Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tesla Moderato 1037 A-1 rádiós erősítő javítása
Témaindító: rockersrac, idő: Júl 4, 2008
Témakörök:
Ezt kellett volna megtalálnod.
[i] Azóta jelentős mértékben javítottam a rajz minőségén és harmadára csökkentettem a méretét.Nekem sem nyílik meg a nagy méret miatt, de jobb klikkel menthető. Sebi
Ezt megtaláltam, de se megnyitni se letölteni nem lehet!
Hát, nem tudom, nekem azonnal megnyílik új oldalon, ha rákattintok. Megpróbáltam kiollózni a táprészt.
Sziasztok!
a barátomnak tönkrement a hangszedője, tudja valaki hol kapható? Köszi
nekem is recseg nem nem kimondottan recseg csak súg de ha a potmétert ami a balancet állítja akkor az egyik tisztán szól a másik viszont súg.Akkor koregálódik kicsit mikor hangosítok.Kizártnak tartom hogy a hangfallal legyen a baj ugyanis nem aktív hangfal a hangszórók pedig ha szólnak akkor jók tehát az nem lehet.
Sziasztok! nekem is van egy moderato 1037 A-1 -em, és olyan problémám van vele, hogy a bal oldal eléggé halkan szól. a hangszóróhiba kizárva, tökéletesen szólnak. tudtok valami megoldást?
Sziasztok, elnézést kérek, de én is segítséget kérnék. az én Moderato 1037-em erősítőjéhez szeretnék külső jelet csatlakoztatni (cd lejásztó, stb...) ugy hallottam a mikrofonbemeneten keresztül lehetséges. Nem értek hozzá sajnos, van ezen egyáltalán mikrofon bemenet? Segítsetek kérlek.
Segítséget kérnék. az én Tesla Moderato 1037 A-1-em erősítőjéhez szeretnék külső jelet csatlakoztatni (cd lejásztó, stb...) ugy hallottam a mikrofonbemeneten keresztül lehetséges. Nem értek hozzá sajnos, van ezen egyáltalán mikrofon bemenet? Segítsetek kérlek. Köszi
Egy átalakítót kell hátulra bedigni, holnap lefényképezem neked!
Üdv!
Van egy nagyon jó állapotban lévő tesla moderato 1037 a-1-es erősítős lemezjátszóm, ám van vele egy picike kis gond. A lemezjátszó tányérja gyakran ellenkező irányba indul el, plusz ha ráhelyezem tűt a lemezre, el kezd a közepe fele bemozogni, fokozatosan, pedig a lemez nem annyira karcos, tehát nem azért ugrál, nagyon sok lemezzel ki lett próbálva. Nem tudjátok mi okozhatja ezeket a hibákat? Várom a lehetséges válaszokat. üdv.
Sziasztok! a segítségeteket szeretném kérni!nekem is van egy ilyen erősítőm,működik mind2 csatornája,nem is az a baj!hanem,hogy a rádió semmit nem fog be,meg nagyon halk a FM zaj is!a HH KH RH meg ilyen szarokon bejönnek adók,de nem azt akarom hallgatni! olvastam máshol,hogy a táppal lehet valami,nincs megfelelő feszültség,vagy valami IC ment tönkre!de aki vágja mi lehet a baja írja meg! előre is köszönöm!
Sziasztok!
Van egy ilyen lemezjátszóm, és olyan problémám van vele, hogy a fejnél a kábelek leszakadtak, és nem tudom mit hova kell forrasztani. Vagyis pontosabban a fejen a G és az R L is meg van, szól is, de valamiért búg ha pl közelítem a kezem a fej felé, meg ha ki van állítva oldalra. A másik két lábat ami a szárban van hova kell kötni? Piros fehér kék zöld fekete vezetékek voltak benne, a kék és zöld hova megy? Előre is köszi a segítséget! üdv PIXI
Üdv!
A bekötése: Bal oldal (L) : Fehér meleg , kék hideg pont (LG) Jobb oldal (R): Piros meleg, zöld hideg pont (RG) Ezen kívül szokott a karban futni +1 szál, az a karnak a földelése (fekete), azt kell a sasszihoz vagy a közös földponthoz kötni és elmúlik a zúgás. Üdv!
Ez így oké, de mit hova kössek, mert a vezetékek bent vannak leszakadva! Vagy úgy hogy a hideg az a G mindegyiknél, és a meleg meg a másik kettő, L R? Van még a fejben egy kiálló pöcök is amire rá volt dugva egy olyan csati mint a fejnél.
Igazából a leíráodból csak az nem jött le, hogy a fej 3 csatiját hogy kötöm a kar 4 csatijához. Most a 2 felsőn van az R és L, a G meg a kiálló pöckön.
Üdv!
A hideg pontok gyakorlatilag a földnek felelnek meg jelen esetben. A leírásodból ítélve ebben vk4302-es hangszedő van, mert annak volt 3 kivezetése, a mozgó mágneses vm2102-nek meg 4. Nagy valószínüséggel az lesz a megoldás, hogy összekötöd a kéket meg a zöldet a hangszedő GND érintkezőjével, a többi adja magát. Íme egy kép a headshell gyári kábelezéséről, hátha segítBővebben: Link Üdv!
Köszi akkor így már képben vagyok! Köszi szépen. Most már azt is tudom hogy lejön a fej!
Jövő hétvégén bekötöm ahogy írtad és akkor már tuti lesz. Igen ebben az a fej van amit írtál. Köszi mégegyszer!
Hali!
Sikerült bekötni, és szól, de most az a gond hogy az egyik csatornán más a hangja, vagyis mintha le lenne tekerve a magas. A másikon nincs gond vele. Mi lehet a hiba? A képen sajna nem nagyon látni a bekötést, nem nagyon leht nagyítani.
Üdv!
Lehet, hogy a VK4302 pick-upot kikezdte az idő, ha más műsorforrásról jól szól, akkor nagy valószínüséggel célravezető lehet, ha ideiglenesen felcseréled a két csatorna vezetékét a pick-upnál, így ha a magashiányos hang átkerül a másik oldalra, akkor a pick-up a hibás, ha nem akkor valahol máshol lesz a hiba. De ezenkívül még sok más oka is lehet (hangszóró, stb.) Üdv!
Sziasztok!
Én most jutottam el a saját Moderato-m felújításához, kész a doboz, lemezjátszó, erősítő része rendbe rakva, AM sávokon tökéletes a vétel, FM-nél kicsit gyengébb, még külső antennával is, de a legnagyobb gond, hogy még MONO üzemben szépen tisztán szól, sztereoban már "begrízesedik" egy kcisit a hang, némi torzítást és zajt is hallani, és a sztereo vételt jelző lámpa folyamatosan világít, csak a fényereje csökken, ha elhangolom az állomásról! Szeretném kérdezni, volt e valakinek hasonló jellegű problémája, akár más hasonló tipusú rádióval, és tudna e tanácsot adni, merre induljak el? A hsz-kat előre is köszönöm! Üdv!
A zajhatárolt érzékenység : URH mono vételnél : 8 uV
sztereó vételnél : 80 uV A zajmentes sztereó vételhez jó térerő, antenna szükséges.
Abban még keresztmodulátoros sztereodekodér volt, az nem éppen volt csendes. Szerintem cseréld ki egy PLL-s dekodérre és minden rendben lesz.
A saját dobozába beépítettel próbáltam azzal még mono-ban sem jön be sok minden, aztán próbáltam kb 1-2 m vezetékkel az egyik antennabemenetbe, ez volt eddig a legjobb, és próbáltam 300ohm-os kihúzhatóssal, itt nem sikerült megtalálni azt a pozíciót, ahol az összes adó egyforma érzékenységgel vehető!
Van azt hiszem valamilyen AN XXXX, az jó lehet bele, minden egyéb átalakítás nélkül?
AN 115- van, de most nézem, a gyári A290D is PLL-es
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2015
Az IC-sek mind PLL alapon mennek. Szerintem mind jo, csak hozzá kell igazitani
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segitséget kérni a témában. Mamáméknál előkerült a szekrénybál egy Tesla moderato 1037 A-1 lemezjátszó. Egy két hibával. -Lemezjátszót elinditva csak az egyik kimenetem szól.(próbáltam felcserélni a hangfalaka akkor is) -Maxra feltekerve a hangot alig lehet valamit hallani. -Rádiót próbáltam befogni de sehogy nem jön össze. Csak súg semmi adás.Mi lehet a baja? Van hozzá valami leirás mit, hogy lehet rajta? Lemezjátszóhoz hogy tudok plusz tűt szerezni? Hol lehet venni vagy rendelni? Mi a tipusa? Tudtok benne segiteni? Előre is köszönöm a segitséget.
Helo.
A lemezjátszó hibajelenségéből arra következtetek, hogy a karban a VK 4302 vagy 4202 hangszedő van. Ezek gyakori hibája, hogy a benne levő két kerámia lap közül az egyik vagy mindkettő idővel tönkremegy, vagy a kerámia lapok szalagszerű kivezetései közül valamelyik nem érintkezik a hangszedő kivezetéséhez. Ha szereted a lemezeidet, akkor nem ajánlom ennek a hangszedőnek a használatát, egyrészt ehhez a tű is és egy új hangszedő horror áron van, másrészt ezek a szedők tönkreteszik a lemezeket. Ha jól emlékszem a kar kialakítása olyan,(két csavaros felfogatás) hogy bele lehet tenni a szabvány 1/2" dinamikus hangszedőt is, ami minden tekintetben a legjobb választás lenne. A rádió részről: elvileg ha jó és hátul az antenna aljzatba be van dugva a saját vagy külső antenna, akkor szólnia kellene, ráadásul ezen is már gyárilag nyugati CCIR sávos(87,5 - 104MHZ) az URH, tehát a mai adásokat veszi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |