Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Köszi, nézem...
Húúú.... nagyon félreértettük egymást. Ez a site amit küldtél egy soros porti demó. (mintegy bemutatja a soros port működését. Nekem ez a szimuláció amit keresek az MPLab-ban, az egy (remélem) működő program tesztelésére szolgálna. Tehát azt szeretném szimulálni, hogy valamikor bejön a PIC RX lábán egy soros adatfolyam ami hardversen feltölti az RCREG regisztert, ami ha megtelt azt az RCIF flag jelzi ami generál nekem egy IRQ-t a proci számára, hogy el tudjam menteni az RCREG tartalmát, mielőtt a következő sorosan bejövő 1+8+1 (start data stop bit) felülírná.
Hu, ez már nekem is sok! Ez bitenként leszimulálja a soros portra érkező jelet! Ezt kicsit túlzásnak érzem egy egyszerű teszeléshez, de mindenesetre figyelemre méltó mű!
Ez milyen nyelven is íródik? Pascal + C mutáns?
Ha addig nem jutsz dűlőre, délután három után megnézem a dolgot.
Arra nem adtál választ, vagy csak nem láttam hol, hogy ha ebben a stimulus ablakban beadsz egy értéket az RXREG-nek, akkor az nem okoz megszakítást? Előtte az RXREG-et ki kell olvasni, mert az törli az előző megszakítás jelet.
Valamit nagyon nem tudok. Mellékelek egy képet, hogy mit szerettem volna. Itt a RCREG-et szerettem volna feltölteni úgy, hogy szépen lépegetek a programban az egylépés simulátorral, és amiko nekem megfelelő, akkor a > jelre rákkattintva feltöltöm az RCREG-t 43-al. Sajna hiába nyomok rá a > jelre az RCREG továbbra is 00. Remélem itt a kép
http://rapidshare.com/files/157986311/rcreg.JPG.html
A képet nem látom(fel lehet tölteni ide is, ha nem nagy(tallózás gombbal)), de el tudom képzelni a dolgot.
Ezért kéne időhöz rendelni. Szimuláld le, hogy mikor kéne a bájtnak beérkeznie, és arra az időpontra tegyél egy feltöltést, és nézd meg, akkor is 0 marad-e a regiszter. Tegyél egy break-et oda, ahol a beállított idő van, és a megszakításra is, hogy lást megtörténik-e az esemény. Azt elég nehét elképzelni, hogy bitenként kell az RX lábat billegtetni, pontos baudrate-el!
Igazad van, csak úgy látszi a kép ha kimásolod, és beírod egy üres böngésző címsorban. A sima ráklikkelés nálam sem hozta be
Tuljadonképpen a szimuláció szempontjából mindegy mikor érkezika byte, mert a főprogram most egy végtelen ciklusban ugrál. Ebből szeretném kiemelni egy IRQ segítségével. Sjana nem az a a bajom, hogy nem látom, hanem az, hogy nem történik meg az IRQ-ra ugrás. Lehet nem is a szimuláció szivat, hanem nem jól paraméterezem fel a kontrollert? Lehet valamilyik regisztert nem jól töltöm fel. Na megyek pdf-t bújni.
Na az lehet!
A kép úgy sem jön le, természetesen úgy próbáltam egyből. ("olajnyomásmérő" műszerek jönnek fel helyette ) A link beszúrására is van gomb(URL). Idézet: „Ez milyen nyelven is íródik? Pascal + C mutáns?” SCL, azaz Stimulus Control Language
Nem tudom hogy jó helyre e írom, de nem akarok erre még egy topicot nyitni.
A kérdésem az lenne hogy honnan tudok beszerezni egy PIC égetőt? Úgy tudom ahhoz hogy építsek egy ilyet ahhoz szintén kell egy égető hogy a kapcsoláshoz szükséges PIC-et felprogramozzam. Így hát inkább készen akarnék venni. A válaszokat előre is köszi
MPSIM stimulus-ban - gyakorlatilag VHDL mutans
Kevesebb égetőben van PIC, mint amiben nincs.
Nézz fel az oldalamra kezdésként. Aztán nézz fel a www.chipcad.hu -ra is, ott lehet kapni gyári PICKit2-t.
Na jutottam valamire. A Register Injection fülnél ki lehet választani az RCREG-et, (A Pin/Register Actions fülön nem!). Itt viszont kell készíteni egy txt fájlt, és bele írni a kívánt értékeket, majd betölteni a Data Filename alá.
Na addig működik is, hogy betöltögeti a hexa számokat a fájlból(egyszerűen "AA, BB, CC stb, de mindet új sorba kell írni), de a gond, hogy nem tudom egyelőre időzíteni, ezért úgy tömi a regisztert, hogy nem jön ki a megszakításból! Na erre kéne még rájönni, és működne a dolog...
Megvan a legegyszerűbb:
Asynch fül: Pin/SFR : RCREG Action : Direct Message Comments/Message : egy hexa szám pl. AB Ezután a program futása közben, ha rákattintasz a > gombra, akkor betöltődik a tartalom A tartalom betöltődésének ki kell váltania a megszakítást, ha nem, akkor valamit nem jól állítottál be.
Szia!
Nagyon köszi a leírtakat. Bocsi, hogy csak most válaszolok, de amikor írogattunk, az egyik pillanatról a másikra el kellett mennem vidékre, és csak most értem vissza. Ezt a verziót, amit a második leveledben leírtál már próbálgattam, de nekem nem jött össze. Nem elég, hogy IRQ-t nem generált, de az RCREG-be sem tette bele a bytot. Mint írtam már bennem is felmerült, hogy lehet a soros port paraméterezése rossz, de eddig nem tudtam eldönteni. Na, majd most a segítséged alapján.
Azt meg tudnád mondani, hogy a PIC18F2550-I/SO helyett lehet-e használni a PIC18LF2550-I/SO a PicKit2-höz anélkül, hogy bármi máshoz hozzá kellene nyúlni?
Köszi
És hogyan tudnék meggyőződni arról hogy jól van megégetve a pic? Csak működés közben, nem?
Van egy feltevésem: nem lehet az hogy azért írja ki a hibákat mert kevés az mclr feszem és nem tudja a picket programozó modba billenteni?
Az ICD-ben van a 18f4550-es és a 16f877-es.
Van két kísérleti pickem egy 628-as és egy 84a-s, ezekkel "szórakozom".
Az ICD ad mindent : tápot is meg égetőfeszt is.
Ezen a külső tápon már én is gondolkodtam.
Legjobb tudomásom szerint igen. Ez csak abban különbözik, hogy alacsonyabb feszről is működik, de akkor kissebb frekin. Itt 5V-ot kap, tehát mennie kell ugyanúgy.
Igen, csak működés közben. De első körben csináld meg, hogy meglegyen a Vpp 12V-ja. Utána ha még mindig nem megy, jöhet a további fejtörés.
Érdekes, hogy nem tett bele semmit, mert annak mennie kellene. Ha gondolod csatolhatom azt az asm-ot amivel én próbáltam, az egy 16F877-re írt tesztprogi.
Sziasztok,
lenne egy kérdésem:18F452-ben van egy táblázatom az 560h-tól 581h-ig terjedő programmemória címeken.Ez ugyebár 17 program word,ami 34 byte.Eddig értem is. Viszont ha lefordítom,és belenézek a disassembly listing-be az MPLAB-ban,akkor azt látom hogy ezekre a memóriahelyekre mindenféle utasítást tesz.Miért?Azok a memóriahelyelyek foglaltak az adataimnak,vagy nem? köszönöm a segítséget. Üdv.
Rendben, akkor azt megrendelem.
Köszi. Ja, még valami: Letőltöttem az oldaladról a Circuit Maker 2000, de nem sikerült feltelepíteni, mert azonnal jelszót kér. Mit lehet Vele okozni? Köszi.
És az adataid micsodák? Csak nem nullák és egyesen bizonyos kombinációi ugyanúgy, mint ahogy az utasítások is?
Írtam, hogy ha valami nem megy, akkor kell egy levelet írni nekem....
Ne a disassembly-t nezd hanem az LST file-t..
Szia
A mellékelt fájlban vannak az adatok.IORWF,ADDWFC,és RRCF utasításokat tesz a táblázat által használt memóriahelyekre.
Tényleg,ott nem látok utasítást a táblázat általlefoglalt memóriahelyeken.Nem értem.
üdv
Másként teszem fel a kérdést. Ha a disassembler ránéz egy nullákból és egyesekből álló bitsorra, akkor vajon meg tudja-e különböztetni, hogy azok a nullák és egyesek valamilyen utasításnak, vagy valamilyen adatnak a bitjei?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |