Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   74 / 1274
(#) Papp Ferike válasza lithium hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

saa 1289 valószínűleg döglött.Van ha kell!Mindenképp nézd át a stand-by állapotokat.!!!!
(#) Papp Ferike válasza pinkova hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

A hangszóród jó?
(#) elektrorudi válasza Papp Ferike hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Köszönöm a segítséget.
Átforrasztottam a képcső csatlakozójának összes pontját, és a tápegység körül is a gyanus forrasztásokat.
Feszültséget is mértem az RT04-es ellenálláson: 0,65Volt volt a bekapcsoláskor és 1 és 2 óra múlva is.
Mértem feszültséget a TT33 tranzisztoron is:
2,635Volt volt az előírt 2,00V helyett. Ám ez sem változott 1 és 2 óra múlva.
Ám a bekapcsolást követő 1 óra múlva a normális fényerő kb. felére esett... és a bekapcsolás után 2 órával már teljesen sötét volt a képernyő, kép nem volt.
Köszönöm, ha mondanál még valami ötletet.
Jahhh... és a kapcsolási rajzon nem találom a fűtést !!!
Most lehet, hogy nagyon hülye vagyok, de hirtelen megnézve 10 másik TV rajzát, mindegyiken azonnal megtaláltam... Sorba voltak kötve 1-3 Ohm közötti ellenállások. Valószínűleg nekem is ilyen értékűt kellen keresnem, de nem találom...
(#) zeppa hozzászólása Nov 17, 2008 /

Sziasztok!

Van egy Samsung CK-6833W típusú TV-m. A képe szalad, pontosabban vízszintesen csíkos, és ezek a csíkok szaladnak függőleges irányba. 8-10 restart a főkapcsolóval, és egyszer csak jó lesz. Valakinek nincs véletlen kapcsi rajza? Nagy segítség lenne.

Köszi
(#) hard válasza zeppa hozzászólására (») Nov 17, 2008 /

udv. verd csak odalba parszor,nem erinkezesi hiba
(#) pinkova válasza Papp Ferike hozzászólására (») Nov 17, 2008 /

Természetesen jó. Most megy mindkét oldal egy nagy reccsenés után.
(#) lithium válasza Papp Ferike hozzászólására (») Nov 17, 2008 /

Nem, nincs hang egyátalán, még bekapcsoláskor sem. Nem vagyok "hivatásos" tényleg csak hobbyból foglalkozom elektronikával..építettem ,ezt-azt, megjavítottam egy két dolgot, ..hm még tv-t is..,de hogy a csudába tudom én átnézni a stand-by állapotokat?? ...azt mutiméterrel meg tudom mérni?...meg hol is vannak azok?
és ha tényleg meghalt saa 1289 akkor mibe kerülne? a hornoséknál találtam egy helyettesítőt, de valami horrorisztikus áron...

(#) szezo hozzászólása Nov 17, 2008 /

Sziasztok! Csak most lettem tagja a fórumnak, így nem biztos, hogy jó helyre írom a kérdést. Valamikor jó régen elég sokat bütyköltem TV-ket, de az utóbbi 15 évben már nem. Most mégis kicseréltem az LG RE29FA33PX TV-m sorkimenő trafóját és még néhány elektrolit kondenzátort. Kitűnő lett a TV képe, csak egy nagyon picit belóg a kép felső éle, úgyhogy egy 2-3 mm-t kellene felfelé emelni. Nos, a régebbi TV-khez erre ott volt egy potenciométer, de ennél semmi állítási lehetőséget nem látok. Gondolom ehhez egy spéci szervíz távirányító kell, ami szerviz kódokat használ. Esetleg tud valaki más módszert is ajánlani, vagy hogy hol lehet ilyen távirányítót találni. A TV-hez kapott távirányítón sajna csak egy 10 fokos forgatási lehetőség kivitelezhető.
Köszi a segítséget! Üdvözlettel: szezo
(#) Dudus válasza szezo hozzászólására (») Nov 18, 2008 /

Szia !

Itt a szervízdokumentum. Ennyi hiba a szervíz szerint megengedett! Nem biztos, hogy ki tudod korrigálni. Ha nem megy húzd a képet nagyobbra.

Üdv.:
(#) szezo válasza Dudus hozzászólására (») Nov 18, 2008 /

Kedves dudus!

Köszi a gyors segítséget. Át fogom nézni a szervízdokumentumot és akkor biztosan látom majd, hogyan lehet a képet nagyobbra húzni.

Üdvözlettel: Zoli
(#) gubík gábor hozzászólása Nov 25, 2008 /

sziasztok kis gondom akadt egy samsung CK- 5051AT tipusu tv-vel amit hoztak nekem ide ugyanis hetekig hasznaltam kifogastalanul mukodott amikor is kikapcsolta magat aztan csak kis ido utan sikerult ujra bekapcsolni de akkor mar csak rovid idore aztan megint kikapcsolt. utanaolvastam itt a topicban talaltam is ugyanezt problemat ugyanezzel a tipussal. ott azt a tanacsot adták az illetonek hogy cserelje le a primer kondikat ebben a tipusban csak ketto van a primer oldalon a puffer es egy 470 mikros az IC801esen. ezeket kicsereltem 105 fokosakra. kb egy hetig jo is volt ma ujra elojott ez a hiba. ki kéne cserelgetnem a szekunder oldalon is az elkókat?
(#) lapose válasza gubík gábor hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

Szia!
Forraszd át a tápegység és a sorkimenő környékét, különös tekintettel a táptrafóra és a sorkimenőre!
Lehet hogy csak hidegforrasztás a baja!
(#) gubík gábor válasza lapose hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

hmm... holnap atnezem ma mar nincs energiam ra koszi
(#) mdecsi hozzászólása Nov 25, 2008 /

Sziasztok!

Alany: Orion T2115 MTX tv

chassis: 11AK19B-1

Lomtalanitáskor szereztem az utcárol és ha fene fenét eszik is megjavítom.

Főkapcsoló bekapcsolása után a hangszóróból fűrész hang szól, a készenlét jelző led alig világít.

Lekötöttem a sorkimenő tranzisztor kollektorát, bekötöttem a 60 wattos izzót, ugyanúgy nem indul. Egyik tápfesz sincs meg, pár tized voltot mérek mindenhol, kivéve a 150 voltos lábat, itt kiakadt a 600 voltos méréshatáron a multiméter (többet nem tud).

Táp elkót a hálózati oldalon kicseréltem, helyzet változatlan.

Mi lehet a baja? Táp IC?

MC44603-as van benne, mielőtt kicserélem mit érdemes még nézni?
(#) mdecsi válasza mdecsi hozzászólására (») Nov 26, 2008 /

Még annyi, hogy a primer oldalon az összes diódát és a fet-et kiforrasztottam és leellenőriztem, azok rendben vannak.
(#) gubík gábor válasza lapose hozzászólására (») Nov 26, 2008 /

szia forrasztgattam most ugy nez ki hogy jo de igy volt ez akkor is amikor elkókat csereltem., egyenlore nincs rajta a hatulja de osszerakom aztan megint muszaly lesz tovabb tesztelni. egyenlore ez van.

OK eddig volt jo
(#) kentaur4 hozzászólása Nov 26, 2008 /

Helló! Szeretnék segítséget kérni.
Van egy Philips tv aminek a tápjával baj van és nagyon föladta a leckét. Elkókat már kicseréltem, a fett tranzisztort is, MC44603p IC-ét szintén, de csak nem indul.
Hiba: bekapcsoláskor a led világít látszik a leden és a hangján is hallatszik, hogy a készülék indulna de abban a pillanatban le is kapcsol és ezt mindig újra kezdi.
Rajzott felrakom
(#) kentaur4 hozzászólása Nov 26, 2008 /

képet küldöm

img012.jpg

(#) mdecsi válasza mdecsi hozzászólására (») Nov 26, 2008 /

Az őrületbe kerget ez a tv.

Kicseréltem az összes elkót a szekunder oldalon, kicseréltem a táp IC-t (MC44604P) és még mindig nem indul.

A sorvégtranzisztor lekötött kollektor helyére betett izzó már világít gyengén. Visszakötöttem a tranyisztort , de ugyanúgy csak morgás hallatszik a hangszóróból és semmi több.

Tápfeszek egy fokkal jobbak, de még most sem a névlegesek, kb. a fele annak mint aminek kellene lenni.

Tud valaki egy tippet adni, hogy mit ellenőrízzek?

Chassis: 11AK19B-1
(#) Csekker válasza mdecsi hozzászólására (») Nov 27, 2008 /

Szia Mdecsi! Nekem is van egy hasonló Orion tv-m,(tipust még nem néztem meg) és szinte ugyanezt produkálja,de nálam olyan berregés szerű hangot ad,ami pár másodperc után kicsit hangosabban hallható,de aztán marad állandó,és nem indul a tv.Sajna én nem nagyon érek rá most foglalkozni vele,de én is meg szeretném javítani.Kitartás!Üdv: Csekker
(#) hard válasza mdecsi hozzászólására (») Nov 27, 2008 /

Udv
Na most kenne egy szkop.megnezni hogy meg van e a sorkimeno tranyonak a laban a vezerlo jel.Lehet e-hianyaban szenved
(#) hard válasza kentaur4 hozzászólására (») Nov 27, 2008 /

Udv
TERHELD LE IZZOVAL A SORT Utana tobbet tudunk,lehet hogy a sorkimeno zarlatos
(#) mdecsi válasza hard hozzászólására (») Nov 27, 2008 /

Szia!

Köszönöm a segítséget.

Van egy tv miniscope-om, rámérek mindjárt.

(#) Dudus válasza mdecsi hozzászólására (») Nov 27, 2008 /

Leválasztó transzformátor nélkül a primer oldalra semmikép!
(#) mdecsi válasza Dudus hozzászólására (») Nov 27, 2008 /

A sorkimenő tranzisztor a szekunder oldalon van, ezt mérhetem?
(#) hard válasza mdecsi hozzászólására (») Nov 27, 2008 /

A bazisan kell merni,ezt elfelejtetem leirni Kuldom meg a kapcsi rajzat is ha nem lenne meg

11AK19B-1.rar

(#) Dudus válasza mdecsi hozzászólására (») Nov 27, 2008 /

Értelem szerűen. Minden mérés előtt állj meg pár másodpercre gondolkodni! -->>Hová testeled a szkópot milyen jelet vársz, ha nem azt kapod mi okozhatja.....lassan, megfontoltan.
(#) mdecsi válasza hard hozzászólására (») Nov 27, 2008 /

Köszönöm a kapcs rajzot és a jótanácsokat.

Ez az izé örömét leli abban, hogy szivat...

A következő történt:

Találtam még egy kondit amit nem cseréltem ki. Nem tudom hogy kerülhette el a figyelmemet, de az én hibám. Az összeset ami eredeti volt megjelöltem egy tollal, erről lekopott a jelzős ahogy fogdostam a környéken.

Kicseréltem és bekapcsoltam és láss csodát, elindult. a stdby, világított a led és egy pillanatra felvillant az izzó ami a sorkimenő tranzisztor bázisára volt rákötve. Majd beszartam örömömben.

Gyorsan visszaforrasztottam a sorkimenő tranzisztort, bedugtam, elémentem, bekapcsoltam és azóta ismét se kép se hang.

Viszont sikerült előrébb lépni, most már nem brummog a hangszóró (Csekker: C829, 47µF 160V, bár én az összes elkot kicseréltem, lehet, hogy másik is beteg volt). Most ütemesen kattog kb 2-3 Hz-es frekvenciával.

Sorkimenő tranzisztort ISMÉT kiforrasztottam (biztos díjazza), izzó be, de meg se nyikkan. Ugyanúgy kattog a táp.

Ha jól sejtem rövidzár valahol.

Ha elkezdem egyesével lekötni az ágakat az járható út? Elindul a táp terhelés nélkül?

Köszönöm a segítséget srácok, nagyra értékelem mindenkiét, még azét is aki vigyáz a seggemre, hogy ne füstöljem szét...
(#) mdecsi válasza mdecsi hozzászólására (») Nov 27, 2008 /

Nohát ez gyorsan ment. A második dióta amit kiszedtem, D816, zárlatos.

Kicserélem...
(#) mdecsi válasza mdecsi hozzászólására (») Nov 27, 2008 /

Elindult!

Ez mekkora királyság!

Úgy tűnik tápelko+tápIC+egy dióda csere elég volt neki.

Köszönöm a segítségeteket! Istenek vagytok!

Állítottam rajta fókuszt, egész szép éles a képe, úgy tűnik pár éves lehetett a szentem. Megy a hálószobába.

Szobat reggel már ágyból iszom a kávét, tévénézés közben.
Következő: »»   74 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem