Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
A PCL86 egy nagyom jó cső,és kevés alkatrésszel is jó minőségű erőlködőt lehet belőle faragni. Nekem még van vagy 20 db mert a kidobott csöves tv-kből állandóan kiszedegettem őket, és a hozzájuk tartozó kimenőtrafókat is. Ezekből szoktam építgetni,de sajnos csak egycsöveseket mert a kimenőtrafókhoz egyáltalán nincsen türelmem.
Azért a 20 darabért irigyellek ám! :yes:
Köszönöm a válaszokat
Bekötöttem az EM-et is.....gyönyörű.Egy orosz ecc előerősíti a 6H8C első triódájából jövő jelet.Ha a bemenetre volt kötve az ecc,akkor nem volt elég érzékeny az EM,de most jó.
Találtam neked 2m spéci skálahúrt, privibe ha megadod a postacímed, feladom borítékban. 100 Ft-ot kibírok.
Az elektroncső honlapján ismertetett Kapcsolást építettem meg.
Az alkatrészeket közvetlen a cső foglaltra rögzítettem. Igyekeztem minél rövidebben huzalozni.
Ismerős helyzet sajnos nekem is lassan készülnek az erősítőim.
Kevés a szabad időm de szerintem sokan így vagyunk evvel.
Te melyik kapcsolást építed meg.
Most is valami egyedi konstrukcióval rukkolsz elő?
Van egy pár új pentódám is eladó.
PL81 és PL83 Tesla gyártmányúak.
én a 22.ei börzére megyek haverommal szóval ott lesz hobbista minimum 2
Vasárnap? Még jó hogy megkérdeztem
keresőbe írtam be, és hittem az első oldalnak amit kidobott...
A PL81-es sorvégcső volt, másra nem igen használták. A PL83 meg videóvégcső, azt nem használták nálunk.
Sziasztok!
Hogyan számoltok kimenőtrafót? Esedékes lenne nekem is tekerni egy kimenőt, a tk157 vasára. Tudom, hogy nagy fába vágom a fejszém, de egyszer el kell kezdeni Vasárnap én is kinézek a börzére. Egy kis eszmecserét összehozhatnánk 10 körül?
Alaposan olvass vissza, körüljártuk a témát rendesen. Edgár is rengeteg infót tett fel a közelmúltban, és más irományok is felkerültek.
A pentódája volt a videó végfokozat, egy 3,3-3,9K 6W-os munkaellenállása volt, és galvanikusan kapcsolódott hozzá a képcső katódja. A triódája a kapuzott AGC funkciót látta el. A pentódája az biztos, hogy lineáris, a triódát meg impulzusüzemben használták, nem tudok róla semmit más alkalmazásokban. Láttam egy hanggenerátorban a '68-as Évkönyvben.
Bár nem vagyok IMI, de asszem az a videóerősítő teljesítménycsöve volt. Rácuppant a képcső katódjára...
A 85-öt tudod, a függőleges eltérítés.. A 86 meg mindenki kedvence hangvégcső!
De jó, hogy nem olvastam el a köv oldalt...
IMI bá ki is fejtette!
Nem néztem át figyelmesen a belinkelt honlapot, de emlékeim szerint 1W körüli teljesítmény jött ki belőle.
Most nézem, 250mW-ot hozott ki? De az csak 60V mellett?
Ezt a hanggenerátort én is meg akarom építeni, már csak azért is,mert minden alkatrész megvan hozzá, meg csöves
Hát hogy ne lehetne kimenőre illeszteni? Minden pentodát lehet, ha megfelelő áttételű a kimenőd.
ha jól számolom 150 Volntál 5,6 k-t "kér", 200 V-nál 10-et. Ezek szerint olyan 170 votl körül jó neki a PCL86/El84 kimenő, de én már akkor PP-ben gondolkodnék, ilyen kis anóddisszipáció mellett. Egyébként ha érdekel valakit ez a cső, akkor tudom adni kilóra Egy El84 PP kimenő jó lenne hozzá, ha A osztályban "hajtanád" (szerintem). Mondjuk egy Budapest kimenő, de Vidi T kimenőre szépen meg lehetne tekerni 0,16-os primer 3 részre osztva, 0,4-es secunder (2 db) mellett pont elférne a csévén
Nekem is van, kérjetek, mert nem férek tőlük EClL82-re szívesen cserélnék, mert nekem meg az kéne, akár az is játszhat, hogy egy ECL82-ért adok egy marék PCL84-et
Nekem 6N6P-vel lesz PP-m, kb az is ekkora teljesítményt tud, csak trioda, csak kéne 0.15-ös derót, meg idő Tescos dán kexes dobozban lesz
Olyan drótot tudok adni mint amilyet a múltkor asszem 0,18-0,2 lehetett ha kell.
nagyon szépen köszönöm, abból még az egyik cséve megvan (két trafóra elég lett egy ), meg közben vettem fél kilót.0.2-es egyébként. Sajnos az jelen esetben feleslegesen vastag, és így nem férek el vele az EI66 -os magon 10k/8Ohm trafó kellene, többszörösen osztva
Én már az összes PCL-t szétosztottam a fórumtársak között. Talán még van 4-5 PCL85-ösöm, de azok egyenlőre maradnak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |