Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Koszi !
Jol latom hogy az atmega128L 5V I/O tolerans? Programozas is mehet 5V-rol? Az adatlap azt irja hogy VCC + 0.5 V lehet bemeneten a H szint. Namost nalam 3.3V-rol fog jarni, ezek szerint a max 232 es usart koze osztot kell rakjak?
a GND össze van kötve és a sebességek is stimmelnek
Raktam a max232 R1OUT labara egy fesz osztot. Jo lesz igy?
(mar berendeltem alkatreszbol..)
MAX232 High-level input voltage:min 2V Adatlap szerint.
Robert: Koszi !
Huba: Koszi ! Eppen most akartam megnezni.
Köszönöm így már értem.
Ezek szerint, ha elemről megy a cucc - és nem Pakson vezérli a reaktort - akkor nem feltétlenül kellenek a kondik. (kipróbáltam egész éjjel szépen működött nélkülük). Itt jegyezném meg, hogy a hely miatt minden nem fontos alkatrészt ki kell hagynom szóval, ha van hely természetesen beépíteném őket, de hát egy 16g-os kismadárnál súly és helyszűkében vagyok. Viszont, ha bizonytalan az áramforrás akkor szükségesek (lásd hálózat, adapter stb...).
Na végre nekem is működik az AVR-Doper-em!
Tanulság: ne használjunk 70cm-es szalagkábelt..... köszi
gratula & királyság
akkor meg is válaszolhatod nekem a #291820-at ;
Ne felejtsd el, hogy az elem es az akkumulatorok kemikaliak, nem szabalyozott tapok! Ez azt jelenti, hogy a leadott aram nem feltetlen viselkedik ugy mint egy szurt tap - ha epp ugy allnak a molekulak akkor akar kisebb-nagyonn feszultseg ingadozasod is lehet, nem beszelve a levego paratartalma es a homersekletetol valo fuggosegerol.
Azonkivul ha elolvasod a stab IC adatlapjat lathatod, hogy a kondenzatorok nelkulozhetetlenek a stabil mukodeshez - szerencses esetben nem totenik semmi, de extrem esetben begerjedhet es ha ez eles helyzetben tortenik az igen kellemetlen tud lenni.
Najó, talán 2 kondit még elbír a madár .
Csak arra voltam kíváncsi, hogy mit jelent az extrém eset.
Ha a tömeg és a hely ennyire szűkös, akkor használj SMD kondenzátorokat. Ezek mind méretben, mind tömegben lényegesen kisebbek, mint a furatszereltek. (Bár az SMD forrasztás nem könnyű!)
Ha már SMD a cucc, akkos bocsánat!
Még nem merek smd-t használni az általad írt forrasztási nehézségek miatt pedig az lenne az igazi.
Na meg ahhoz, ha jól gondolom speciális nyák is kell azt meg kell tervezni stb...stb..stb... Szóval ez a jövő zenéje .
0603 vagy 0805 kondikat siman ra lehet forrasztani a lyukacsosra... Azok raadasul eleg nagyok is ahhoz, hogy ne legyen tul bonyas beforrasztani - a 0603 is de a 0805 meg plane.
Üdv!
Megépítettem a Topi féle AVR Dopert a HEStore kitből. Egyelőre csak megépítettem és feltelepítettem a drivert hozzá, de ez nem megy zökkenőmentesen Windows 2000 SP4 alatt, ui. keres egy usbser.sys nevű drivert, amit alapból nem talál. Megoldás: a fájl ugyan megvan a rendszerben, csak rossz helyen. Egyszerűen csak másoljuk át a C:\WINNT\ServicePackFiles\i386\usbser.sys-t a C:\WINNT\system32 alá, ezek után gond nélkül települ az ISP (STK500 kompatibilis módban) és létrehozza a virtuális soros portot. Remélem segítettem azoknak, akiknél ez a probléma jelentkezett! Mostantól én is az AVR-csapatot erősítem. Idézet: „Mostantól én is az AVR-csapatot erősítem.”
Sziasztok!
El szeretném kezdeni az AVR-ek tanulását, de teljesen kezdő vagyok. Tudna valaki ötletet adni, hogy honnan szedhetek le tananyagot ha lehet magyar nyelven és ha lehet a programozás pascalban, de nem gond ha más programnyelv. köszi előre is Attila
Hello!
Sokan használják az AVR-hez a BASCOM-ot. Egyszerű,de jól használható program nyelv. Van magyar nyelvű leírása is. A Demo ingyen letölthető,de a teljes változat is 30.000,-Ft környékén van.
Hali!
Csatoltam a Micropascal AVR-hez készült verzióját. Vannak benne példaprogramok is a telepítési mappában. Kezd itt az ismerkedést. Sok sikert!
Köszi a progit!
Az chipeket egyébként bármilyen programozóval lehet írni, vagy mindegyiknek más programozó kell? ha más kell akkor milyet érdemes venni?
Én is csak most kezdek foglalkozni AVR-ekkel. Programozónak az STK200-at (párhuzamos portos) ajánlom elsőként, majd ha már megy a progizás, akkor építsd meg a Topi féle AVR Dopert. Én is megépítettem, szuperul műxik És ez már USB-s Ha jól tudom a 89-es szérián kívül mindet tudják programozni.
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy stk200-as programozóval lehet-e tanítani az AT89S51-es mikrokontrollert? Ezekkel a programokkal próbáltam már: -bascom-8051 v2.0.11.0 -bascom-8051 v2.0.14.0 -ponyprog (all) -isp programmer 1.2.0.46. -avrisp -winavr -psiisp Egyik programmal sem boldogultam.Nem ismeri fel,de a legtöbb nem is támogatja. A processzor felprogramozásához 5V-ot állítottam be. 20-as láb:gnd, 31-es,40-es láb: +5V. Előre is köszönöm.
Ha ISP módon programozható - akkor van STK200-al esélyed....
Köszönöm a gyors választ. Még eléggé az elején vagyok a processzoroknak.Azt honnan lehet megtudni,hogy milyen módon programozható? Ez egy 89S52 programozó,de lehet,hogy ez is jó hozzá.
Igen,van adatlap róla több is.Néztem is.Úgy értelmeztem,hogy lehet isp-n keresztül. De írtam,hogy még az elején járok a dolognak. A guglit is végigzongoráztam már,szóval nem egyből estem ide be. Tegnap óta próbálok szót érteni vele,de nem ment.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |