Fórum témák
» Több friss téma |
Én meg nem írtam hogy több kell a gyárinak, de hátha (jobban) sikerül. Mivel én is gyárit használok, ezért tudom hogy nem kell több idő.
A végeredmény sajnos selejt, de azért meg vagyok elégedve. Meg kell növelnem a vezetősáv szélességet 0.3mm-re. A legfőbb probléma hogy a celluxos rögzítés miatt az egyik oldal 1mm-rel elcsúszott. Ötletem sincs hogy milyen módon rögzítsem a két oldalt. Az egyik oldal tökéletes lett. A másikon sok az alámaródás. Tudom a képek is elég rosszak. A másik ötletem hogy csökkentsem az UV-zást, bár előhívás után még jó volt. A vaskloridban valószínűleg folyamatosan mozgatni kellett volna a nyákot.
Az alsó és a felső oldali fóliákból zacskót kell késziteni,ebbe dugni a nyáklemezt és igy levilágitani. A két fóliát egymáshoz képest nagyon jól lehet pozicionálni celluxal.
Támadt egy ötletem. A nyákra fúrok átlósan 2db. 0,7mm furatot és így már függetlenül egymástól a nyákra tudom rögzíteni a két fóliát. A két furat lesz a bázispont.
Esetleg valakinek más ötlet?
Hello.
Én is "szatyrot" készítek, de nekem soha nem csúszik el. Három oldalt összeragasztom és ebbe csósztatom bele a panelt. ínincs ami elcsússzon. És a pozició tökéletes. Szerintem a pozició furat készítés körülményes és at sem olyan pontos, mint a szatyor. Sőt. Üdv!
Én lefotózom, kimaratom az egyik oldalt, utána átlósan kifúrok 1-1 furatot majd ehhez illesztem a túloldali fóliát. Macerásabb, de pontos lesz.
Spóroltam a fóliával. Kitöltöttem nyákokkal amennyire lehet, így csak a két oldalát tudtam összeragasztani. Egy másik gond is jelentkezett. A fólia túlságosan merev volt, a nyák meg vastag.
A technikám az lesz hogy a fólia átlóit még a Positiv20-al való lefújás előtt átpontozom és kifúrom. Sőt tolómérővel leellenőrzöm.
Szerintem hagyd nagyobbra a fóliát, hogy kényelmesen össze tudd ragasztani. Ekkor gond nem lehet. Tapasztalatból írom. Így biztosan sikerül.
Igazad van! Én is kipróbáltam 3 perc alatt tökéletes lett a
próba nyák " azért mert régebben bevált a 8 perc " nem (mertem?) csökkenteni az időt most a sok hozzászólás hatására megtettem. Így 10 perc alatt kész (2* világított) nyákom van . Nagyon tuti
Bbatka ne add fel semmi baj nem volt csak az hogy nem
szorítottad le eléggé ! Tegyél rá is egy üveglapot és szorítsd le ! Az első(3db) kétoldalas panel nálam is ilyen volt mire leesett hogy miért is világít alá !
És szerintem a lukak méretét is lecsökkenthetnéd
a következőnél '! Ha a furat mellett közvetlenül nincs réz nagyon sz..r forrasztani !
Köszi a biztatást nem adom fel.
Nem ez az első kétoldalas nyákom, csak fóliára első. A4-es papírra szoktam tasakos módszerrel dolgozni. Ott Technokol rapiddal simán össze szoktam ragasztani és körömmel körbe megyek a nyák mentén, így nem tud megmozdulni. Na igen, a lézert fóliát vajon mivel lehet ragasztani? Egy scannerből kialakított 4db. UV LED-es levilágítót építettem így a fólia mindig szorosan illeszkedik a nyákra. A maratással rontottam el a dolgot. Vízszintes helyzetben mindig az alsó oldala maratódik leginkább a nyáknak. Mire a második oldal kimarattam addigra az első oldalnál már alámart. Végig mozgatnom kellett volna a nyákot. Mára elteszem magam pihenőbe. Sziasztok. Már írom a cikket az UV LED-es levilágítóról.
Mostmár úgylátom elő kell vennem az új marató kádamat
már vagy egy éve elkészült 30*30*1 cmes üveg edény 30*30 cm a szélessége és a magassága a 2cm a vastagsága igy állítva kerül bele a nyák és mindkét oldal egyszerre maródik . Az aljába tettem buborékoltató csövet is majd ha kell veszek rá akvárium levegőztetőt is
Sziasztok!
Kezdek elkeseredni... Összeraktam egy kis levilágítót, tudom, hogy nem annyira profi, de szerintem azért jónak kellene lennie... A gyári fényérzékeny panelt már végső elkeseredésben majd egy óráig tartottam alatta, és semmi sem történt. Színelváltozás sem jött létre és a végén a TN140 sem vitt le egy deka lakkot sem a panelról. Az általam lakkozott paneleknél meg még mindig ugyanaz a helyzet, megjelenik szépen a rajzolat és szépen el is tűnik, pedig nagyon figyelt a 9:1 arányra az előhívó keverésénél... Most az idővel játszadozgatok még... A képek alapján mit gondoltok? Használható a készülékem? Vagy azért nem sikerül mert vacak... Köszi és üdv.
Ez milyen cső benne?
20W / BL350 (Sylvania Mini-Lynx)
Engem is meglepett a fénycső látványa. Ha jól sejtem ez feketefény cső. Adatlapját sajnos nem találtam. Még amit próbálj ki, hogy csak néhány másodpercre veszed a megvilágítási időt, mondjuk 120s.
A másik dolog a fényérzékeny nyák kezelése. Sötét helyen, vagy normál izzónál kell lefújni. Sötét helyen szárítani. Gondolom ezen a téren nem követtél el hibát, de hátha.
A fényérzékeny nyákot nem kell lefújni, csak rárakom a fóliát és be UV alá, vagy rosszul értettem?
A lakkal természetesen vigyáztam, igyekeztem sötét helyen készíteni és szárítani...
Csak egy buta kérdés lehúztad a védőfóliát a nyákról
világítás előtt? Volt már aki úgy tette be a fény alá! De a fénycső hullámhosszát is érdemes lenne megtudni (én is próbáltam hasonló rovarcsapdába való csövet nálam nem vált be)
Nem mondod, hogy volt rajta fólia... :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2:
Hát ezt nem vettem észre és nem is mondta még senki! Dejó hír! Akkor megvan a hiba oka... Közben amúgy sikerült egyet saját lakkozással is csináni, kb 5 percet világítottam és egész elfogadható minősége lett. Köszi az infót, megpróbálom védőfólia nélkül is ! Mégegyszer köszi ! Üdv
Na ennek örülök. Próbáld minél vékonyabban lakkozni.
Örülök hogy segíthettem . Amúgy egészen jó a levilágítód !
Én is ezen a véleményen vagyok. Próbáld meg kettő percre levinni a megvilágítást. Próba szerencse. Nekem bejött. Ahogy elnézem a cső fényét a fotón, szerintem beválik. Bár hozzá teszem nálam egy oldalon 50W dolgozik. De véleményem szerint nálad is működne a 2 perc. Kipróbáltam a sziti-t. Igazából nem tetszik. Nincs még tapasztalatom vele, de azt hiszem maradok a nagyon jól bevált TN-140-esnél, 1:9 hígításban.
Hali!
Mellékelek egy képet egy próba nyákról. 4 perces világítás tűnik jelenleg a legmegfelelőbbnek. Ezt a tesztet saját lakkozású panelre készítettem.
Én Szegeden vettem egy Tungsram márkaképviseletben. Nem akarok butaságot mondani, de olyan 3eFt körül volt. Így nekem az egész doboz 5eFt-ba van.
Fénycsővel nem lehet ennyiből kihozni és egyébként a ventillátor sem lenne muszáj, mert még 20 perc működés után sem keletkezik bent túl magas hőmérséklet. A boltos is ilyen BL lámpával csinált levilágítót, ezért mertem belevágni. A fénycső biztos elegánsabb és hatékonyabb megoldás, de hobbi célra nekem ez is megfelel. Jah, és ennek nem kell semmi előtét, vagy foglalat, mint pl a higanygőz lámpának... simán 230V és kész. Üdv
Sziasztok!
Most készülök az utolsó firctollas nyákomat elkészíteni. Csatoltam egy paintes skiccet. Valahogy így néz majd ki a panel. Ez így jó lesz szerintetek? (A méretek még persze nem a valóságosak.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |