Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Idézet: „Trabant 601 Bocsi, szabad asszociáció” Nem jól mondod! Trabant - 6.5kw!! ![]() ![]()
Ha egy ilyet összedobsz (egy majdnem akármilyen kimenővel), azonnal látható (hallható), hogy érdemes-e foglalkozni vele. Pontos színuszt kell beállítani (vágáshatáron) a felső potival, ez csőtípusonként (seg.rács áthatás) csak egy helyen lehetséges.
Ha ez megvan meghallgatod, aztán kikötöd a triódát, és 100 ohmmal felkötöd a katódot valahova (pl. anódra), aztán vissza, rögtön világos lesz minden. ![]()
Eszedbe ne jusson. Irgum-burgum.
![]() Már csak azért sem szabad ilyet csinálni, mert miután agyoncsapott az áram, nem láthatod ahogy eldurran a diódád a pufferbe bezúduló elektronoktól (a hálózat elég kis belső ellenállású). ![]()
Csak "áthajtják" rajta a torzított gitárjelet, így "simítva" a műveleti erősítő, és az antiparallel diodás vágó által keltett igen csúnya felharmonikusokat
Biztos , hogy kipróbálom , van jó kimenőm is hozzá , igaz csak 1db. ....
Fogsz két 230/12 voltos trafót és bekötöd egymás után
Sziasztok. Tudnátok kapcsrajzot csöves sztereo fm rádióvevőről?
![]()
Értem, értem... Kösz a segítséget, indulok trafóvadászatra! :vigyor5:
Sziasztok!
Végre beszereztem minden alkatrészt a GU50 SE-hez....ma le is daraboltam a fát a doboznak ![]() ![]() Gondolom ~1900uf elég tápszűrésnek,nem?Több kondit nem találltam ![]()
Nekem úgy 700µF elég volt, talán nem is kell több.
üdv
Nekem 470u+220u. Ennél nagyobb nem kell.
Kész a GU50 SE teljesen, festés előtt áll. A kép sajnos csak telós.
Jó estét!
Talán off: ki foglalkozik a forumrol nyak készitessel? Csöveshez kell.
Hello!
A legtöbb csöveshez nem kell NYÁK. Légszereléssel vannak megoldva. De nagyon precíz NYÁKokat CHZ szokott készíteni.
Köszönöm a választ. Felveszem vele a kapcsolatot
Köszi! Éppen szólt mikor lefényképeztem
![]() Végül a hálózati kapcsolója a kicsi fajta piros glimmes lett ![]()
Van belőle, kocosnak is ígértem majd összeszedem őket. Neked szűrésnek kell vagy csak a háza?
Szép lehet az a varázsszem :yes:
Jól néz ki!
Írtad régebben,hogy a trafókat takaró dobozok valami világítás trafó takarója volt..?.már nem emlékszem rá. Szóval ilyen dobozt lehet esetleg venni valahol?Vagy kénytelen leszek fából megcsinálni őket....
Nagyon pofásra sikeredett .
Milyen technikával fested le így összeszerelve ? Ha így fested , akkor nagyon érdekelne hogyan lehet lefesteni nagyobb megbontás nélkül . Nekem is lenne dobozolt cucc amit utólag átfestenék , de még normális ötletem nincs a megoldására .
Nagyon kis Pikk-Pakk...!!!
![]() Na és milyen színek lesznek??? Eleje, arany?? Vagy ezüst?, vagy az is Fekete?? A trafódobozok, le lesznek festve?
Orosz olaj-papír kondik háza a trafótakaró.
Köszi szépen!
A kimenőket leszedem, csak a foglalatok meg a belső légszerelés marad benne a festés idejére. A foglalatokat körbetekerem szigszalaggal és a rácsokat is leragasztom belülről. A csatlakozókat és a kapcsolót kiszedem, ez nem nagy meló. A belső légszerelés a kényes pont de ez benne marad festés alatt.
Köszi! Igen a súlyához képest egész kicsi. (7kg) A belseje elég zsúfolt, ezért kellett annyira kilyuggatnom hogy szellőzzön.
A felső rész a a két oldallal fekete lesz. Az elő-hatlap és az alja piros. A trafó dobozok pirosak lesznek. De lehet hogy fordítva lesz, ami piros az lesz lekete... még nem tudom. De ez a két szín biztos. Gondoltam még a katonai zöldre, ha már úgy is orosz, ezzel lenne az egész festve csak nem tudom hogy mutatna.
Tábori zöld, móroczkékkel kombinálva ütős lenne.
![]() ![]()
Imi, Sturbi!
Kár hogy csak az egyik lehetőséget tudom kipróbálni.
Itt a bizonyíték hogy azért az SE se rövid életű és nem eszi a csöveket. Itt "zörög" mellettem a 6P14P SE és napi sok órás használat mellett régóta bírja. Vagy ezeket a csöveket erre tervezték
![]() Ezt leginkább az újaknak írom ha olcsón akarják megúszni és minőséget is szeretnének.
Ezzel én is csak egyet tudok érteni. Az orosz csövek a legjobbak, nekem is érkeznek az új 6p14p-k és a dupla triódák...
Amúgy az el84 leginkább se-nek volt használva... Egy rádióamatőr barátom mondta aki ezekkel a csövekkel készített rádióadót hogy az orosz csöveket nagyon nehéz volt kinyírni... Én meg egy kontakthibás foglalattal teljesen tönkretettem az el84-em. Anódkivezetés nem érintekett, fékezőrács persze gyönyörűen elolvadt... |
Bejelentkezés
Hirdetés |