Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
> Érdekes, hogy például a hármas metró hosszú évek óta 'magától megy', szinte zéró emberi
> tényező segítségével, mégsem megy össze pár évente metró, ráadásul kísértetiesen ugyan > ott és ugyan úgy... Tenyleg vicces, a multkor Londonbol gondoltam kimegyek (ha mar itt vagyok megnezni vegre) a GMT szulohelyet. No amin nagyon meghokkentem, hogy a metro (na jo nem ugy hivjak) vezeto nelkul ment oda. De olyan szinten, hogy nem volt vezetofulke! Az elso uleseken is utasok voltak, a kezelopult pedig zarhato fedellel lezarva. Egy holgy volt csak a szemelyzet, aki a szerelvenyen jart fel es ala, torodott az utasokkal (es jegyekkel). A megallokbol az elindulast o engedelyezte a kulcsaval miutan korulnezett. Na jo es olyan is volt hogy elnezest kert az utasoktol akik ott ultek a pult elott, felnyitotta es matatott valamit, de ez csak igazan ritkan tortent...
Bennem felidéződött, a 1994.12.02. Szajoli baleset. Igaz nem voltam ott akkor, még nagyon fiatal voltam, de olvastam a cikket rólla, és megrémített az is eléggé!
Az a helyzet, hogy nagyon vizuláis ember vagyok, és képes vagyok átélni az ijen dolgokat álmomban, persze ez sokkal borzasztóbb megélni! amúgy még _elektropolice_ felhasználóról még annyit,(és ettöl kezve lezártnak tekinteném a dolgot ővele kapcsolatban), hogy lehet meg sem tudom az igazat, ha nem meséltem volna el neki, hogy tölled megkérdeztem "publikusan", hogy mi volt ez az egész. Ugyan is ezután közölte velem a dolgot. Amúgy törölni akarja a regisztrációját, megjegyzem nem csodálom, ezek után! üdv! Azt nem vetted észre, hogy milyen irónikus a helyzet? Pénteken írom meg azt, hogy történt egy műszaki hiba, ami valójában meg sem történt, te üzented, hogy utána nézel hétfőn, erre tessék, baleset! Tudom hü**én hangzik, de nem érdekess? Idézet: Pláne, ha néhány "ember" rendszeresen kilopja a rézkábeleket, akkumulátorokat, síncsavarokat, síneket, vashidakat, vagy akár a trafóolajat. Csak arra lennék kíváncsi, hány embert ítéltek eddig el gyilkosságért ezért? Mert ha a részeg tolvajt agyoncsapja az áram, amiről tud, hogy ott van, akkor ugye a gazda gyilkos. (Lehet, hogy itt épp nem ez történt, de történik országszerte rendszeresen. De ellene nem történik semmi. Dühítő. ) „Ahogy az ember,ugy a technika sem tökéletes”
egy kis OFF
W810i fülhalgatóhoz gumiszetett, hol lehet venni, mert a füldugóról lehagytam a gumivéget, így félfüllel halgatni, elég élvezhetetlen. Ha valak itudna kérem segítsen! Fekszem le, mert holnap koránkelés lessz, jó éjszakát mindenkinek! ON
Jártatok már úgy hogy annyira összezavarodtatok hogy azt se tudtátok mit csináltok? Na én most áramkörtervezésnél annyira belegabalyodtam hogy azt se tudtam hogy működik a tranzisztor
Én tudom, hogy hol szerezhetsz olcsón. Itt tudsz venni. Felveszed a kapcsolatot az eladóval és 400Ft/pár áron kapsz is pár napon belül. Elérhetősége ott van a topicban.
Hogyne. Néha még azon is komolyan el kell gondolkodnom, hogy a LED pozitív szárát a táp pozitív felére kell kötni, vagy a föld felé. Nem is beszélve arról, mikor az akkut rá kell kötni a töltőre
De most jutott eszembe, hogy én leginkább fürdőzés közben szoktam úgy elbambulni, hogy képes vagyok kétszer hajat mosni, meg ilyenek... Ezt ismeritek?
Csak ugy kiváncsiság képpen egy fólia gurigának (jelen esetben 80-100kg és 0.09 es vastagsággal) mekkora kapacitása van??? Mert fólia gyárban dolgozok és gondolom már rákérdezek, itt a kisülés minden napos néha annyira el tudok zsibbadni hogy az külön fogalom. Hallottam olyat is hogy kisülnek a tekercsek és eléggé látványos, bár még nem találkoztam vele...
Elég durva, de hatásos!
Lengyelországban nem ZÉRO toleranciával kezdik a szigorítást, hanem előbb elrettentésnek ezt a kisfilmet vetítik le az összes csatornán a tv-ben! Vissza is eset a balesetek száma!
Hogy az a....ez nagyon durvaa!! Amennyire hatásvadász, legalább annyira megrázó is a vidi. Ez lemehetne itt nálunk is néhány nagyobb csatornán főműsoridőben...
Köszi gr89!
Apró technikai malőr. Megütötte a szerver a másodpercenkénti 150 kérést, és ez az eddigi KeepAlive beállításokkal azt eredményezte, hogy elfogytak a szálak. Egyszerűen fogalmazva. Akkora volt a terhelés, hogy nem jutott szóhoz a webkiszolgáló.
Most már remélem jó lesz.
Ez igen hatásos. Szörnyülködtem is végig. Mindig erőmön felül próbálok koncentrálni, ha vezetek, főleg, ha mást is viszek, de persze ez nem óv meg a közlekedésben résztvevő többi ember hibáitól.
Azt nem tudom, hogy a fenébe veszik fel az ilyen jeleneteket?! De nagyon mesteri.
A sok oldallekérdezés meg sokan írtak a topicokba?
Azt hiszem megint én vagyok a balfax, de nem találom azt a részt, ahol az rgb ledek színenkénti előtét ellenállásának kiszámítását taglaljuk. Segíthetnétek!
Vagy talán valaki megint be akart törni???
Naggggyoon durva!!! .de ez itt semmit nem érne! Az a helyzet, hogy napi szinten vagyok úton aútóval, és több mint a 60%-a, saját törvényeik szerint járkálnak a pötyögőjükkel!!!
Csatoltam egy képet. Ez egy a két héttel ezelőtt hétfőn megtörtént baleset, egy hirtelen készített képe! NMemtudom hogyan történt, de a személygépkocsi teljesen, szétpogyokott az úton. A motorblokk 12méterrel odébb a féltengelyek mindenfelé kerekestül! Egy kistehert kapott telibe, de nemtudom hogyan, mert a hátsóhid a kisteher alatt volt de látható volt hogy összeszakadt, és a kardántengely is eltörött! A kisteher jobb eleje, meg volt roncsolva, és az egész leült, a kerekekre, miközben be volt épülve a buszmegállóba! Ma pl, pilisvörösvárat elhagyva, kettő szirénázó rendőr közlekedett, és senki ( rajtunk kívűl ) nem húzódott le, ezen jól meg is lepődtem, meg a többek is! Egyszerüne a rendőr szalomozott, a kocsik között! Tudnék még egy tonna élményt mondani, főleg a kőrforgalomban való közlekedésről, vagy a jelzőlámpáról, de akkor soha nem lenne vége a hsz-mnek! Egyzserűen, sok i*ióta azt hiszi, hogy 1hónapos jogsival, ők a kirájok! Tavaly, vagy mikor Gáspár valaki jött, a Győzike család részéről! Neki kettő hónapos volt a jogsija, és azt hitte hogy ő a sztráda királya! Egyzserűen elnézte, hol kell befordulni füzítőre, és utána keresztbe akarta dobni a kocsit, hogy vissza forduljon, de az már nem érdekelte, hogy 150m ,re egy másik út is van, amiről szintén betudna menni füzítőre. A lényeg az volt, hogy nemsikerült megfordulni, keresztbe dobta a kocsiját, de többet nemtudott, meg is állt, és amögötte lévő kocsi bele is durrant! Látnotok kellett volna az arcát. Megért egy látványt, de ez is mutatja, hogy mekorra ...
Én meg már bekészítettem a kalapácsomat, mert azt hittem, hogy tényleg netspace4 böngészőmmel van a baj, vagy egyszerűen a tűzfalam gondolt egyet!
Azt nem hittem volna, hogy telítődött a szerver. Annyira híresek lesztek ( vagy már vagytok is ), hogy kénytelenek lesztek, béreni egy nagy szervere parkot, nagyob sávszélességgel, ami képes ekkora mennyiségű/nagyságú kéréseket kiszolgálni!
Idézet: „Csatoltam egy képet.” valóban
Izgalmamaban lemaradt! Upsz!
Egyébként Lábatlanon történ a baleset! Elnézést kérek a homályos képért, de nem én készítettem a képet.
Idézet: „Tudnék még egy tonna élményt mondani, főleg a kőrforgalomban való közlekedésről” Én speciel csak egyetlen élményt tudok említeni, de azt nem mesélték, és nem TV-ben mutatták, hanem élőben láttam, hétköznapi emberként. Egy szőke nő (ki más lehetne?) egy piros Peugeot-val a körforgalomban szemben ment... azt hiszem, ráadásul 2 kört is ment, biztos megtetszett neki, ahogy nevetünk rajta, és úgy gondolta, repetázik... én amúgy épp befelé hajtottam volna a körforgalomba... ehelyett őt néztem és a forgolódását, és abban a helyzetben elkapott a nevetőgörcs az autóban ülve Csatoltam egy másik esetről egy fényképet, ez kb. 1 éve történt egy STOP-táblás kereszteződésnél.
Ezt nevezem parkolásnak!
"Hová jut ez a világ, kettő autó parkol egy parkolóban... Azok a szép idők..." A szöszike, csak föld körüli pályára akart állni, csak belekerült, valami mágneses viharba. Elképesztő, hogy az idiótizmus mire nem képes!
Tegnap az M3-on akár meg is ismétlődhetett volna a tavalyi Lamorghini vs. Porsche az M7-en sztori. Éppen szabályos 130 + kitudja mennyivel araszoltunk, mikor levillogott minket egy Subaru, mondom ez még belefér, aztán jött is az ellenfél, egy Porsche 911 és kenték egymást cikk-cakkban, jobbról-balra. Hát, hihetetlen felfordulást okoztak. Megúsztuk... és ők is.
Érdemes megnézni ezt a videót. Elgondolkodtató.
Bővebben: Link
A hülyeség amúgy mindenhol utol ér!
Nem csak az "aútós világban", hanem a szakmai területeken is! Szintén az építkezés a FŐ téma, de ez már akkora, hogy az már fáj! Csatoltam néhány képet. Az a helyzet, hogy van egy 22kV os hálózat, ezért hoztak egy ideiglenes transzformátort, ami az épület ideiglenes áramellátását biztosítja mindaddig, amíg az új transzformátor meg nem érkezik a transzformátor helyiségbe. Az a negy helyzet, hogy elfelejtették megrendelni, és még mellé 10 misit befizetni, de már az ELMÜ -is megmondta, hogy idén már nem fognak már új transzformátort hozni ebben az évben már! Ez csak annyit jelent, hogy egy szép nagy 240 -es kábelt ki kell húzni a trnszformátortól, a transzfromátor helyiségig, hogy el lehessen látni az épületet árammal, az építés befejezése után! Képzelhetitek amikor készen lesz a starnd, akkor mindenkinek a szeme elé tárul a látvány, hogy itt éktelenkedik egy "düledező" transzformátor. Amúgy kettő "Í" gerendán ül a transzformátor, de erősen meg van billenve, ezt tetézve, hogy amarkoló, kikapta a transzformátor mögött közvetlen, 120cm re a földet. A trnaszformátoron látszik, hogy 1-2mm -ert meg van csúszva. Az ideiglenes főbetáp, sem semmi! Olyan szabvánnyal lett az létesítve ide, hogy azt egy szabványkönyv sem jegyzi, olyan jó!
Öt perce jó a lap, ez előtt 15 percig viszont még megnyitni sem tudtam az oldalt! nagyon lelehettetek terhelve.
Túl terheljük a szervert.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |