Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   227 / 3599
(#) vicsys válasza vtsoftware hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Vista SP1, 3GHz dualcore, 2GB RAM dualchannel, Nvidia Geforce 9600GT és 3TB HDD. Ja, és 10/10MB a netem...
:beka3:
(#) hapro válasza vicsys hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Nekem meg mókusok tekerik a gépet (ja meg fa tüzelés van benne). Tiszta izmok már képzelheted...közel azonos teljesítményre tornázzák fel a gépemet, csak épp mindenből kicsit kisebb, kicsit kevesebb. :alien:
(#) vicsys válasza hapro hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Kicsi is, sárga is... mégis csak a miénk.
(#) vtsoftware válasza vicsys hozzászólására (») Nov 12, 2008 /

Ha lenne pézem' lehet nekem is lenne ilyenem... Te kis pazarló.
De azért figyeljük hogy ez a gép már vagy 4/5 éves lesz nem soká, akkoriban nem volt ez rossz gép!
És semmi nagyobb baja nem volt. Úgyhogy az enyém sem rossz, bár azért irigyellek egy kicsit
(#) Kovidivi válasza vtsoftware hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

Inkább arra irigykedj, hogy én most csokipudingot eszek :beka3:
(#) vtsoftware válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

(#) Action2K válasza vicsys hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

MS W-Server2003, 2 darab 2GHz Intel Xeon procka, 2GB ram. szintén sok wincsi..... És akép bizonyítéknak, hogy nem csak űberelek!

Kovidivi: én meg gyümölcszselés szaloncukrot majszolgatok! :beka3:

PC.JPG

(#) alex077 válasza Action2K hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

Vajon hány futballpályányi elektroncsöves gép kellene ahhoz, h a Crysis max grafikán szaggatás nélkül fusson?
Crysis videó
Amihez egy NASA terminál is kevés
(#) googa válasza alex077 hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

Ez nagyon szép munka!
(#) googa válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

Építőknél ez így megy helyszínen. Mindenki belerajzolgat, módosítgat, aztán lesz belőle valami. Az építésvezető dolga, nem leányálom.
(#) Frankye válasza vicsys hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

Ha már a Vista szóba került:
Ma olvasom a Metro(pol)ban, hogy a M$ már dolgozik a Vista-t leváltó cuccoson. Merthogy mindenki elégedetlen vele, meg lassú, meg zabálja az erőforrásokat, meg mittudomain.
Aszongya a cikkíró, hogy az új (Win7re keresztelt - micsoda leleményes elnevezés!) szoft még nincs optimalizálva (kicsit se!), de már gyorsabb, kisebb, mint a (Hasta 'la)Vista...
Szóval picit várjunk még XP-s barátaim, és lesz szebb, jobb, gyorsabb, ügyesebb, csilli-villibb rendszerszoftunk, mint a Viszta!
(#) Árpy válasza Frankye hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

Remélem tényleg így lesz, mert a Vista enyhén szólva használhatatlan.
(#) valve válasza Frankye hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

Akkor egy kis érdekesség...
Amgy biztos (már mennyire biztos a mai világban valami) forrásból tudom, hogy:
- 2009 elejétől nem lehet OEM Windows -ot vásárolni. Ezt totálisan rossz lépés úgy gondolom...
- 2009 elejétől ha kimegy az alaplapod és volt egy OEM Windows rajta nem adnak újj aktiválási kódot...
- nem fejlesztik tovább a Vistát, mert egy olyan rossz terméket sikerült készíteniük a Microsoft -os gyerekeknek, hogy több pénzbe és időbe kerülne kijavítani a hibáit mintsem egy teljesen újj rendszert létrehozni. Jelen esetben ez lessz az újj Windows 7 -es.
(nekem már van egy Beta verzió belőle )
(#) googa hozzászólása Nov 13, 2008 /

Mostanában rámjött a helyesírási és kiejtési szemlélet. Ami a legjobban zavar itt a fórumon, a muszály szó használata. Helyesen így néz ki: MUSZÁJ, jegyezzék meg a delikvensek.
(#) vicsys válasza googa hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

Ezt most muszály volt?
(#) googa válasza vicsys hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

Ez jó volt. Egyébként írásban nem is illik használni ezt a szót sem, állítólag.
(#) Szárnyas válasza googa hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

Talán azért írják sokan ly-vel mert idegen eredetű szó és nem illeszkedik a magyar nyelvbe. A német muss sein kifejezésből származik. (legalább is a Czuczor-Fogarasi szótár szerint)
(#) zolee1209 válasza Szárnyas hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

Ezt az előbb olvastam guglin keresztül, mert én is rosszul tudtam!

Nincs kedve valakiknek (Fehérvár-Budapest vonalon) egy robotfoci csapatot összehozni, aztán összerúgni a port a Japánokkal meg az Amerikaikkal?Mirosot - Middle
(#) _ampervadasz_ válasza googa hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

Az a helyzet, hogy nem lessz jó a vége!

Miért? Mert szilikózist kapok az építkezésen, a sok röhögéstől!

Egyébként a BYD -re lejárt az építési határidő, de még mindig ott vagyunk, ez nagyon hosszú lenne, ezért csak röviden annyit hogy a füstablakokból nem jót hoztak, ez miatt duplán kell lekábelezni.
A spinkler gépházban a nyomáskapcsolók nincsen a terven. A csapokon lévő kapcsolók sncsenek rajta a terveken, ami egyébként egy időregisztert működtet, hogy mikor nyitották meg a csapot, esetleg a tűzoltót felelősségre lehet ilyenkor vonni, ha nagyobb kaár keletkezne, de mindegy. SŐT, maga a Spinkler gépház nicsen ott a rajzon, pedig ott van! A lényeg az az, hogy az egyik nyomás kapcsoló a szivattyút idndítja el hogy fenn tartsa a nyomást, a másik, akkor "szólal" meg, ha nagyon leesik a nyomás. A 300m -re lévő Spinkler medencéből, a főszívattyúnak kéne kontaktot adni, hogy ezt kiszolgálja. Ezt a kontaktot, lehet tüzjelzővel is működtetni, egy vevő modul, és egy fogadó modul beiktatásával, vagy egyszerűen, az erősáramú hálózaton keresztül, és az a helyzet, hogy ez SENKINEK a dolga, mert senkinek nincsen rajta a tevein, le nincsen feketve a cső, amiben a tüzjelző kábel haladna át a kettő épület között, aztán a spinkler medencébe. Vagy is, jön a tűz, és porrá ég minden! A szivattyúnak meg tápot nem tududnk adni, igaz nincsen rajta a tenderen sem, hogy kéne ezt biztosítani, pedig ott kéne lenni, tehát ez megint senkinek sem a dolga! Ez a jó, hogy senkinek semmit sem kell csinálnia, csak ami a tervein fel vannak tüntetve, vagyis semmit.
(#) googa válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

Ezt egy tűzvédelmi mérnöknek kellett volna megtervezni, majd a tűzoltónál kellett volna engedélyeztetni. Aztán, ha félúton jár a megvalósulás, akkor el kell kezdeni udvarolni a tűzoltónak, mivel el fog jönni, hogy jóváhagyja a tűzjelző és tűzoltó rendszert. Nem is értem ezt a kalamajkát, amit felvázoltál. Ahogy olvasom, most a felelőse az egész tűzvédelmi projekt zátonyra futásának, a tűzvédelmi (biztonságtechnikai) mérnök lesz, aki alá írta a rajzot. A kötbért meg ugye az a cég fizeti, aki elvállalta a tűzvédelmi kivetelezést. Ennyi...

Valaki nem tud Miskolcon vagy közel hozzá műnyomó papír lelőhelyet? Hazafelé, már nem lesz nyitva Pesten semmi ilyesmi mire oda érek
(#) _ampervadasz_ válasza googa hozzászólására (») Nov 13, 2008 /

Ez így van, de szerencsére semmi közünk nincsen hozzá, nekeünk csak a füstablakokkal volt problémánk, a történet az a mi részünkröl, hogy hoztak egy olyan ablakot, amin van kettő dugattyú és egy motor. a motor nyitja az ablakot szellőzetésnél, ennek egy eygszerű 3 fázisú betáp kell, és nem E90 tüzállókábel. A egyik dugattyú "szétkuplungolja az ablakot a motortól, és itt jön a második dugattyú, ami kivágja az ablakot. (mint az aknafedél kinyílik) Ehhez, van az RWA központ, van benne CO palack, ami a sűrített, szén-dioxidot szolgáltatja, hogy az ablak kinyiljon, és ehhez kell már tözállókábel, mert ennek a szelepét egy kontakt segítségével a tüzjelző központ adja ki 230V kapcsolásával. Erre az RWA központba a szellőztető motor van kikábelezve tűzálló kábelell, mi meg po*áztuk, hogy ez negyon nem lessz így jó! Na erre a tülzoltók is rájöttek és erre jött az "update".
A az ablakot kinyitó dugattyúra hoztak egy csappantyús bimetálos valamit, ami egy szelep, és a CO patron erre van szeleve. Így már jó, csak a füstmotort ki kell kötni, és átkötni, a csappantyús szelephez, és külön tápot kell a motoros szellőzőnek, egy 5X1,5 -ös MBCu -val. Erre még rájön az, hogy az ablak másik oldarára át is kell csövezni, átforgatni a kábeleket, és RWA központ nem lessz, mert a kontaktot, a tüzjelző központ adja ki ( normál esetben, az RWAnak adná a kontaktot, és szintény nyitná a szelepet is, íg az ablak kinyilik.)
Ez a csappantyús szelep meg olyan, hogy van egy üveg cső, az hőre szétrobban, és a szelep kinyilik, és a CO, kilökia dugattyút, és kivágódik az ablak, a csappantyú az üvegcsövecskét töri össze jeladásra ( tűz esetén).
(#) Árpy hozzászólása Nov 14, 2008 /

Helló!
Szerintetek megbüntetik az embert a rendőrök, ha kezdő B kategóriás (tehát 2 évnél fiatalabb) jogsival húz pótkocsit?
(#) maTaKee válasza Árpy hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Ha elkapnak, akkor igen
(#) feki00 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

És a nyitott ablakon bedől a friss zokszigén hogy még jobban égjen minden...
(#) 7805 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Üdv

Ez jó megoldás "VÁGJUK BELE A NEON-BA A KAPÁCSOT AKKOR NEM VILÁGÍT !!!"
(#) zenetom hozzászólása Nov 14, 2008 /

Na most elkapott az ideg.
Tud valaki valami természetes nyugtatót? Mert mindig csak elfojtom a dühömet, de ez állítóllag nem vezet jóra.
(#) blst válasza zenetom hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Rövidital nagy mennyiségben
(#) Iszkakof István válasza zenetom hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

J. S. A.k. könyve. Nem merem leirni az iró nevét és a könyv cimét, mert nem tudom nem-e reklámnak számit.
Következő: »»   227 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem