Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Akkor LED. Tegyél a RESET, SCK, MISO, MOSI lábakra egy-egy ledet 330R-os ellenállással. És nézd meg, melyik nem villan meg mikor read-et hívsz. Procit vedd le.
Topi! Ha megkérlek szépen közzé fogod tenni a spektrum analizátorod forrsákódját? Mert nagyon érdekel az FFT de sehogy sem jutok előre a témában. Köszönöm. :vigyor3:
Szia!
Nem teszem közzé a real-time FFT forráskódját. Bocsi Ha bármi kérdésed van, szívesen segítek bármikor, de azzal én nagyon sokat szenvedtem és szívtam. Nem szeretném, ha valaki egy CTRL-C + CTRL-V módszer után sajátjaként jelenjen meg vele. Bármikor, bármi kérdésed van, processzorra ültetés, elmélet, stb. Szívesen állok rendelkezésre.
Rendben megértelek. Akkor marad ujra a kemény melo, dokumnetálodás. Ha kérdésem van kereslek. Itt vagy máshol. Netán egy új topik? köszönöm.
Amint idöm lessz foglalkozni a dologgal akkor megnyitom a topikot is.
Topi!
Az normális érték, h a programozó vonalakon (usb-doper) csak 0.1 V-ot változik a feszkó? Persze lehet, h csak túl gyors és nem tudom leolvasni, de úgymond ezek stabilan, tehát minden read sign híváskor így és ennyit változik. köszi
Tpeter!
Jól értettem, több m-vezérlővel is próbálkoztál és az egyikkel működött a programozó? Tehát működött a read signature és tudod programozni meg minden...??
sajnos nem egészen.
úgy volt hogy volt egy ami "működik" de csak a read signature-ig jutottam. Sajnos van hogy két hívás más-más signature-t eredményez. Épp most jutott időm, hogy kipróbáljam a Topi által javasolt LED-es ellenőrzést, majd még jelentkezem
Szia Topi!
Megcsináltam a tesztet, csak a MOSI és SCK led-ek villannak fel, a többi nem. Ez mit jelent?
Hello mindenkinek. van egy óriási nagy bajom Rendeltem egy stk 500-ast. összeszereltem. és avr studioba 1 ledvillogtatót próbaképp, majd mikor be akartam állítani az attiny45-öst, kijött egy aranyos hibaüzenet: A problem occured when executing command. See the command output for more info.
Tip: Check that the ISP programming frequency specified on the "Board" page is well below 1/4 of the clock frequency of the device. Extra precautions should be made when this. If this does not help, check your connections. Póbáltam már álligatni a frekit, a programban, de minden hiába. kidobtam 1 rakás pénzt és nem működik
Processzor nem válaszol. LED villogás: Reset sem?!
Tedd úgy a LED-et, hogy nem föld felé, hanem táp felé a RESET lábon.
Read signature neked is. Ha 0x00-át olvas, meg sincs a proci, ha össze vissza hülyeségeket, akkor meg magas az órajel.
megoldódott a probléma.... rossz volt a kábel de köszönöm a segítséget
Szia!
A RESETen lévő LED a táp felé fordítva felvillan.
Ok. Akkor csak a procid nem válaszol vissza...
Próbáld ki, hogy annak a procinak adsz külső órajelet, ami nem akar válaszolni. Bővebben: Link
hopp hopp!
Itt valami hiba van. Persze hogy nem válaszol, mert nincs is rádugva. Nem azt mondtad hogy úgy kezdjem? (#286064)
Hát még jópár hozzászólással ezelőtt... Tedd rá most már.
Hát, kicsit elvesztem.
Az egyetlen "működő" cucc egy 2313-as, de a signature-t nagyon furcsán tudja csak kiolvasni, hiába a 4 kHz-es ISP freki, nem mindig ugyan az az eredmény. Fogalmam sincs hogy mitől romlott el a másik két AVR
Azt v-ki le írná nekem, h egy read segnature kérésre a programozó szálak közül -MISO; MOSI;SCK;RESET-melyiken milyen irányú adatforgalom van? Tehát pl. a RESET csak állapotot vált, vagy fogad és küld is jeleket?? Ill. a többinél is. Gondolom a MISO-MOSI oda-vissza működik. Csak azért, h ki tudjam méregetni hol lehet a hiba a vonalakon. köszi
RESET: Programozóból kimenet, reset állapotban programozható
SCK: Programozóból kimenet, proci bemenet (Serial ClocK) MISO: Programozó bemenet, proci kimenet (Master Input Slave Output) MOSI: Programozóból kimenet, proci bemenet (Master Output Slave Input)
Tehát a reset jelet a programozó adja ki, az ok.A miso-mosi egy read sig kérésre oda-vissza ad és vesz jelet? köszi
Oda-vissza: Egyik oda, másik vissza.
Ha a MISO-n nem látsz jelet, az a proci hibája. Küldenie kell.
Üdv!
Most kezdek PIC-ekről áttérni az AVR-re, AT89C51RC páciensekkel. STK200-as letőltőt csinálok hozzájuk, már majdnem kész, csak van egy kérdésem. A helyzet az, hogy a gépem elég messze van a munkapadtól, kb 1,5 méteres kábel kell a letöltőre. Ez nem baj? Nem túl hosszú?
Hellosztok! valaki meg tudná nekem mondani hogy a winAVR miért nem ismeri az attiny45-öt?
a project/configuration options menüpontban szereplő típusok között nincs ott a tiny45. és amit megírok progit, automatice attiny25 höz fordítja, egy progit feltudtam lökni a tiny45-re így, működött is, de 2 másik progira azt irja, hogy a divájsz nem megfelelő ehez a hex-fájlhoz frissítést nem találtam a winavr-hez, vagyis olyat nem ami kezelné.... van valami megoldás erre? vagy nyugodtan beletörődhetek, hogy semmi hasznát nem veszem a tiny45 nek?
Valamit nagyon elnéztél. Az ATtiny45 mióta kijött a széria (6 éve kb) létezik.
Idézet: „nyugodtan beletörődhetek, hogy semmi hasznát nem veszem a tiny45 nek?” Nyugodtan beletörődhetsz, hogy valami nagyon eléztél!
annak örülnék a legjobban ha elnéztem volna vmit. attiny seriából a max amit belehet állítani az az attiny28 as. csak nem értem hogy miért.
Reinstall AVR Studio 4. AVR Studio 2-től benne van a tiny45.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |