Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
... de biztos a hősugárzót akarta vele kapcsolni fütéskor. Hűtéskor, meg egy nyitott ajtós LEHEL hűtőt indít el.
Minden tisztletem a tiéd eme képek láttán !
Erre szokta drága barátom mondani "Hogy miért nem én csináltam minden embert?". Remélem azért sikerül"t" rendberakini azt a gányolmányt.
Azt a részét sikerült is, de kitudja még, hogy hol van a fal alatt még valami rejtett kötés. Végül is mindegy, majd amikor elkezdi a tulaja teleszögelni a képekkel a falat, akkor megtalálja nekem hogy kijavítsam!
Jó! De azt hogy gondolták, hogy ezt rácsavarva egy alumíniumra ki fog bírni a 16A-t hosszú távon?
Persze hogy neeem! azért is irtam, hogy:
Idézet: „Ez csak annyit jelent, ha jól megterheled, valószínüleg nem másodpercek alatt gyullad ki a kábel, hanem csak tíz percen belül” Amúgy a mi lakásunkba is volr egyszer, hogy tényleg kigyulladta a kábel, vagyis dőlt ki a füst a kötődobozból. Régi bermancsöves renszer, kártányos papir van a belselyében, és pamutszálasz szigetelésű 1mm^2 -es aluminium huzal. Nem bírt el, 2db 40W -os izzót, egy 2x25W (PMPO) -os erölködőt, és egy AT 486 (120W max.) gépet. Végig véstem a falat, egészen a lakás biztosíték táblájáig. A poén ott volt, hogy az a vezeték kettő irányban folytatódott. A mellentünk lévő közös helyiség, is erről kapta a táplálást, egy dugaljat, és egy 100W -os lámpát. Az a helyzet, hogy a lakásunk régen mosokonyha volt, és több részre volt szét szedve. Azóta ezt átalakították, és helyiségeket kapcsoltak mindenhez, így lett az egyszobás lakásból kettő szobás, DE a vezetékezés marad a régi. Ami azt jelentette, hogy a fogyasztásmérő mögött volt egy kötés, ami (elvileg tiltott), és ketté ágazott az áramellátás. Az geyik egy régi 3 fázisú tűzhely kábelein jött be az áramellátás, az megfelelő is volt 4-es MM fal,de csak a lakásig. A másik vezeték, egy szintén 4-es MAL colt, de az egy msik irányba és a közös helyiséget megkerülve ment a lakásba, teljesen megkerülve azt, és az az egy szoba kapta meg amiben én is lakom a mai napig. Ott volt egy kötés és a régi pamutszál volt végig. Ez még csak a jégehygy csúcsa volt. Aztó a muterom hitelt vett fel, és felujítottuk körbe szigeteltük az egész lakást, a villanyszerelés meg jómagam végztem el, és kitűnően működik, mind érintésvédelmileg, mind szelektivitásra is, és energetigailag is! Azóta ami most nagyobb problém, hogy a válság miatt 27 ezer forintról 51ezer forintra növekedik a hitel, a válság miatt ( JEN ben van a hitel és EUROba dobjuk át...)
Túllépte a keresőindexelés a 3 milliomodik szót!
Csak így tovább! Nagyon jó lesz, már azt is tudja amit tegnap még nem! Tanul-tanul! Bárcsak mi is így tanultunk volna a suliban annak idején. Bár akkor most lehet, hogy R2D2, 3PO, vagy valami hasonló lenne a nevem. Tisztelettel: A2K.
Na, mi szenvedünk az 555-ös, meg PIC-es időzítőkkel, ezek meg megoldották az áramfigyelős időzítést egy szál dróttal
Mindg az egyszerúség, én azt mondom! A PICekhez meg nemértek sajnos.
Csak neked súgom meg, hogy MÉG ÉN SEM ÉRTEK A PIC-HEZ, de már vettem párat, itt a HE-ből, meg a hozzávaló égetőhöz való cuccokat is.
Elméletben már átrágtam jó néhány cikket (hála Topi-nak). Nemsokára megépítem az LPT portos égetőm (persze majd közkincsé teszem a fotóját a Ki mit épített-ben), aztán a téli időszakokban (szabadság) alatt átpróbálom vinni az elméletet a gyakorlatba is.
Sok sikert hozzá!
Köszi!
Nem tudom, ki mennyire emlékszik az AMIGA korszakra.
Én eléggé benne voltam, de nem is ez a lényeg, a lényeg itt van: *** Nem semmi! Jól összefabrikált kis cucc lett. Mindezt 160 Euróért. Nekem a legjobban a video végén lévő piros keretes hibaablak tetszik, jó poén
Hi Pihenő Pákások!
Lenne egy kérdésem ami a téllel, és autóval kapcsolatos! Hogyan lehetne valami elektronikával megoldani azt, hogy jelezze nekem, ha le van fagyva az út? 1, Tehát az út vizes 2, A hőmérséklet 0 fok alatt van 3, A víz ráfagyott az útra (nem sós víz) Én ezt manuálisan úgy oldom meg, hogy ha vizes az út, akkor figyelem a hőmérőt, és ha 0 fok alatt van, akkor figyelem az előző autók kerekeit, és ha a kerekek már nem verik fel a vizet, akkor biza le van fagyva, és óvatosra veszem. Na ezt hogyan lehetne elektronikusan megoldani? Üdv -xakk
Egyes autók külső hőmérője +4°C-nál jelzi a fagyásveszélyt.
Valószínűleg nem olvastad, ezért álljon itt újra Topi témanyitó hozzászólásának egy része:
Idézet: „- Minden ami elektronika és komoly dolog, annak itt helye nincs. Ha elektronikai kérdést teszel fel, akkor azt tedd fel ott, ahova való... ” Magyarul, az off-topic-ban sem off-olunk, tessék megfelelő helyet keresni a kérdésnek.
Azért azt hittem, hogy köztünk nincs hazug és spicli.
TÉVEDTEM! a szociálpszichológiai - szociológiai tény ismét igazolást nyert. Végzettségtől, nemtől függetlenül. Minden rétegben képviseltetve van minden jellem. Még egy olyan szűk körben is mint a mienk! Gondolkodjunk el ezen, és azon, hogy egyesek szeretnek az internet (névtelenségégének) homályába elbújni! Onnan könnyű köpködni. Nekem is folyamatban van egy ilyen hadakozásom. Az illető meg fogja kapni a magáét.Persze ha eljön az idő, és szigorúan a szemébe. Konkrétan átvágott. Mondjuk hagyom még egy kicsit a tudatában. Tehát kedves kollégák, vigyázni! Matthew Ui: én vállalni szoktam a nevemet,mint itt sokan mások!!! Az azonosítómra rá lehet kattintani. Felháborít ez az eset!!! (mármint amiről Topi írt)
Köszi! Végre valaki nem megszállott, szódaszifon-szemüveges űrlénynek néz minket....
Hmm. FSZEK... nem rossz hely. valami fóúri palotában volt. a főépülete
Barátságos állatfaj a könyvtáros. Addig, amíg a helyére teszed a könyveket... ha nem, lesz... Én az elektronikai könyveket szerettem. Minő meglepetés.
mi van ma, senki sem offol???
röhögni akarok
ritka**** kedvem van. elég off? bocs, hogy nem vicces.
Lesz rosszabb is, ha nem mellőzöl egyes szavakat. Moderáltam. -- kobold
pf, olyan szegény vagyok, hogy pénzre gyűjtök.
-ti ikrek vagytok? -ő nem, csak én.
Mellőzte ő, kicsillagozta Én speciel nem tudom mire gondol...
Erről eszembejutott egy jelenet, talán hasznosíthatják a moderátorok urak is : Bővebben: Link
A havazásból meg már bőven elég. Számbaszáll meg minden...
Itt meg nem esik semmi, ennek örülök is meg nem is.
Köszi! Egyébként amint megírtam a kérdésem, már rá is jöttem, hogy a Vörös Skorpió c. filmben játszott és akkor már rá is kerestem, utána már töröltem is a hozzászolásom...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |