Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   308 / 1681
(#) Doncso válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 18, 2008 /
 
Uram ezt te mondod nekem? Láttam a legutóbbi munkádat, a levilágítót, és éppen ezért ezt különösen dicséretnek veszem . Na az egy gyönyörű munka lett!!
Egyébként igyekeztem úgy megtervezni az elejét, hogy ha lehet könnyen hozzáférhető és jól átlátható legyen majd a műszer, az elején úgy akartam, hogy felül vannak a kijelzők, de ez technikailag nem tudtam kivitelezni, így maradt ez a felosztás, gondolkodtam azon is hogy nem tükörszimmetrikusan tervezem, de az meg úgy nézett ki, mintha két egyforma tápot helyeztem volna egymás mellé, inkább akkor maradjon így, ez így egy műszernek néz ki.
Üdv.
(#) MolnarG válasza googa hozzászólására (») Okt 18, 2008 /
 
Jó lesz, jó lesz. Mi a neve annak a tervezőprogramnak amivel csináltad a rajzokat? Már ezer éve ilyet keresek.
(#) MolnarG válasza Doncso hozzászólására (») Okt 18, 2008 /
 
Szerintem az előlap2 jobban néz ki, letisztultabb, nincsenek fölösleges vonalak és a szürke háttér is jobb. Kinek ez, kinek az, de úgyis te döntesz!
(#) Doncso válasza MolnarG hozzászólására (») Okt 18, 2008 /
 
Ott van 5-HSZ el lejjeb!!
Üdv.
(#) MolnarG válasza Doncso hozzászólására (») Okt 18, 2008 /
 

Idézet:
„(#291459) MolnarG válasza googa hozzászólására (#291343)”

azt googa -tól kérdeztem, egyébként előlaphoz én is front designert használok csak 3.5 -öt
(#) sound.man válasza MolnarG hozzászólására (») Okt 18, 2008 /
 
Én meg 3.6-ot.
(#) SzervízMacska hozzászólása Okt 18, 2008 /
 
Sziasztok! Elrettentő példaként készítettem néhány képet az első saját tápomról, anno a 90-es évekből. 12V DC, 12V AC. Amióta elkészült, sosem volt megbontva. Most, hogy a nyugdíjazása apropóján belenéztem, hát forgott a fejemen a sapka ( biztosan Ti is észreveszitek a szarvashibákat ). A tudás nulla volt a "tervezéskor", de legalább igyekeztem. Hallgatva az idők szavára, elkezdtem PIC-ezni, ezért elővettem egy szabályozható tipust. Azt is már évekkel ezelőtt vettem, de az utolsó percig ragaszkodtam a régi, sajáthoz. Itt a rizsa vége, jöjjenek a képek:
(#) Doncso válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 18, 2008 /
 
Szép munka nagyon!
(#) hapro válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 18, 2008 /
 
Ez tök jó. Az én első tápom azért durvább. Az is a 90-es évekből való, majd én is megmutatom, egyszer ha lesz hozzá elé vastag bőröm.
DE még mindig működik, és sokat használom. Azt szeretem a legjobban.
(#) SzervízMacska válasza Doncso hozzászólására (») Okt 18, 2008 /
 
Nekem is tetszettek az előlap-terveid, főleg az 5-ös számú. Látod, én ennyi idő alatt még filccel sem írtam rá semmit. Elég volt, hogy a 2 fekete a váltó, a piros-fekete meg az egyen.
(#) Doncso válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 18, 2008 /
 
Köszi, egyébként azért tervezek rá előlapot mert rengeteg munkám van már benne, és ha a belbecs meglesz a külcsíny se maradjon el, legalább nézzen ki valahogy, a másik, hogy nem gyári a doboza mint a tiéd, és csúnya lenne ha a laminált padló elejét nézném, így meg egyszerüen ráragasztom a kinyomtatott lapot és leragasztom áttetsző öntapadós fóliával, hogy ne koszolódjon, még jól is fog mutatni
(#) SzervízMacska válasza hapro hozzászólására (») Okt 18, 2008 /
 
Köszi. Várjuk a képeket. De űberelni nem hiszem, hogy tudsz. Megmutatom az egyik wellerem trafóját. Ez így üzemel naponta több órát fent, a hifi-torony tetején. Érintésvédelem gyanánt jól körbe van pakolva, mivel hely már semminek nincs. Biztosíték, szigetelés nuku, kapcsoló a hosszabbítón. Védelmemre hozzátenném, hogy rajtam kívül senki nem férhet hozzá. Na, itt tényleg összekevertem a bátorságot a vakmerőséggel. Ha túlélem, előbb-utóbb bedobozolom.
(#) hapro válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 18, 2008 /
 
Na megpróbálkozok vele..
Kis bevezetőt azért olvassátok el mielőtt megnézitek a képeket:
Kábel kötegelő, két vezeték összeforrasztására szigetelőcső, nyák lemez, ami lakkozva van!, stb. már akkoriban fellelhetők voltak a művészetemben.
2db 100VA-es Puskás trafó a tápja, amikből egyenkét 15-15V jön ki.
A táp tud 2 X kb 45V egyen feszt 2X10.000µF pufferral, 7812-7912 stab IC vel előállított fix 12 de lehet hogy 15-15Volt stab fesz. Ezen kívül ugyanilyen konstrukcióban csak egy-egy teljesítmény tranyóval megfejelve és állítható stab fesz. 2X 30V váltó, 15V váltó, és még lett volna rajta 3 X 15V váltó, de épp nem volt a boltban annyi csatlakozó akkor amikor vettem hozzá és elmaradt a többi 15V~.
Bele nem nyúltam, és nem is fogok, ez már jó 10 -15 éve így szuperál és semmi problémám nem volt vele. Mindent meg tudtam oldani vele amire csak szükségem volt. Ezt most összecsavarozom, és visszarakom a helyére, dugaszt a konnektorba aszt annyi.
Még egy gondolatot hozzá tennék....akkoriban azt gondoltam, hogy én majd ebből fogok megélni.
Ez legyen a végszó és nézzétek a képeket.

u.i: de jó így nézegetni és nosztalgiázni a képeken.
(#) soltesz válasza deniel hozzászólására (») Okt 18, 2008 /
 
legyszi kuld el a seman(soltesz@meta.ua) cimre/
koszi
(#) szilva válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 18, 2008 /
 
Ilyen megoldásaim nekem is szoktak lenni, de én azért a nagyfeszültséget annyira tiszteletben tartom, hogy ha mással nem is, de szigetelőszalaggal letakarom, körbetekerem. Ezt így tényleg nem szabad!
(#) Attila86 válasza szilva hozzászólására (») Okt 18, 2008 /
 
Nem szeretnék okoskodónak tűnni, de a 230V az bizony kisfeszültség. Szilva ezt te is biztosan tudod csak elírtad. Ezt igazából nem is konkrétan neked írom.
(#) googa hozzászólása Okt 18, 2008 /
 
Halihó! Ilyen lett végül a készülő PIC-es riasztóm panelja. Előzményei pár hozzászólással hátrébb láthatóak. Egyébként működik szépen. Teljesen odavagyok a gyönyörtől. Közben rájötttem, hogy talán a maratós technika ennél sokkal gyorsabb Mindegy, ez van.

riaszto4.jpg
    
(#) gbarry hozzászólása Okt 18, 2008 /
 
Sziasztok,

íme az ígért képek:
(#) Tomi20 válasza gbarry hozzászólására (») Okt 18, 2008 /
 
uhhh, ez nagyon durva

Grat. hozzá
(#) szilva válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 18, 2008 /
 

Igazad van, nem a korrekt műszaki jelentése szerint használtam ezt a kifejezést.

Ellenben a 230V-ot én már (emberhez mérten) elég "nagy" feszültségnek gondolom, illik tiszteletben tartani. Éppen ezért nem áll rá a szám sem, a kezem sem, hogy kisfeszültségnek nevezzem. Amúgy az elektronikában rengeteget barkácsoltam már, ettől az egytől mindig nagyon tartottam és ez így van a mai napig, sosem játszom a hálózati feszültséggel.
(#) vicsys válasza gbarry hozzászólására (») Okt 18, 2008 /
 
Ugye reléboltod van?
A viccet félretéve: gratula!! :kalap:
(#) gbarry válasza vicsys hozzászólására (») Okt 18, 2008 /
 
A fele egy nagy plc kimeneti moduljaiból van...de természetesen kellett bele venni is egy taligával
(#) Tomi20 válasza szilva hozzászólására (») Okt 18, 2008 /
 
maximálisan egyetértek veled :eljen:
(#) vtsoftware válasza gbarry hozzászólására (») Okt 18, 2008 /
 
Te jóóószagú atya gatya... ez nagyon kemény.
Mennyi idődbe került? És végülis mivel vezérled?
Háát, mik vannak... de nem rossz
(#) Norberto válasza szilva hozzászólására (») Okt 18, 2008 /
 
[off]És én is. :eljen:

Ha most azt mondanám, hogy egy nagyon okos és értelmes főiskolai tanárom a 400 kV-ot nevezi igazi nagyfeszültségnek, akkor mi valójában hol használnánk ezt a szót a mindennapokban? Ahhoz képest pedig a 230 V az bolhafeszültség. Vagy annál is kisebb. Viszont azt azért mégsem gondolhatjuk komolyan, hogy ilyen vicces vagy akár lekicsinylő szavakkal kellene illetni az igenis halálos mértékű 230 V-os hálózati feszültséget.
(#) SzervízMacska válasza Doncso hozzászólására (») Okt 18, 2008 /
 
Egyet értek, mindenkinek olyan igényesen kellene doldozni, ahogy Te csinálod ( nekem is ).
(#) SzervízMacska válasza hapro hozzászólására (») Okt 19, 2008 /
 
Nekem tetszik. Látszik rajta a lelkes amatőr lendület. És főleg az, hogy milyen sokoldalú.
(#) SzervízMacska válasza szilva hozzászólására (») Okt 19, 2008 /
 
Így gondolom én is. Főleg, hogy már 4 évesen sikerült megismerkednem a "nagyfeszültséggel" - pedig akkor még csak 220 Volt volt. Úgy levágott a létráról, hogy nagyon feszült lettem. Azóta is mondhatják nekem, hogy kisfeszültség...
(#) Doncso válasza gbarry hozzászólására (») Okt 19, 2008 /
 
Atya úr isten, látjátok emberek ide vezet az eltúlzott áramkör függőség viccet félretéve, mennyi ideig építetted ezt a dolgot ? Nem semmi elismerésem!!!
(#) Doncso válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 19, 2008 /
 
Köszi. de hogy én se takargassam el a múltat, íme az első szabályoható tápom ááá neee, ne kövezzetek meeg, megígérem soha nem csinálok ilyet többet
De hogy teljesen őszinte legyek, ami most látszik panel benne, azt ugyan kaptam, de később lemásoltam és építettem mellé egyet, igy most dupla tápként üzemel jelenleg egy barátomnál, sajnos elkunyerálta mert most akar megint elektronikával foglalkozni én meg odaadtam neki, a lényeg hogy az egy panelen kívül az egészet én építettem.
Üdv. Doncso
Következő: »»   308 / 1681
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem