Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Gondolom függőlegesen.Nincs soreltérítés.van egy nagy kondi asszem 470nF 400V a sorvégtranzisztor mellet.Ki kellene cserélni.Ja és így ne üzemeltesd mert lezárlatosodik a sorvégtranzisztor.Elsőre ennyi! Ilyen panelekkel eredetileg Recor tvket szereltek.Elég rongy valami.A tápban a 100µF-es kondit cseréld ki mindenképp!/primer oldalon/
Szia
Hogy merted ki a kondikat?Van kapacitasmerod?esetleg ESR?Mert a multival csak azt tudod kimerni hogy nem zarlatos e ,esetleg szakadt. De ha egy elkonak mar nincs meg a kapacitasa mar eleg sok bibit tud csinalni,es fogadni mernek ra hogy nalad is ez gaz
Szia!
A kondikat multival mértem, sajnos nincs normális kapacitásmérőm. Az elkókat nem, csak a sortrafó közelében lévő kondikat mértem.
Szia!
A kép függőlegesen és vízszintesen is kisebb mint kellene. A képernyő közepén egy 20cm*20cm-es kép látható. Elég félelmetes :eek2:
Na a z bisztos hogy elko hibad van.Megkenne keresni a fugoleges elterito ict,es atkondiznia kornyeket,maskulomben ha igy jaratod a tvt belehal a z ic is.Nem tudnal csinalni par fotot a tv belsejerol,hatha ugy tudunk segiteni
Tessék a képek.
Sziasztok!
Lenne még egy kérdésem. A "service" kapcsoló az tulajdonképpen mire jó?
Szia,ha lehetséges a képernyőről küldjél eggy fotót mert a kép árulkodik a hibáról a panelról nem lehet megállapitani.Üdv Misi
Szia!
Nem tudok a képernyőről képet csinálni mert amint bejön a kép el is tűnik. Az osd is látszik. kb. ilyen
Nem függöleges eltérités,vagy táp de inkább a sorkimenő szekunder oldalán vmi hibás és megszivja nagyon a tápot.Vedd ki a sortranyót és a kollektor helyére és testre köss egy 60-100W-tos izzót és kapcs be ha világit az izzó fél fénnyel és nem ciripel a TV akkor a sorkimenő után van a baj.
Az izzó félfénnyel világít és nem ciripel. Mi lehet a sorkimenő után ami megszívja a tápot? Köszi
Mi a tipus száma ennek a TV-nek hátha találok rajzot valahol mert ugy könnyebb lenne tippet adni.
amennyiben a videovégfok a sorkimenőről kapja a tápot és nem a táp traforól(200V)annak a szürő kondija is tud ilyen hibát előidézni(10-20µF/300v tipus függ.)vagy az alaplapon van általában a sorkimenő körny.vagy a képcső panelon.
Sunny KV2170M3 a típusa. Kapcsrajzot én is kerestem de nem sok sikerrel, hátha neked nagyobb szerencséd lesz. Van ott 2db 100ľF/160V-os kondi, ezeket lemértem multival, jónak tünnek.
Jó estét fórumlakók! A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy Samsung SP 43T8HPX/XEG típusú Tv.( Három csöves kivetítős ). Most látok ilyet először belülről. A képen látható hibát produkálja. Bekapcsoláskor így jött elő a kép. Konvergencia hibára tippelek a zöld fokozatban. Próbáltam adatokat keresni de csak német nyelvűt találtam, amit abból kibetűztem az a része rendben van. Kérem a hozzáértőket segítsenek.Köszi.Kép: Hivatkozás
Udv
Na a kepelteritest bejeloltem,de ahogy lattom a masik rajzodon,mas problemara val .KB abban a reszben cserelj elkokat,az nem art,ha nem javul akkor meglasuk
amikor elindul a táp mennyi a sorvégfok valódi feszültsége?A táptrafó utáni diódán mérve?
110V. Ezt kiszerelt sortranyó nélkül mértem. Ennek szerintem egy kicsit többnek kellene lennie, úgy kb. 127V körül. A tápban átnéztem az összes ellenálást hogy nem-e meg van nyúlva valamelyik, de mind stimmel.
Az elkók cseréje után sincs változás. Szerintem a táppal lesz valami probléma.
figyu?Milyen képcső van benne?,szerintem az eltérítőd zárlatos.nem büdösödik?sztem. a 110 V az ok!
Sziasztok!
Megint én vagyok a Hyundai 55 ös tv problémával.Nos..a Tv már egy hete van a szerelőnél és állítólag vígan megy nála.Azt mondta a héten az ünnep alatt átnézi tüzetesen (nagy szakinak néz ki ) Mértünk egy hálózati feszültséget egy mérő műszerrel 230 -240 V között mozgott de ha beindítottam a villanybojlert lesett 216-220 V - ra .Ez nem lehet probléma? Még egy dolog:Nézegetem vaterán az eladó tv-ket, és a hibásoknak(amik ugye olcsók) ugyanez a baja mint nekünk,kikapcsol villog a led rajta, és be sem kapcsol.Ilyen tv-ket árulnak. AKKOR KÉRDEZEM ÉÉÉN...A TV SZERELŐK EZT A HIBÁT NEM TALÁLJÁK ÉS NEM IS TUDJÁK ORVOSOLNI VAGY LUSTÁK ELVINNI A TULAJDONOSOK A ROSSZ TV-T ÉS INKÁBB ÁRULÁSBA BOCSÁJTJÁK???? MILYEN VILÁGOT ÉLÜNK?
Orion képcsöves. Semmi szaga nincs.
Szia,szerintem az eltéritőtekercsnek semmi baja ,ha baja volna nem négyzetbe jelenne meg a kép középen hanem egy összevisszaság lenne középen és a szivárvány minden szineiben jelenne meg a kép.forrazd ki azokat a lapos piros kondikat a sortrafo mellett és ohmmérővel is mérd meg megás tartományba feltöltődés után 1-est kell mutasson a műszer ha nem így van rossz a kondi.A videovégfok tápszürőkondit is keresd meg, az is tud ilyet csinálni az este amit irtál az nem az volt.jó munkát.
A sor szerintem is jo,esetleg a tobbi agan lehet a gaz,de nem nagyon valoszinu.Nem jartal a szerviz menujeben??
Az nem problema a feszultseg ingadozas,meg a bojler tobbet fogyaszt minta tvd Mas konektoroknal is ez van?vagy csak ennel?
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy Saba m8510 TV, ami tápegységhibás. A táp halk zizegő hangot hallat, de semmilyen feszt nem ad le. Arra már én is rájöttem, hogy a tápban lévő TEA2261 controller ic rossz. Miután kicseréltem a tv bekapcsolt, majd kb. 5-10 percig ment. Ekkor kikhúztam, visszaraktam rá a hátlapot, majd amikor megpróbáltam ismét bekapcsolni már meg se nyikkant. Ugyan az a hiba, ugyanúgy rossz a controller IC... Ha valakinek van valami ötlete, hogy mitől romolik el ismételten az IC, kérem ossza meg velem. Köszönöm.
mindegyik konnektornál ez van....nahát nem tudom tényleg mi lesz..én is adjam el a tv-t?
Kondizd at a tapot,megkezdve a primer utana a szekundert,es jo lesz
Mar en is kivancsi vok,mi lesz a vege.Atnezi a tv javito manus?vagy megmondja hogy nalam ment.Ha meg nem magy kell veni hoza egy aram stabilizatort
Az a tea ic csak akkor szokott tönkremenni ha a táptranyó szénné ég.A primer körben cseréld ki az összes elkót.Van egy amelyik az ic tápfesz.szűrőelkója.Ha az nem ok nics műk.fesz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |