Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok
Van egy Siemens C75-os LCD-m lehet evvel valamit kezdeni? Koszi,Sziasztok
Még mindig filmet akarsz rajta nézni?
Csinálhatsz belőle képnézegetőt, vagy órát, időjárás állomást, meg mindent, amihez digitális jelekkel vezérelhető kijelző kell ekkora felbontásban. A fontosabb kérdés, hogy meg tudod- csinálni?
Nem arrol sikeressen lebeszeltetek !
En inkabb PC re szeretnek csinalni 1 homerot belolle ! Igen meg tudom csinalni ! De fog kelleni sok segitseg mert PIC-hez nem ertek de tudok szerezni egetot ! Koszi,Szia
Heló!
Ha tudsz párhuzamos portot programozni gépen, akkor nem lesz szükséged PIC-re ![]()
Szia! Van a gepen parhuzamos port csak en nem tudom a labkiosztasat a LCD-nek es nincs rajta vezerlo IC! ez baj?
Koszi WaRL0
A Siemens C75 kijelzőjén VAN vezérlő IC...
Én is ehhez keresek leírást. Nekem Siemens ME75-öm van, amiben elvileg ugyanaz a kijelző. Ha sikerülne végre szerezni valahonnan leírást a vezérlőről, akkor simán meg lehetne hajtani. ![]() A felbontás alapján kerestem rá, de csak egy hasonlót találtam, ami szintén 16bites, de az inicializálás valamiért nem jó hozzá... Az ME75 kijelzőjén 10 kivezetés van a c75-ön 10, vagy 17??? ![]()
10kivezetes van rajta !
Volna nekem N6103 telcsim gondoltam kezdhetnék a kijelzőjével vmit(+tetszettek pici művei),ezért kérném a segítségeteket vmi alap kapcs+progi, h +értsem és utána tanuljak.
Gondolom pici te tudnál segíteni(de gondolom te se mindig érsz rá),ezért más segitségének is örülök. Előre is köszönöm a segítségeteket. ![]()
nemtom mennyire más mint a 6101, itt van róla rajz, ebből a bekötést kitudod silabizálni
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_881_4_ASC.html
Ezek szerint tényleg ugyanaz a kijelző a két Siemens telefonban. Remélem sikerül visszafejteni a működését....
jól nézne ki a TFT LCD színeit kihasználva 16bites képeket megjeleníteni... -Ha sikerül, akkor mindenképp felteszek egy Pascal-os mintaprogramot, ami a nyomtatóporton keresztül vezérli a kijelzőt..., addig is tovább keresegélek a vezérlő után ![]()
Nem szines lcd,de gondolom ide tartozik.
2soros 40karakteres kijelzőböl lehet valahogy fesz ill. árammérőt kihozni valami pic-cel úgy,hogy mind2öt egyszerre jelenítse+(szabályoz6ó táphoz). Ha vki tudna kapcsot+progit. Please ![]()
Sziasztok!
Hozzájutottam két LCD-hez, de semmit se tudok róluk. ![]()
Volt egy kis időm, sikerült megbírkózni azzal az LCD-vel, amihez a topicnyitóban kerestem infót.
Sajnos neten semmi infó nincs ezekről, még megoldást sem találtam. Ez lett a kedvenc LCDm. 240x160 pixeles színes vezérlős. Ami a lényeg, hogy háttérvilágítás nélkül is használható, ami igen nagy előny, nem zabál annyit mint a többi mobil LCD. Így csak 3-4 mA! LCD-vel már 150mA-t is eszik, ami azért sok. Van most még 4 Blackberry LCD, ezek már háttérvilágítósak, de van amelyik 480x320-as...
Nagy szuper.
Nem semmi amit csináltál. Én még mindig szenvedek az enyimel. Nem találtam róla semmit. De nem adom fel,bombázom 1,5v. És keresem melyik lehet az a láb ami nekem kell.
Most olvasom, hogy elirtam... késő este volt.
Akkor 150mA, ha a LEDek mennek. Misike, a 3510i-nek azért a 1,5V kevés lesz, 3V minimum kell.
szia
Nem a 3510 azt fére tetem mert még mindig zavar a nagy LCD amit kaptam.(LQ323P06) Csak nincsenróla láb kivezetési info. És idegesit hogy nem tudom müködtetni. Pedig nem lenne rossz ha ki irná amit szeretnék. Szia
Üdv!
Hétvégén sikerült feltámasztanom egy mp3 lejátszó kijelzőjét. Tudna valaki feltölteni egy karakterkészletet, hogy ne keljen vele szenvednem? Egész jó a kis LCD, 32*132 pixel a felbontása, N7502 chip vezérli. Soros porton használom párhuzamos helyett, bírja a 8 Mb/s-et is.
Köszi a linkeket. A 2.-ból párat kipróbálok majd, meg a 3.-ból már le is szedtem az editort.
![]()
szia
az LCD 234X382,5. De még mindig van nehéségem vele. Most sikerült elérnem hogy fügöleges vonalak jelenek meg Tudsz eben segiteni? Szia
Megtoldottam az LCD-t egy touchscreen panellel, volt a fiókban pár darab, bár nem ehhez az LCD-hez.
AD átalakító dolgozik a koordináták számításán. Jó játék rajzolgatni ![]()
Szevasztok tudna valaki lábkiosztást esetleg protokoll leírást adni a következő LCD-hez? LM15SGFNZ15
Ha Google nem hazudik
![]() Bővebben: Link Csak tovább kell olvasni. ![]() Üdv.: csibe2002
Szia pici, nagyon f@sza!
A C65 LCDnek esetleg nem tudod a vezerlo tipusat, egy adatlapot? Amugy ennek a Blackberrynek mi a vezerloje? (Nem szandekozol egy weboldalra feltenni az altalad eddig megfejtett LCD-k vezerlojenek tipusat, esetleg adatlappal?) Koszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |