Fórum témák
» Több friss téma |
Szia
Igy már megjelentek az alkatrészek. Ha maj valamivel nem boldogúlok majd szólok. Köszi
Hogy lehet azt megoldani programon belül hogy ne csak 1 példányba nyomtassa a fóliára, hanem töltse ki az egész lapot ?
Sziasztok!
Most próbálgatom a dxp-t de sajna nem értek néhány dolgot. Az egyik, hogy az SCH- ban az összekötés nem gumiszalag szerűen kötődik az alkatrészekhez, mert ha elmozdítom, megszűnik az összekötés. Lehet hogy rosszul használom? A szimulációt elindítva, jelzi is a kötési hibákat, amit nem tudok kijavítani, mert az újra összekötött alkatrészeknél ugyan úgy hibás lesz. Gőzöm nincs mi a baj. Tudnátok ebben segíteni?
Használj címkéket, azok együtt mozgathatók az alkatrésszel.
Második kérdésedre: A séma raszter eltér az alkatrész raszterétől. Általában az eredeti érték jó. Én már nem merek hozzányúlni, az eredetileg beállított a jó. Jelenleg nálam 10 az értéke. Képet mellékeltem.
Köszi, a PDF Creator is megfelelt a célnak.
Találtam neked valamit!
Az igazsághoz hozzátartozik, nekem jelenleg Altium Designer 6-osom van, nem biztos, hogy tökéletesen ugyanilyen a tiédnek a kezelőfelülete (DXP 2004), de valószínűleg nálad is lesz ilyen beállítási lehetőség. Szóval az eljutás eddig a képernyőig: - Tools főmenüpont - Schematic Preferences... (nálam ez a legalsó menüpont) Piros kerettel megjelöltem a beállítási helyeket! A lényeg, hogy az Always drag opciót be kell kapcsolni. Így nem fog a huzalozás "szétszakadni", ha valamit odébbraksz, hanem megy az alkatrésszel együtt a vezetékezés!
de ha nyomva tartod a Ctrl gombot, akkor is működik...
Üdv!
Csináltam egy scriptet Altium alá, hátha érdekel valakit... A következőt tudja: Egy .txt formájú adatbázisból kikeresi az alkatrészekhez (comment mezőbe írt érték, valamint FootPrint neve) tartozó gyártót és megrendelőszámot, majd ezt a PCB Footprint Description mezejébe beilleszti... Tehát ha mondjuk egy ellenállásunk 0805 tokozású és az értéke 1.1k, és az adatbázisunkban ez a sor benne van: 1.1k,0805,Lomex,11-22-33 Akkor a Lomex,11-22-33 kerül bele a Footprint Description mezőbe. így BOM generálásnál, ha bekapcsoljuk ezt a mezőt, akkor könnyű olyan BOM listát generálni, melyben benne vannak a megrendelőszámok is... Használjátok... Ictboy
A Conrad-ban kapható
Az altiumba az induktivitás jelölésnél az 1mH az 1 milliHenry, vagy 1microHy?
Egész pontosan így van írva : 10 mH.
Azért kérdem, mert 10 milihenry-s induktivitást SMD-be sehol nem találtam, csak 10 mikro-t.
Ez miért érdekes? Átírod az értékét a tulajdonság ablakban és hozzárendelsz egy megfelelő tokot.
Ja, közbe eszembe jutott, hogy az érték kézzel van beírva, nem kiválasztható...
Viszont azért érdekes, mert SMD-be ilyen értékűt nem találtam. És gyanús hogy elírták. Így már lehet más topicba tartozik a téma, ezért elnézést kérek. Ez az induktivitás az USB bemenet +5v és az áramkör között helyezkedik el.
Nem értettem ez utóbbi hozzászólásod. Mivel én is éppen nyákot tervezek a programmal és át kell szerkesztenem egy induktivitást, gondoltam téged érdekel.
Csatoltam az ablakot. Jobbra középen kell átírni az értéket a value-nál. A tokozást pedig jobbra lent a footprint-nél lehet lecserélni.
Köszönöm, de a panel már kész és ezekkel a paraméterekkel nem találok induktivitást SMD-be. Ennyi a bajom, de közbe rájöttem hogy ez csak védelmi célt szolgál az ft232 részére, mikor bedugom az usb-be akkor a lehetséges tranzienst kompenzálja. Helyettesítem egy átkötéssel, gondolom ebből nagy baj nem lehet...
Sziasztok!
Ugyan nem ide tartozik pontosan, de szeretnék egy kis segítséget kérni. Protel DXP 2002-es van a gépemen, de lejárt a 30 napos verzió és diákként nem tudom sajnos azonnal megvenni. Valaki tudna küldeni valami kis támogatást a problémám orvoslására? Nem pénzre gondoltam természetesen. Köszi és üdv.
Üdv mindenkinek!
Lenne pár kérdésem az Altium Designer 6 programmal kapcsolatban. 1.Az auto placert szerettem volna használni, de valamiért teljesen logikátlan módon helyezte el az alkatrészeket. Ezen nemlehetne valahogy segíteni?A cluster módban pedig szó szerint egymásra rakta őket. 2.Az auto router.Itt is teljesen logikátlan a dolog mert egy nagyon egyszerű kapcsolást végtelenül bonyolult módon köt össze.ezzel lehet vmit kezdeni? Most hirtelen ennyi ugrott be... Ha tudtok segíteni azt előre is megköszönöm. Üdv.
Ezen a fórumon nem illik ilyet kérni...
de mivel nem tudod "azonnal megvenni" írjál magánban....
Az auto placer szerintem is használhatatlan. Az alkatrész kézi elhelyezésénél figyelni kell. Lehetőleg az egymáshoz kapcsolódó alkatrészek legyenek közel egymáshoz és akkor kisebb lesz a káosz huzalozás után.
Közben eszembe jutott mégvalami.
PCB Nyomtatásnál az alkatrészeket is kinyomtatja ami vasalásnál nem tul jó. Ezt ki lehet kapcsolni valahol? Köszi
Esetleg még EZT is elolvashatod + megnézheted a képeket, mert kissé kapcsolódik a kérdésedhez az ott felvetett téma.
Köszönöm a segítséget!
Ja és még vmi. a leggyakrabban használt alkatrészeket nem lehet valahogy 1 kedvencek v hasonló könyvtárba rakni, hogy ne kelljen mindíg keresgélni? Ill nemtom az megoldható-e hogyha van 1 képem 1 kapcs rajz akkor azt valahogyan ""belerakni""" a programba h könnyebb legyen a rajzolás? meg azt meg lehet oldani, hogy ha lerakok 1 ellenállást pl akkor azt elnevezem R1 nek , de a többit ne kelljen, hanem ő automatikusan R2, R3 stb..? Köszi Idézet: „azt meg lehet oldani, hogy ha lerakok 1 ellenállást pl akkor azt elnevezem R1 nek , de a többit ne kelljen, hanem ő automatikusan R2, R3 stb..?” A funkció neve: Annotate Fejből nem emlékszem, merre van, de az egyik főmenüben kiválasztható. Ott még példák is segítik, hogy milyen irányban számozza be az alkatrészeket a program.
Hali!
Megtudná valaki mondani, hogy hogy lehet alkatrész könyvtárakat frissiteni, ill ujabbakat letölteni?
Hello
Ha van license-d, akkor egyenesen az Altium oldalarol, ha nincs, akkor ott kellene keresgélni ahol a progit találtad.
Az oké, de én a progit még az egyik középsulis tanáromtól kaptam meg egy cd-n. Azt h ő honnan szedte azt nem tudom! Ilyenkor mit lehet tenni? Tüske
Keresgélni kell a neten. Okositást, itt a fórumon szerintem, ne nagyon kérj, mert nem igazán dijazzák.
Ahhoz, hogy frisitsd a könyvtárakat, ujabb verziókat kell telepits. Legujabb verzió: Altium Summer 08 + SP1. |
Bejelentkezés
Hirdetés |