lencserendszer) gyujtotavolsaga legalabb 250 mm legyen. Igy a kepszellek nem vignettalodnak.
Keresd meg a "Sarkozi Zoltan Fotoszamtan" cimu konyvet (Muszaki konyvkiado 1962) ahol targyalja a vetitesi problemakat.
Következő: »»   16 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem