Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangváltók (készítése)
A mértékegységeket a mérőszámtól szóköz választja el. A személynevekből képzett mértékegységek (Volt, Ohm, Amper, stb.) nagybetűvel írandók!
Hát az a helyzet, hogy ma rendeltem meg az mnc domokat. A DTF12-nek nem az igazi a magasa, csak próbaképpen tettem bele,de megbántam.
nagy különbség nincs köztük.
![]() ![]()
Nem tudom,somogyi hangszórókészlettel megéri-e EGYÁLTALÁN küszködni a méltányolható (hang)minőség érdekében.a crossover itt már csak másodlagos(sokadlagos??)
![]()
Minden pénz kérdése...
Ha a fórumozókat nézem többsége sal vagy mnc cuccal szenved... Engem nem is az idegesít hogy ez ilyen az ilyen,de legalább a gyártó igaz adatokat írna a termékéről ![]() Fiatalabb vásárlók többsége bemegy a boltba:gyóóó nézd azt a sárga 40-es mélyet mekkorát szólhat (SBX) ![]() ![]()
Sziasztok! Teljessen egyetértek az elöttem szólóval, próbáltam két DTF 12- es dómot csináltam hangváltókat is, de az egyik érezhetően gyengébben produkál mint a másik. Felcseréltem őket, hátha a váltóval van a gond, de nem. Az intések ellenére, most megpróbálok két MNC-t hátha ,ha ez sem ok. akkor tanácsért megint a tisztelt fórumozokhoz fogok fordulni.
![]() ![]()
Persze, van értelme, én is készítettem hangváltót háromutas SAL hangszórókészlethez, a lehető legsz@rabb hangszórókkal, és mégis nagyon sokat lehetett javítani az eredeti HV3... váltóhoz képest.
Persze az volna a jó, ha tényleg hangszóróból készülnének a hangsugárzók.
Hali! Megfogadtam a tanácsodat, ha a hangváltóra utalva írtál. Javult a hangszin, csak ez hangszóró probléma szerintem, mert ahogy az előbb írtam felcserélve is csak ugyan az a gyengébb.
![]()
![]() ![]()
Valamicske javulás biztos kihozható.nem tudom,a SAL háromutas HV*** hangváltóit valaki mérte már meg? egyáltalán milyen keresztfrekikre lehetnek ezek belőve?már csak azért,mert MINDENFÉLE hangszóróhoz optimális(szerintük...)
![]() ![]()
Sokkal jobb lett az a háromutas, mint gondolod. :p Szinte nem is venni észre hogy SAL-ból van.
![]() ![]() De ez azért nem csak pénz kérdése, mert a SAL-tól olcsóbb hsz is létezik, ami használati értékben többet ad.
Üdv !
Találtam már sok hangváltó kapcs rajzot, de tanácsra lenne szükségem. Mélyládát szeretnék építeni, (nem szobai célra) mekkora tekercset , illetve milyen kondit használjak ?
hy!
ha mélyládát akarsz késziteni,mindenképp aktív váltót használj,passziv váltóval csak pazalrod a végfok teljesitményét,az aktiv váltós subláda fokokkal szebben és nagyobbat szól. ![]()
sziasztok!
Szeretnék egy olyan hangváltót építeni, ami 50HZ alatt szól csak, mélynyomóhoz kellene és 4ohm os, a boltban csak 120HZ eset találtam és szeretnék egy oylat építeni, amely 50HZ fölé már nem megy! Ha valaki tud segíteni előlre is köszönöm! ![]()
Szeretnék hangváltót tekercselni és van ez az indukvitás mérő. Ott van a kapcsolás és van benne egy trimmer. Azt nekem hova kell állítani? Honnan tudom hogy elég a jel, vagy éppen kevés? Vagy elég ha beállítom középre? Gondolom biztos középre kell mert akkor nem is sok nem is kevés, de inkább megkérdezem.
![]()
Szia!
Ha jól emlékszem a helpjében benne van, azt hiszem a kalibrálás alatt kell valahogy beállítani!
Sziasztok!
Lehet hülye kérdés lesz. Ha igen bocsi) Hol lehet beszerezni vagy csinálni ilyen tekercseket amik a hangválltókba vannak? Köszi
Megtaláltam csak angol az egész, de azért köszi.
![]()
Szia
Ez segíthet.
Sziasztok vettem két videoton dcr 3090-es hangfalat és a benne lévö hangváltó bekötési rajza kéne.
![]() ![]() ![]() ![]()
Sziasztok szeretnék építeni egy 1 utas hangváltót subwooferhez arra szeretnélek titeket kérni, hogy legyetek szivessek küldjetek kapcsolási rajzokat Köszönöm!legalább 100W-os -ra lenne szükségem és megtudni, hogy milyen vastag huzalú és hány menetes tekercs kell hozzá.Előre is köszönöm!
Sziasztok! Bár ez nem biztos, hogy az a fórum, de tudna valaki egy jó hangváltó tervező progit javasolni? Olyat, ahol variálhatom a szűrő karakterisztikáját, Zobel tagot tud számolni. És esetleg még szimulálni is tudja az elkészült váltót! Vagy ez így már sok a jóból?
Üdv! Subwooferhez hangváltó kapcsolási rajzot tudnátok küldeni?Kössz!
Probáld ki ezt a progit. Én még nem probáltam
![]() ![]() ![]() ![]() Ha nem jó keress rá :google:
hangválltó(sávszürö)
Hát 160Hz körül igazából mindegy csak nagyon brutál hangja legyen.olyan mint a földrengés.zenére is szép basszust szeretnék meg filmekre is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |