Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Milyen hangszóró vált be nektek?
[off]jaj de szertenék veni egy Taylor Acustic hangfalat akár haszználtan is....
Ezt csak ugy mondom,,, mert nics rá pinzem.... De olyan szépek meg olyan ütősekk, szinteelfolyok ha rágondolok.... A fenébe is,összegyyüjtök egy csomó pinzt éscsakezért melózok. nnagyon tetzsiiilkk. Hallott már valaki más is ilyet?? aszem Vifahangszórók vannak benne. Na ez ami jóóó..
Hello mindenki.Érdeklődnék hogy valaki találkozott-e ezekkel a hangszorokkal, vagy dobozokkal, főleg a
P-15100/C RHBE 15/400 érdekelnének.Köszönöm LInk Link LInk
Ránézésre ugyanaz mint www.vicopy.hu.
Ezek kínai hangszórók de nem a somogyi minőség.
elektro boltba kérdeztem, hogy van -e hangszóró2000 hangszóró... erre azok rosszak, nem ajánlják, sal és mnc van ezek kíválóak....
Kérdezném azokat akik annyira szidják a SALos hangszórókat, hogy hallotak-e már ezekkel a hangszórókkal TISZTESSÉGESEN(!!!) megépített dobozokat zenélni?
Mert aki csak hallomásból v. mindenféle oldalon olvasott véleményeket közöl, hát arra én nem hallgatnék. Én is olvastam mindenféle leszarozó véleményeket (pl.DTF12) , de mint korábban írtam megépítettem vele egy pár dobozt és állíthatom, a fél év alatt mióta használom egyszer sem csalódtam bennük! Én nem azt mondom, hogy nincsenek ennél jobb hangszórók, mert vannak (meg sokkal drágábbak), de véleményem szerint felérnek bármely a kereskedelemben kapható HIFI hangminőségével, még sztem jobb is (MEGFELELŐ KONSTRUKCIÓBAN, és nem a boltban kapható váltóval!).
Erre csak annyit tudok válaszolni, hogy te meg hallottál már pl új videoton hangszóróval megépített hangfalat szólni? Egyébként én inkább a magasokról beszélek, mert ugyebár azoknak mindegy milyen doboz és míg kerestem normális magast magamnak, addig volt alkalmam meghallgatni párat, és azért jelentős különbségek hallhatóak, és a SAL nem a jók között volt.
Ilyen újfajta Videoton típusú hangszórót merre lehet beszerezni? Esetleg a [link=http://www.hangszorobolt.hu]http://www.hangszorobolt.hu[/link]-n található cég árul ilyet?
Pl rendelni is lehet a www.hangszoro.net címen
A boltosok szerint csak az a jó amit ők forgalmaznak.
Én MNC-t még nem hallottam igazán jól szólni, de lehet, hogy csak keveset hallgattam ilyet. A SAL-ok között elvétve akad használható ... véleményem szerint. Lehet, hogy másoknak más a tapasztalata. Mindenesetre egy jó hangfal nem tud javítani a zenei képen, ha az előtte levő cucc nem igazán jó. Egy rossz hangfal viszont el tudja rontani a legjobb minőségű cucc hangzását is. Idézet: „legjobb minőségű cucc” Ha már cuccnál tartunk...lehet akár eredeti is! Akár szárított, vagy kicsit nedves cucc is lehet...vagy akár zöld, akár barnás is [pic]http://www.boards2go.com/smiley/smoke.gif[/pic]...a szar hangfal elrontja minden jónak az élményét
Még azért annyit, hogy a Hangszóró 2000 által gyártott hangszóróból is lehet hallgathatatlan dobozt építeni, ami minden hangdoboznál fontos a megfelelő tervezés és kivitelezés!
Minden (még a legolcsóbból is) ki lehet hozni a kategóriájában a legjobbat csak tervezni kell (T- S paraméterek stb. alapján), no meg művelni kell magát aki doboz építésre vállalkozik. Az nem megy , hogy na akkor ma délután összedobunk valamilyen dobozt ennek a hangszórónak, aztán meghallgatás után milyen szar ez a X cég által gyártott hangszóró. Véleményem szerint innen erednek az X cégeket lefikázó vélemények... Még egy dolog amíg el nem felejtem, próbaként beírtam egy doboztervező progiba, a H2000 egyik mélyének paramétereit, mikor menteni akartam vagy tíz, paraméterek közti összefüggésbeli hibát írt ki... erről ennyit
Hát nem tudom, velem még nem fordult elő. Na majd holnap ha otthon leszek, én is kipróbálom, és majd csinálok screenshotot. Amúgy nyugottan kipróbálhatod a Sal-t meg az MNC-t is. Az mnc 1000% hogy szar lesz. Amúgy mi a program neve?
A másik meg az hogy érdekes módon a Sal szinte mindegyik hangszórója 20Khz-ig visz át. Hát tudnék neked mutatni olyat, ami jelenleg is a szekrény alján a lomok közt van, és jó ha 15Khz ig szól. (DP10)
Úgy látszik mindenkinek más jut eszébe a cuccról.
Neked eléggé behatárolt a világképed. Idézet: „Neked eléggé behatárolt a világképed.” Ha ezt viccként mondod, megértem, elfogadom, de ez még viccként is szánalmas kijelentés. Ha viszont komolyan, akkor neked a nyakad fölötti léggömbben óriási zűrzavar lehet...(neked a cucc szó kiejtéséről egész életed 657 ezer órájának MINDEN EGYES MÁSODPERCÉBEN CSAKIS KIZÁRÓLAG pl. egy darab tranzisztor vagy egy erősítő jut eszedbe??? Ez az, amit kétlek...persze csodák és kivételek vannak...)
Nem kell vitatkozni.Sok dolgot hallotam már én is, de szerintem ezek ami közforgalomba vannak mind jo, csak tudni kell használni!!Anyit megér amenyibe kerül, többet nem.
Csináljon valaki jobbat olcsobban!Mint ezek a hangszorok. Halottam több száz ezres dobozokat is és volt időm megismerkedni velük több kiállításra pakolás idelyén. Szerintem a high endesek ára is csak kamu.Mikor azzal jönnek hogy a hanfalkábel szétbontja a hangokat akor hevereka földön nevetéstől.Nekem csak a watt és a dB számít.Hangosításnál azért sok különbség van, mikor megszolal egy olcsobb hangfal de mégis márkás, Reflex, joval hangosabb dinamikusabb mint amit öszerakna az ember japán csodákbol.Na annak elhiszem a a 95dBs értékét mikor pár wattal leszedi a fejem.Nem mindegy miért mit fizetsz.Kinek mi az elég. Amugy ami nagyon jo az a Kék peremes a Sal tol amit nem leket kapni már, jo nagy dupla pereme van, az került 11 ezerbe a 30 as.Kb anyit tud mint a 10-15 ezres magnat egyszintüek.Nekem az veri a hátam kocsiba.Olyan egy utcás hangszoro.(Egészbe hallatszik)És kb bír 150w ot max és nem is hazudtak 180 at írtak rá.Szerintem ezzel korrektek voltak.Kevés pénzért mit vár az ember? Videoton is jo, bár nem bírja a kegyetlen baszzust, majdenm szét tud szakadni a membránja kocsiba nem ajánlom, mert nem látja az ember menyire mozog, menyire torzítja szét.De szobába meg nagyon jo!!
WinISD pro alpha
Nem fikázni!
Tessék! Bepötyögtem ennek a hangszórónak az adatlapját:
HA31-422GM Íme az eredmény. A zöld pont azt jelzi hogy helyes az adott számadat. eredmény Ha nem győz meg akkor keress valamilyet és én szívesen bepötyögöm neked
Gondolom, hogy a zöld pont előtte azt jelenti, hogy az adat megfelel!?
Én a HA15/1318-618 -t próbálgattam.
Akkor lécci próbáld ki az SA1315 adatait is!
Köszi! Csak semmi machina Ja, az Xmax 4,5mm állítólag.
Közben ezt is kipróbáltam:
http://img213.imageshack.us/img213/4686/vglap037rt.jpg SA 1315 Ha leellenőrzöd az adatokat, akkor látod hogy azt írtam be ami az adatlapon van. Úgyhogy nemtok csalni.
Ja és itt egy szuper mnc hangszóró:
sunflower 303 08 Ezek után szeretném megkérdezni hogy ti hogy tudtok fasza ládát csinálni, ennyi hamis adat alapján? Persze nyugottan nézzétek meg, mert lehet benne esetleg elgépelés. Ja és az előző hozzászólásban a felső link az valamelyik SRP hangszóró adatai. Na részemről ennyi.
Nálam a progiba az alábbi adatokkal ment be:
Qes 1,070 Qms 2,630 Qts 0,761 (!) Fs 69Hz Vas 5,94l Mms 9,94g Cms 0,569 (!) Rms 1,54129 (!) Bl 4,95Tm (csak a fontosabb adatokat említve!) Egy tized eltérés csak az Rms-nél van az adatlaphoz képest, a Qts és Cms-nél teljes mértékben jelentéktelen. Bevallom az MNC-t én sem választanám, semmiképpen sem.
Amúgy köszi a fáradozást, a legjobban a progikba való adatbeírogatást utálom
Én is Na megyek csinálgatom a hangfalaimat, mert így sose leszek kész...
Ja és szívesen...
Nna jó, nem haragszom, csak GYŰŰŰlöllek.
De ez komoly , mert viccnek durva lenne.
Hát akkor asszem megvan életem első rosszakarója. Most már kezdhetek félni, bármikor rámtörhetik az ajtót és megölhetnek. :vigyor3:
Főleg ha szólok a (nem létező) bátyámnak, aki hupikék öves karatélyos csávó... Bizony !!!
Van nekije nindzsa-kardja is? :eek2: Mer attól félek a legbban...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |