Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangváltók (készítése)

Témaindító: crom3x, idő: Okt 30, 2005
A mértékegységeket a mérőszámtól szóköz választja el. A személynevekből képzett mértékegységek (Volt, Ohm, Amper, stb.) nagybetűvel írandók!
Lapozás: OK   11 / 132
(#) somz96 válasza shalafi66 hozzászólására (») Okt 30, 2008 /

Hát az a helyzet, hogy ma rendeltem meg az mnc domokat. A DTF12-nek nem az igazi a magasa, csak próbaképpen tettem bele,de megbántam.
(#) shalafi66 válasza somz96 hozzászólására (») Okt 30, 2008 /

nagy különbség nincs köztük. Vagyis attól függ, honnan nézem, mert járt már nálam jónéhány ilyen hsz, de még nem volt köztük két egyforma. Szóval ebben egyeznek. Remélem lesz egy kis szerencséd a dómokkal.
(#) somz96 válasza shalafi66 hozzászólására (») Okt 30, 2008 /

Köszi a segítséget.
(#) ngyzoli válasza shalafi66 hozzászólására (») Okt 31, 2008 /

Nem tudom,somogyi hangszórókészlettel megéri-e EGYÁLTALÁN küszködni a méltányolható (hang)minőség érdekében.a crossover itt már csak másodlagos(sokadlagos??)
(#) goldscorpio07 hozzászólása Okt 31, 2008 /

Minden pénz kérdése...
Ha a fórumozókat nézem többsége sal vagy mnc cuccal szenved...
Engem nem is az idegesít hogy ez ilyen az ilyen,de legalább a gyártó igaz adatokat írna a termékéről
Fiatalabb vásárlók többsége bemegy a boltba:gyóóó nézd azt a sárga 40-es mélyet mekkorát szólhat (SBX) ,Na itt kezdődik a probléma
(#) somz96 válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Okt 31, 2008 /

Sziasztok! Teljessen egyetértek az elöttem szólóval, próbáltam két DTF 12- es dómot csináltam hangváltókat is, de az egyik érezhetően gyengébben produkál mint a másik. Felcseréltem őket, hátha a váltóval van a gond, de nem. Az intések ellenére, most megpróbálok két MNC-t hátha ,ha ez sem ok. akkor tanácsért megint a tisztelt fórumozokhoz fogok fordulni.
(#) shalafi66 válasza somz96 hozzászólására (») Okt 31, 2008 /

tegnap már leírtam.
(#) shalafi66 válasza ngyzoli hozzászólására (») Okt 31, 2008 /

Persze, van értelme, én is készítettem hangváltót háromutas SAL hangszórókészlethez, a lehető legsz@rabb hangszórókkal, és mégis nagyon sokat lehetett javítani az eredeti HV3... váltóhoz képest.

Persze az volna a jó, ha tényleg hangszóróból készülnének a hangsugárzók.
(#) somz96 válasza shalafi66 hozzászólására (») Okt 31, 2008 /

Hali! Megfogadtam a tanácsodat, ha a hangváltóra utalva írtál. Javult a hangszin, csak ez hangszóró probléma szerintem, mert ahogy az előbb írtam felcserélve is csak ugyan az a gyengébb.
(#) ngyzoli válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Nov 1, 2008 /

Ez bizony tökéletesen így igaz! sajnos...
(#) ngyzoli válasza shalafi66 hozzászólására (») Nov 1, 2008 /

Valamicske javulás biztos kihozható.nem tudom,a SAL háromutas HV*** hangváltóit valaki mérte már meg? egyáltalán milyen keresztfrekikre lehetnek ezek belőve?már csak azért,mert MINDENFÉLE hangszóróhoz optimális(szerintük...) "persze,az volna a jó,ha tényleg hangszóróból készülnének a hangsugárzók" ABSZOLÚT IGAZ! valahol"itt van a kutya elásva"...
(#) shalafi66 válasza ngyzoli hozzászólására (») Nov 1, 2008 /

Sokkal jobb lett az a háromutas, mint gondolod. :p Szinte nem is venni észre hogy SAL-ból van. najó a váltóban használt megoldásokból kitűnne, hogy nagyon sz@r hszekből készült, meg abból is hogy a két oldal annyira nem egyforma...

De ez azért nem csak pénz kérdése, mert a SAL-tól olcsóbb hsz is létezik, ami használati értékben többet ad.
(#) martin19 hozzászólása Nov 1, 2008 /

Üdv !
Találtam már sok hangváltó kapcs rajzot, de tanácsra lenne szükségem. Mélyládát szeretnék építeni, (nem szobai célra) mekkora tekercset , illetve milyen kondit használjak ?
(#) lobbooo válasza martin19 hozzászólására (») Nov 1, 2008 /

hy!
ha mélyládát akarsz késziteni,mindenképp aktív váltót használj,passziv váltóval csak pazalrod a végfok teljesitményét,az aktiv váltós subláda fokokkal szebben és nagyobbat szól.
(#) mhatalyak hozzászólása Dec 16, 2008 /

sziasztok!
Szeretnék egy olyan hangváltót építeni, ami 50HZ alatt szól csak, mélynyomóhoz kellene és 4ohm os, a boltban csak 120HZ eset találtam és szeretnék egy oylat építeni, amely 50HZ fölé már nem megy! Ha valaki tud segíteni előlre is köszönöm!
(#) sound.man hozzászólása Dec 20, 2008 /

Szeretnék hangváltót tekercselni és van ez az indukvitás mérő. Ott van a kapcsolás és van benne egy trimmer. Azt nekem hova kell állítani? Honnan tudom hogy elég a jel, vagy éppen kevés? Vagy elég ha beállítom középre? Gondolom biztos középre kell mert akkor nem is sok nem is kevés, de inkább megkérdezem.
(#) lapose válasza sound.man hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

Szia!

Ha jól emlékszem a helpjében benne van, azt hiszem a kalibrálás alatt kell valahogy beállítani!
(#) ZPKing hozzászólása Dec 20, 2008 /

Sziasztok!
Lehet hülye kérdés lesz. Ha igen bocsi)
Hol lehet beszerezni vagy csinálni ilyen tekercseket
amik a hangválltókba vannak?
Köszi
(#) sound.man válasza lapose hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

Megtaláltam csak angol az egész, de azért köszi.
(#) goldscorpio07 válasza ZPKing hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

Szia
Ez segíthet.
(#) zenegép hozzászólása Dec 20, 2008 /

Sziasztok vettem két videoton dcr 3090-es hangfalat és a benne lévö hangváltó bekötési rajza kéne. Én még nem láttam ijen régi hangváltót, de azt mondták nekem hogy nagyon jók ezek a régi videotonos cucok. kérem SEGÍTSÉGETEKET!!!!
(#) Gyurix hozzászólása Dec 20, 2008 /

Sziasztok szeretnék építeni egy 1 utas hangváltót subwooferhez arra szeretnélek titeket kérni, hogy legyetek szivessek küldjetek kapcsolási rajzokat Köszönöm!legalább 100W-os -ra lenne szükségem és megtudni, hogy milyen vastag huzalú és hány menetes tekercs kell hozzá.Előre is köszönöm!
(#) lapose válasza ZPKing hozzászólására (») Dec 21, 2008 /

Szia!

Pl. itt:

Bővebben: Link
(#) soskajoska hozzászólása Dec 22, 2008 /

Sziasztok! Bár ez nem biztos, hogy az a fórum, de tudna valaki egy jó hangváltó tervező progit javasolni? Olyat, ahol variálhatom a szűrő karakterisztikáját, Zobel tagot tud számolni. És esetleg még szimulálni is tudja az elkészült váltót! Vagy ez így már sok a jóból?
(#) Gyurix hozzászólása Dec 22, 2008 /

Üdv! Subwooferhez hangváltó kapcsolási rajzot tudnátok küldeni?Kössz!
(#) zenegép hozzászólása Dec 22, 2008 /

Probáld ki ezt a progit. Én még nem probáltam de akitöl kaptam az mondta hogy jó
Ha nem jó keress rá :google:
(#) zenegép válasza soskajoska hozzászólására (») Dec 22, 2008 /

hangválltó(sávszürö)
(#) sound.man válasza Gyurix hozzászólására (») Dec 22, 2008 /

Hol vágjon?
(#) Gyurix válasza sound.man hozzászólására (») Dec 23, 2008 /

Hát 160Hz körül igazából mindegy csak nagyon brutál hangja legyen.olyan mint a földrengés.zenére is szép basszust szeretnék meg filmekre is.
(#) sound.man válasza Gyurix hozzászólására (») Dec 23, 2008 /

Láda hány ohm -os?
Következő: »»   11 / 132
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem