Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Semmi gond volt másik bár megsirattam azt a szépséget is. Nékem inkább abban kéne segítség hogy egy ilyenből hogy lehetne szépen külön megépíteni az erősítő részt. Mert amiből ezt felújítottam jó lenne egyet csinálni.
Amúgy egy orosz gyártmányú EM80 az menyire ritka? mert olyat is találtam
Jó ezt így én is tudom hogy mi kell hozzá igazából a kapcs. rajzból akartam volna kivagdosni azt a részt csak nem értek anyira hozzá.
Ugyérted EBL mert az a végcső nem az ECH De ha nem hát nem csak ez az ebl nagyon tetszik de nem igazán találtam hozzá kapcsolást.
Üdv.EGY EM 80-nal tudok segíteni ,igaz az állapotát megkellene néznem.A leszorító rugó harapós!!
Sziasztok :Tudom ez nem apro! de azert ez szerintem ide illik ,hátha erdekel valakit ? hátha todok segíteni. Régi televízió, rádió STB csövecske .Egy jó nagy ládikóval van benne sok fajta!
Hűamindenit! "Csöveseknek" ez aranybánya!
Ha ezt Müszi meglátja... :hehe:
Azta mindenit menyi cső Szóhoz se jutok
Hogyé egy fél kiló???
Ezt meg kéne őrizni, amig elkészül a csővizsgálóm, és átválogatni, szortírozni. Vagy esetleg Te ismered őket?
Ezt hol lehet megtekinteni? mert látok benne egy két teccetőset
Mint már mondottam, a nagy része televízióból ill rádióból származik . De vannak benne másfajta csövek is !Én már nagyon régen össze gyüjtögettem őket. Holnapra lessz listám róluk. Viszont most vállogattam ki őket és van bent , KB a negyed része aminek le van kopva az azonosítója! Ezeket is lehet azonosítani némi ügyességgel! Azt viszont nem tudni még ezen kívül, hogy mivel ezek nem mai darabok : mennyi is a használható darab ? Jó csővoltmérővel ez is megállapítható,talán. valaki aki tőlem ehhez a dolghoz többet ért ?megtudja őket mustrálni. Üdv:CIROKL
Idézet: „mennyi is a használható darab ? Jó csővoltmérővel ez is megállapítható,talán.” CIROKL, a csővoltmérő egy olyan műszer, amiben a működést a benne lévő csövek biztosítják, és nem (közvetlenül) a csövek bemérésére szolgál.
Örvendek közben én is rádöbentem ime erre a valóságra! Hisz van is itthon ebből is egy darab.Orion / Emg Orivohn II Voltmérő : ez is egy régi darab.
Jó csővoltmérővel ez is megállapítható,talán.” De ha már leírtam ezt a badarságot akkor ,kérdezném hogy valójában ? Van -e erre valamiféle módszer ,vagy csak egy adott kapcsolásban lehetséges? Egy adott elektroncsőnek a jóságát megállapítani? Vagy talánn ezt máshol kellene kérdeznem.
Ezért mondtam, hogy készülőfélben van a csővizsgálóm, és ha elkészül, akár az összes cső bevizsgálható lesz. De ha van valaki, akinek készen van ilyen, az hamarabb segíthet.
Hali!
EAG AV-760c típusú végfokhoz nincs csöved? Illyenek: F-807 Telam AZ4 Tunsgram ecc83 Tunsgram EZ80 Kőne...
Szia llaci!
Egy csővizsgáló müszerre nekem is fáj a fogam. Lehet ehhez rajzot találni valahol? A tied, ami készülőfélben van az saját terv alapján készül vagy valamilyen publikus rajzból indultál ki?
Ha gondolod beszkennelem azt ami nekem van rajz + leírás. Én is szeretnék öszedobni egy ilyen "jószágot" csakhát elég macerás/drága a táptrafó.
Hello mindenki : Csináltam egy előzetes listát a csövek zöméről ,Még van sok amit majd még azonosítanom kell ?Mint már mondottam ezek "RÉGI" tehát nem újj csövek .Az állapotukról csak annyit tudok hogy nincsennek összetörve , ill rongálódva!Én ezeket sok sok év alat gyüjtögettem össze .Ezért ha valakinek kell akkor ezt vegye figyelembe!Szerintem egy rádió vagy televizió restaurálásánál jól jöhet.Hátha tudok ebben valakinek segédkezni? Üdv:CIROKL
Szerintem inkább dobd fel az eredeti fájlt, ne a képét, mert így gyakorlatilag olvashatatlan...
Ha letöltöd és kinagyítod akkor olvasható,de itt az eredeti.De azért kössz az egyszerűbb megoldást! Üdv:CIROKL
Engem érdekelne, mert gyűjtő vagyok.
üdv.: Müszi
Publikus a doku, - amibőlkindultam, - némi átalakítással.
Tekintettel a sokféle fesz-re, (és pont elszállt egy kettős labortápom egyik oldala,) egy univ. labortápot készítek, az ismertebb csőfoglalatokkal. Az eredeti doksi a RT ÉK valamely számában van, majd beírom, hogy melyik.
Rendben, köszönöm. A táppal remélem, hogy nem lesz gondom. Mostanában termeltem ki szünetmentes tápokból egy csomó trafót, tehát vasmagom meg rézdrótom lesz bőven.
Danaman, a te rajzod is érdekel, kérlek scanneld be, ha lesz egy kis időd.
Hali!
Elektroncsőből melyik típus az, ami pár wattot tud, rengetegszer gyártották, és minden kidobott TV-ben, rádióban megvan? Kéne egy típusnév....
Tv-ben a PCL86, nagyon régiben a PCL82, és rádiókban ugyanennek az E jelű verziója (ECL8x). Rádiókban gyakori volt még az EL84, illetve a régebbi készülékekben az EBL21. Soros fűtésű vevőkben előfordult még az UBL21. Ez utóbbiak csak külön előfok cső alkalmazásával használhatók.
Sziasztok! nemvagyok még egyenlőre az a nagy "fórumozó" itt köztetek de gontoltam szerény gyűjteményemet meg osztom veletek, mert a csöves dolgok engem is igen csak érdekelnek, ezek a készülékeknek a nagy része fel újításra vár, én meg a műhelyre várok amúgy 1-2 hozzászólásnak nagyon örülnék
mert a csöves dolgok engem is igen csak érdekelnek, és a tranzisztorosak is, mint az orsós magnetofon.
Tessék beszkenneltem leírással ez nem csak arra jó hogy megnézd jó-nemjó hanem az emissziós erejét is lehet vele mérni üzemi állapotában. A trafója ami miatt én még nem alkottam meg.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |