Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Vista SP1, 3GHz dualcore, 2GB RAM dualchannel, Nvidia Geforce 9600GT és 3TB HDD. Ja, és 10/10MB a netem...
:beka3:
Nekem meg mókusok tekerik a gépet (ja meg fa tüzelés van benne). Tiszta izmok már képzelheted...közel azonos teljesítményre tornázzák fel a gépemet, csak épp mindenből kicsit kisebb, kicsit kevesebb. :alien:
Kicsi is, sárga is... mégis csak a miénk.
Ha lenne pézem' lehet nekem is lenne ilyenem... Te kis pazarló.
De azért figyeljük hogy ez a gép már vagy 4/5 éves lesz nem soká, akkoriban nem volt ez rossz gép! És semmi nagyobb baja nem volt. Úgyhogy az enyém sem rossz, bár azért irigyellek egy kicsit
Inkább arra irigykedj, hogy én most csokipudingot eszek :beka3:
MS W-Server2003, 2 darab 2GHz Intel Xeon procka, 2GB ram. szintén sok wincsi..... És akép bizonyítéknak, hogy nem csak űberelek!
Kovidivi: én meg gyümölcszselés szaloncukrot majszolgatok! :beka3:
Vajon hány futballpályányi elektroncsöves gép kellene ahhoz, h a Crysis max grafikán szaggatás nélkül fusson?
Crysis videó Amihez egy NASA terminál is kevés
Építőknél ez így megy helyszínen. Mindenki belerajzolgat, módosítgat, aztán lesz belőle valami. Az építésvezető dolga, nem leányálom.
Ha már a Vista szóba került:
Ma olvasom a Metro(pol)ban, hogy a M$ már dolgozik a Vista-t leváltó cuccoson. Merthogy mindenki elégedetlen vele, meg lassú, meg zabálja az erőforrásokat, meg mittudomain. Aszongya a cikkíró, hogy az új (Win7re keresztelt - micsoda leleményes elnevezés!) szoft még nincs optimalizálva (kicsit se!), de már gyorsabb, kisebb, mint a (Hasta 'la)Vista... Szóval picit várjunk még XP-s barátaim, és lesz szebb, jobb, gyorsabb, ügyesebb, csilli-villibb rendszerszoftunk, mint a Viszta!
Remélem tényleg így lesz, mert a Vista enyhén szólva használhatatlan.
Akkor egy kis érdekesség...
Amgy biztos (már mennyire biztos a mai világban valami) forrásból tudom, hogy: - 2009 elejétől nem lehet OEM Windows -ot vásárolni. Ezt totálisan rossz lépés úgy gondolom... - 2009 elejétől ha kimegy az alaplapod és volt egy OEM Windows rajta nem adnak újj aktiválási kódot... - nem fejlesztik tovább a Vistát, mert egy olyan rossz terméket sikerült készíteniük a Microsoft -os gyerekeknek, hogy több pénzbe és időbe kerülne kijavítani a hibáit mintsem egy teljesen újj rendszert létrehozni. Jelen esetben ez lessz az újj Windows 7 -es. (nekem már van egy Beta verzió belőle )
Mostanában rámjött a helyesírási és kiejtési szemlélet. Ami a legjobban zavar itt a fórumon, a muszály szó használata. Helyesen így néz ki: MUSZÁJ, jegyezzék meg a delikvensek.
Ez jó volt. Egyébként írásban nem is illik használni ezt a szót sem, állítólag.
Talán azért írják sokan ly-vel mert idegen eredetű szó és nem illeszkedik a magyar nyelvbe. A német muss sein kifejezésből származik. (legalább is a Czuczor-Fogarasi szótár szerint)
Ezt az előbb olvastam guglin keresztül, mert én is rosszul tudtam!
Nincs kedve valakiknek (Fehérvár-Budapest vonalon) egy robotfoci csapatot összehozni, aztán összerúgni a port a Japánokkal meg az Amerikaikkal?Mirosot - Middle
Az a helyzet, hogy nem lessz jó a vége!
Miért? Mert szilikózist kapok az építkezésen, a sok röhögéstől! Egyébként a BYD -re lejárt az építési határidő, de még mindig ott vagyunk, ez nagyon hosszú lenne, ezért csak röviden annyit hogy a füstablakokból nem jót hoztak, ez miatt duplán kell lekábelezni. A spinkler gépházban a nyomáskapcsolók nincsen a terven. A csapokon lévő kapcsolók sncsenek rajta a terveken, ami egyébként egy időregisztert működtet, hogy mikor nyitották meg a csapot, esetleg a tűzoltót felelősségre lehet ilyenkor vonni, ha nagyobb kaár keletkezne, de mindegy. SŐT, maga a Spinkler gépház nicsen ott a rajzon, pedig ott van! A lényeg az az, hogy az egyik nyomás kapcsoló a szivattyút idndítja el hogy fenn tartsa a nyomást, a másik, akkor "szólal" meg, ha nagyon leesik a nyomás. A 300m -re lévő Spinkler medencéből, a főszívattyúnak kéne kontaktot adni, hogy ezt kiszolgálja. Ezt a kontaktot, lehet tüzjelzővel is működtetni, egy vevő modul, és egy fogadó modul beiktatásával, vagy egyszerűen, az erősáramú hálózaton keresztül, és az a helyzet, hogy ez SENKINEK a dolga, mert senkinek nincsen rajta a tevein, le nincsen feketve a cső, amiben a tüzjelző kábel haladna át a kettő épület között, aztán a spinkler medencébe. Vagy is, jön a tűz, és porrá ég minden! A szivattyúnak meg tápot nem tududnk adni, igaz nincsen rajta a tenderen sem, hogy kéne ezt biztosítani, pedig ott kéne lenni, tehát ez megint senkinek sem a dolga! Ez a jó, hogy senkinek semmit sem kell csinálnia, csak ami a tervein fel vannak tüntetve, vagyis semmit.
Ezt egy tűzvédelmi mérnöknek kellett volna megtervezni, majd a tűzoltónál kellett volna engedélyeztetni. Aztán, ha félúton jár a megvalósulás, akkor el kell kezdeni udvarolni a tűzoltónak, mivel el fog jönni, hogy jóváhagyja a tűzjelző és tűzoltó rendszert. Nem is értem ezt a kalamajkát, amit felvázoltál. Ahogy olvasom, most a felelőse az egész tűzvédelmi projekt zátonyra futásának, a tűzvédelmi (biztonságtechnikai) mérnök lesz, aki alá írta a rajzot. A kötbért meg ugye az a cég fizeti, aki elvállalta a tűzvédelmi kivetelezést. Ennyi...
Valaki nem tud Miskolcon vagy közel hozzá műnyomó papír lelőhelyet? Hazafelé, már nem lesz nyitva Pesten semmi ilyesmi mire oda érek
Ez így van, de szerencsére semmi közünk nincsen hozzá, nekeünk csak a füstablakokkal volt problémánk, a történet az a mi részünkröl, hogy hoztak egy olyan ablakot, amin van kettő dugattyú és egy motor. a motor nyitja az ablakot szellőzetésnél, ennek egy eygszerű 3 fázisú betáp kell, és nem E90 tüzállókábel. A egyik dugattyú "szétkuplungolja az ablakot a motortól, és itt jön a második dugattyú, ami kivágja az ablakot. (mint az aknafedél kinyílik) Ehhez, van az RWA központ, van benne CO palack, ami a sűrített, szén-dioxidot szolgáltatja, hogy az ablak kinyiljon, és ehhez kell már tözállókábel, mert ennek a szelepét egy kontakt segítségével a tüzjelző központ adja ki 230V kapcsolásával. Erre az RWA központba a szellőztető motor van kikábelezve tűzálló kábelell, mi meg po*áztuk, hogy ez negyon nem lessz így jó! Na erre a tülzoltók is rájöttek és erre jött az "update".
A az ablakot kinyitó dugattyúra hoztak egy csappantyús bimetálos valamit, ami egy szelep, és a CO patron erre van szeleve. Így már jó, csak a füstmotort ki kell kötni, és átkötni, a csappantyús szelephez, és külön tápot kell a motoros szellőzőnek, egy 5X1,5 -ös MBCu -val. Erre még rájön az, hogy az ablak másik oldarára át is kell csövezni, átforgatni a kábeleket, és RWA központ nem lessz, mert a kontaktot, a tüzjelző központ adja ki ( normál esetben, az RWAnak adná a kontaktot, és szintény nyitná a szelepet is, íg az ablak kinyilik.) Ez a csappantyús szelep meg olyan, hogy van egy üveg cső, az hőre szétrobban, és a szelep kinyilik, és a CO, kilökia dugattyút, és kivágódik az ablak, a csappantyú az üvegcsövecskét töri össze jeladásra ( tűz esetén).
Helló!
Szerintetek megbüntetik az embert a rendőrök, ha kezdő B kategóriás (tehát 2 évnél fiatalabb) jogsival húz pótkocsit?
És a nyitott ablakon bedől a friss zokszigén hogy még jobban égjen minden...
Üdv
Ez jó megoldás "VÁGJUK BELE A NEON-BA A KAPÁCSOT AKKOR NEM VILÁGÍT !!!"
Na most elkapott az ideg.
Tud valaki valami természetes nyugtatót? Mert mindig csak elfojtom a dühömet, de ez állítóllag nem vezet jóra.
J. S. A.k. könyve. Nem merem leirni az iró nevét és a könyv cimét, mert nem tudom nem-e reklámnak számit.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |