Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy ez az alkatrész SX-5032-25.000 MHz, 12 pF Kvarc, SMD 5.0x3.2 mm ez már magában foglalja a szükséges kondenzátorokat is?
Még aktív ez a részleg??? (remélem ) bár elég régiek itt az utolsó bejegyzések...
Idézet: „elég régiek itt az utolsó bejegyzések” Szerintem annyira nem, ui. 3 nappal ezelőtti az utolsó... De ha konkrét kérdést teszel fel, az sokat segít!
Ez egy vákuumdioda ? Anod katod jelölve van azt látom de a dobozán (az a műanyag henger) X (M) 63 aról semmi infót nem tudok találmi...
Hali!
Tudna nekem valaki segíteni hogy ennek a kapcsolónak mi a pontos neve , és hol lehetne hozzájutni???? Sajnos tönkrement az oszcilloszkópomban és nagy szükségem lenne rá!!!!
Sziasztok!
Van nekem egy alaplapom, de sajnos az egyik tranzisztor beégett benne és most nem működik. A tranzisztor neve: 2SC5001 a RohM gyártotta. Megnéztem Gugliban sajnos nem rendelhető De találtam egy angol fórumot, ahol több helyettesítő tranzisztor is fel van sorolva: http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=114452.0 Az itt felsorolt tranzisztorok: MJD44H11 Zetex ZXT849K or ZXT 1053AK ST 2STD1665 Sanyo 2SC5915, 2SC5999, 2SD2198, 2SD2200 or 2SD2201 Rohm 2SD2118 or 2SC5103 De a probléma az, hogy sajnos ezeket sem lehet rendelni. Szeretnék érdeklődni, hogy esetleg a mostani tranzisztorok közül (ami kapható a piacon) melyikkel lehetne helyettesíteni? Köszönöm előre, és várom a választ! Celestin
Szia!
Elmész egy PC bontóba és keresel valami hasonlót!
Üdv!
Egy katalógus adatlapon melyik a Bétája a tranzisztornak? Pl ezen. 555-össel akarok szaggatni kb 400mA-t, pl ezzel a tranzisztorral, de az 555 max 25mA-t képes kiadni, így ehhez kéne méretezni az előtét ellenállást, de mekkora a tr Bétája? Köszönöm!
A hFE paramétert kell nézned, és aszerint tippelni, mivel nincs diagramja. Vagy megnézed ebben az adatlapban a diagramot, ott 400 mA-hez kicsivel 100 fölött jelöli.
Köszönöm!
Jó nagy szórása lehet, ha csak annyit irnak, h minimum 40 Köszi!
Ha már benne vagy az adatlapok böngészésében akkor keress rá az 555 leirására is. Látni fogod a mezei 555 képes kiadni akár 200mA is ha szükséges.
Igy aztán tág keretek közt megválaszthatod a bázisellenállást,kisebb bétájú tranyók is biztonsággal leültethetők ekkora vezérlőárammal.
Jesszus! Tényleg!
Köszi, hogy szóltál, vagy rosszul emlékeztem, vagy vmit elnéztem pár napja.
Első ránézésre "sima" ISOSTAT kapcsolónak nézem. Régi rádiókból, magnókból lehet(ett) kitermelni ilyet dögivel, de az InComp-ban is láttam a múltkor.
Hali!
OK! Amúgy egy 6 állású korgó kapcsoló volt
Ah so!
Bocs, akkor rendesen benéztem! Ez esetben a korábbi válaszom semmis, a kérdés pedig továbbra is kérdés...
sziasztok!
Az SO 54 jelzésű ic-ről tud valaki infót adni??? Katalógust/leírást a neten nem találok róla sehol...
Üdv
Találtam egy ilyet hogy Max232... olvastam hogy vmi átalakító de pontosan mire való, mire jó? Köszi
Szia!
Soros vonali meghajtó. A TTL vagy CMOS jeleket illeszti a soros port jeleihez. Mellesleg ugyanaz mint az ICL232.
A SO42 (keverő IC)-t ismerem, - valamikor OIRT/CCIR konvertereket készítettünk vele. Lehet, hogy valami hasonló, de persze lehet, hogy tök más...
Sziasztok
én régebbi GIM 6-os időrelé belső kapcsolási rajzát keresem hogy hogyan lehetne az időt nagyobbra választani mert ami nekem van az csak 6sec tud. ha valaki tud segjteni az előre köszönöm Üdv
Nem illik több helyen egy kérdést feltenni, de nem ismeri valaki ezt a képen szereplő hangmodult (kaputelefonhoz), illetve a bekötését? Sokat segítene vele...
Van egy GFK2 típusú alkonykapcsolóm made in Ganz!
Hosszú éveken át jól működött. Most, ha bealkonyodik, folyamatosan villog, kb. 1 mp.-enként kettőt. Tud e valaki segíteni? Már több alkatrész cserélgetésével próbálkoztam, de hiába. Van benne egy TO92-es tokozású valami, ami számunkra beazonosíthatatlan. F487. Ennyi van ráírva.
Szia!
Nagy valószínűséggel BF487.
Hi
Egy érdekes kérdésem lenne, nincs valakinek tippe mi lehet a száma az IC-nek? Ez egy ultrahangos szondákhoz való modul, kiegészítő egy kocsi riasztóhoz, csak nem megy.az ic
Kis sarga keramia kondenzator anyit ir rajta hogy 22k.
Van valakinek otlete hogy menyi az erteke?
Felesleges két topicba is feltenni ugyan azt a kérdést. Ha valaki tud válaszolni, egy helyen is fog!
Sziasztok!
Van pár alkatrészem amiknek az értékeik érdekelnének. (Mellékeltem képet) -A KCP típusú kondi melyik lehet? -Van még 2Led is képen, szerintetek melyik lehet a BPYP24? (gondolom a fehér, igaz?) -2 alkatrészben betűk is vannak azok mit jelentenek? Válaszaitokat előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |