Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   301 / 2208
(#) rockersrac válasza vandorbot hozzászólására (») Nov 27, 2008
az mitjelent? :miaz:
(#) vandorbot válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 27, 2008
Nekem preludiumra fáj, Azt sokan dicsérték. Valószínű ha be is lehet szerezni, nem olcsóság.
HS-ből a régiek jók voltak.
(#) vandorbot válasza MrBrown hozzászólására (») Nov 28, 2008
Nagyfrekis gerjedésre tippelek.
Egy szkóp a gyógyír a problémádra.
Én a bemenőkondi és a test közé még beszoktam forrasztani egy 47K-s ellenállást. Biztos ami nem bizonytalan alapon. Amiről meghajtom annak úgyis jóval kisebb a kimeneti ellenállása.
Legutóbb egy tápkondival jártam meg. határozott morgás jött a hangszóróból, mint mikor zárlatos egy trafó. Pedig megvolt a tápfesz !
Én toroidkimenőket használok és annak ellenére, hogy a kaszni dugig van trafókkal, esze ágában sincs búgni.
Azt találtam az viszont fontos, hogy az erősítést a bemenőjelhez nem árt optimalizálni némi rátartással.
Egy pici Nvcs nem árt.
(#) vandorbot válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 28, 2008
Semmit. Viccnek szántam. Szerintem próbálj meg alkudni belőle, ha tényleg érdekel.
(#) vandorbot válasza vandorbot hozzászólására (») Nov 28, 2008
Jut eszembe. HS 500 szubcsővel ? Jujj.
A SAL fórumosok azonnal virtuálisan puff-puff.
Egykor foglalkoztam a témával. Egy biztos, nem reflexbe valók az LB-k. Zártba, de ott is tajgetosz pozitív. Egy minit többre értékelek, mint egy elcseszett böszmét. Hosszú lenne kifejteni miért és ráadásul offolok itten.
(#) EcoPityu válasza kocos hozzászólására (») Nov 28, 2008
MIIIIIIÍÍÍÍÍÍTTTT????????

Amúgy köszi a P50 leírást, mostmár 1 méterrel közelebb vagyok a GU50PP-hez!!

Az ECL86-os leírás is jó lesz, bár én a 4db-al fogok próbálkozni, akkor leszek kíványcsi, menyi jön ki belőle... /2-nél néztem, hogy 14,5w, az sem semmi!/
Kóci!
Én a KÖR-ben az 5C4Sz-el 400µF-ot töltök, persze párhuzamban vannak a diódák, áteresztőben, és csak 7v esik rajta!
Idézet:
„KOLLEGÁK : feleslegessé vált Videoton, és Orion képkimenőjüket szívesen elszállítom, elcserélem, akármi”

Én is össze fogok borítani 4db-ot!!
13cm2, 70-80w-ra elég HiFi-ben, de 40Hz-felett még 100w-ot is átvisz, persze 1T gerjesztéssel!
(#) Rockmenyét válasza CHZ hozzászólására (») Nov 28, 2008
Sziasztok!

CHZ: az "elektroncsöves áramkörök tervezése" -cikket milyen könyvből szkennelted?

Még mindig a 6p14p PP végleges változatával vergődöm (most készült el a hálótrafó és a két kimenő).

Szerintetek mennyire befolyásolja a hangzást, ha a végcsövek nyugalmi áramát egy kb. 5cm átmérőjű huzalpotméterrel szimmetrizálom? Jó sűrű tekercselésű, biztos nem 0 induktivítással...

Sajnos nincs normálisabb kivitelben két egyforma 47 ohm-os, min. 1W-os, viszont van 47 ohmos "normál méretű" cermet trimmerem. Nem elég az oda? Sajnos nem tudom, hány wattos...
(#) rockersrac válasza vandorbot hozzászólására (») Nov 28, 2008
501-es de végülis pofozni lehet,mivel nem az én hangfalaim szóval nem engem kell ,,keresni":beka2:
(#) kisist1 hozzászólása Nov 28, 2008
Sziasztok!

Hangkártya jelét szeretném csöves erősítővel erősíteni.
úgy hallottam mások is csinálnak ilyet, és tőlük szeretném megkérdezni, hogy milyen kártyát használnak?
(#) kocos válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 28, 2008
Theremint! Keress rá! A világ első elektronikus hangszere!!!
(#) nyikolaj válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 28, 2008
Gondolom PP kapcsolásban hoztad ki?
Látom te is kedveled ECL-PCL86 csöveket.
Olvastam valahol hogy volt olyan széria aminek a végére nem pentóda hanem sugártetróda került.
Na egy ilyennek kíváncsi lennék a hangjára.
:yes:
(#) kocos válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 28, 2008
Csak az a baj, hogy nagy Raa-ra nem tudsz alkotni, mert kicsdi az ablaka. csak kis belsőellenállású, vagy párhuzamosan kötött csövekhez jó. Viszont SE-hez, az edigi legjobb vas, amit hallottam!Azért kéne belőle nekem is jó sok
(#) kocos válasza kisist1 hozzászólására (») Nov 28, 2008
ESI MAYA 44 , én ezt használom
(#) sebestyen_ferenc válasza nyikolaj hozzászólására (») Nov 28, 2008
Támadt egy jó ötletem, melyik szólna jobban PCL86 vagy külön ECC83 és EL84?
(#) CHZ válasza Rockmenyét hozzászólására (») Nov 28, 2008
RT. 1985 . január.
Elég lesz az 1W , mivel 47 Ohm -on már kisebb teljesítmény esik .
(#) CHZ válasza sebestyen_ferenc hozzászólására (») Nov 28, 2008
Az EL84 , sokkal ..
(#) csiperke válasza CHZ hozzászólására (») Nov 28, 2008
El 84 király ,csak nyűgös a beszerzése és drágább is, illetve többet fogyaszt a több cső miatt.
(#) MrBrown válasza csiperke hozzászólására (») Nov 28, 2008
Meg ha már EL84 akkor dukál neki a rendes méretű osztott primeres kimenő ami sokkal több idő-pénz, mint szerezni egy bontott ECL-PCL kimenőt jó eséllyel ingyen.
Egyébként egyszerű és olcsó az EL84 ruszki verziójának a beszerzése a börzén, nyilván a PCL86 nulla forintos árával kevés csövi versenyezhet!
(#) JZoli válasza Rockmenyét hozzászólására (») Nov 28, 2008
Hogy csináltad a kimenőt, és milyen vasra? Én is ezt szeretném most megépíteni, de a kimenő egyenlőre még várat magára, és jólenne olcsón beszerezni.
(#) kisist1 válasza kocos hozzászólására (») Nov 28, 2008
mik a tapasztalataid? bevált?
én még egy E-MU 1212-vel szemezek.
erről van véleményed?
/priviben is beszélhetünk h ne zavarjuk a topikot/
(#) Nagy Tamás hozzászólása Nov 28, 2008
Már megint apx. És bocs, akinek a könyökén jön ki.
Az lenne a problémám hogy a két végcső nyugalmi árama teljesen egyforma,de kivezérelve elég nagy eltérés mutatkozik a két csőnél. az egyiken kb450mA a másiknál kb220mA az érték.Tehát az egyik sokkal jobban dolgozik.A csöveket megcserélve is ugyanannál a foglalatnál mérek kevesebbet.pl509 hibáját kizárnám.
a végfok csatoló kondiait már kicseréltem.cseréltem ecc808-at is.Mi lehet a bibi?Vagy ez így normális?
(#) CHZ válasza csiperke hozzászólására (») Nov 28, 2008
Azért beszerezhető , 1000-1500Ft körül , orosz változatát mostanában vettem 500Ft -ért .
(#) CHZ válasza MrBrown hozzászólására (») Nov 28, 2008
ECL86 -tal sem csinálnék TV -ből bontott kimenővel , ott is kell a megfelelő osztás , ha zenét is szeretnénk rajta hallgatni .
(#) Imi65 válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Nov 28, 2008
Van lehetőséged a meghajtójelek szimmetriáját megnézni? Azzal is lehet gond.
(#) Nagy Tamás válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 28, 2008
Akkor a két csatoló( 47n)kondin egyforma nagyságú jelet kell mérnem.Ezt holnap megteszem . attól tartok itt lesz a gond.Köszi. Majd még fárasztalak.
(#) MrBrown válasza CHZ hozzászólására (») Nov 28, 2008
Persze mindannyian tisztában vagyunk vele hogy ez ebben a formában csak egy játékszer, de megrészegít minket a beszerezhetősége, az ára meg az a nyilvánvaló tény hogy ha ezt hallgatod akkot is csöves erősítőt hallgatsz
(#) Imi65 válasza MrBrown hozzászólására (») Nov 28, 2008
Nem beszélve arról, hogy hangzásvilágát tekintve, egy bolti félvezetőssel még így is "partiban" van (ha éppen nem jobb nála), az ára meg töredéke (főleg egy deszkamodellnek).
(#) MrBrown válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 28, 2008
He-he, találtam a neten egy japán oldalon full kompromisszum mentes PCL86 SE-t. Tangó trafók ránézésre méregdrága ellenállások-kondik és olyan dobozolás meg külső megjelenés amilyet 300B-nél sem láttam még. Na jó a PCL86 talán kicsit kompromisszum, bár kíváncsi volnék hogy szól ilyen technikai háttérrel!
Következő: »»   301 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem