Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
az mitjelent?
![]() ![]()
Nekem preludiumra fáj, Azt sokan dicsérték. Valószínű ha be is lehet szerezni, nem olcsóság.
HS-ből a régiek jók voltak.
Nagyfrekis gerjedésre tippelek.
Egy szkóp a gyógyír a problémádra. Én a bemenőkondi és a test közé még beszoktam forrasztani egy 47K-s ellenállást. Biztos ami nem bizonytalan alapon. Amiről meghajtom annak úgyis jóval kisebb a kimeneti ellenállása. Legutóbb egy tápkondival jártam meg. határozott morgás jött a hangszóróból, mint mikor zárlatos egy trafó. Pedig megvolt a tápfesz ! Én toroidkimenőket használok és annak ellenére, hogy a kaszni dugig van trafókkal, esze ágában sincs búgni. Azt találtam az viszont fontos, hogy az erősítést a bemenőjelhez nem árt optimalizálni némi rátartással. Egy pici Nvcs nem árt.
Semmit. Viccnek szántam. Szerintem próbálj meg alkudni belőle, ha tényleg érdekel.
Jut eszembe. HS 500 szubcsővel ? Jujj.
A SAL fórumosok azonnal virtuálisan puff-puff. Egykor foglalkoztam a témával. Egy biztos, nem reflexbe valók az LB-k. Zártba, de ott is tajgetosz pozitív. Egy minit többre értékelek, mint egy elcseszett böszmét. Hosszú lenne kifejteni miért és ráadásul offolok itten.
MIIIIIIÍÍÍÍÍÍTTTT????????
Amúgy köszi a P50 leírást, mostmár 1 méterrel közelebb vagyok a GU50PP-hez!! ![]() Az ECL86-os leírás is jó lesz, bár én a 4db-al fogok próbálkozni, akkor leszek kíványcsi, menyi jön ki belőle... /2-nél néztem, hogy 14,5w, az sem semmi!/
Kóci!
Én a KÖR-ben az 5C4Sz-el 400µF-ot töltök, persze párhuzamban vannak a diódák, áteresztőben, és csak 7v esik rajta! ![]() Idézet: „KOLLEGÁK : feleslegessé vált Videoton, és Orion képkimenőjüket szívesen elszállítom, elcserélem, akármi” Én is össze fogok borítani 4db-ot!! 13cm2, 70-80w-ra elég HiFi-ben, de 40Hz-felett még 100w-ot is átvisz, persze 1T gerjesztéssel! ![]()
Sziasztok!
CHZ: az "elektroncsöves áramkörök tervezése" -cikket milyen könyvből szkennelted? Még mindig a 6p14p PP végleges változatával vergődöm (most készült el a hálótrafó és a két kimenő). Szerintetek mennyire befolyásolja a hangzást, ha a végcsövek nyugalmi áramát egy kb. 5cm átmérőjű huzalpotméterrel szimmetrizálom? Jó sűrű tekercselésű, biztos nem 0 induktivítással... ![]() ![]() Sajnos nincs normálisabb kivitelben két egyforma 47 ohm-os, min. 1W-os, viszont van 47 ohmos "normál méretű" cermet trimmerem. Nem elég az oda? Sajnos nem tudom, hány wattos... ![]()
501-es
![]() ![]()
Sziasztok!
Hangkártya jelét szeretném csöves erősítővel erősíteni. úgy hallottam mások is csinálnak ilyet, és tőlük szeretném megkérdezni, hogy milyen kártyát használnak?
Theremint! Keress rá! A világ első elektronikus hangszere!!!
Gondolom PP kapcsolásban hoztad ki?
Látom te is kedveled ECL-PCL86 csöveket. Olvastam valahol hogy volt olyan széria aminek a végére nem pentóda hanem sugártetróda került. Na egy ilyennek kíváncsi lennék a hangjára. :yes:
Csak az a baj, hogy nagy Raa-ra nem tudsz alkotni, mert kicsdi az ablaka. csak kis belsőellenállású, vagy párhuzamosan kötött csövekhez jó. Viszont SE-hez, az edigi legjobb vas, amit hallottam!Azért kéne belőle nekem is jó sok
![]()
Támadt egy jó ötletem, melyik szólna jobban PCL86 vagy külön ECC83 és EL84?
![]()
RT. 1985 . január.
Elég lesz az 1W , mivel 47 Ohm -on már kisebb teljesítmény esik .
Az EL84 , sokkal ..
El 84 király ,csak nyűgös a beszerzése és drágább is, illetve többet fogyaszt a több cső miatt.
Meg ha már EL84 akkor dukál neki a rendes méretű osztott primeres kimenő ami sokkal több idő-pénz, mint szerezni egy bontott ECL-PCL kimenőt jó eséllyel ingyen.
Egyébként egyszerű és olcsó az EL84 ruszki verziójának a beszerzése a börzén, nyilván a PCL86 nulla forintos árával kevés csövi versenyezhet!
Hogy csináltad a kimenőt, és milyen vasra? Én is ezt szeretném most megépíteni, de a kimenő egyenlőre még várat magára, és jólenne olcsón beszerezni.
mik a tapasztalataid? bevált?
én még egy E-MU 1212-vel szemezek. erről van véleményed? /priviben is beszélhetünk h ne zavarjuk a topikot/
Már megint apx. És bocs, akinek a könyökén jön ki.
Az lenne a problémám hogy a két végcső nyugalmi árama teljesen egyforma,de kivezérelve elég nagy eltérés mutatkozik a két csőnél. az egyiken kb450mA a másiknál kb220mA az érték.Tehát az egyik sokkal jobban dolgozik.A csöveket megcserélve is ugyanannál a foglalatnál mérek kevesebbet.pl509 hibáját kizárnám. a végfok csatoló kondiait már kicseréltem.cseréltem ecc808-at is.Mi lehet a bibi?Vagy ez így normális?
Azért beszerezhető , 1000-1500Ft körül , orosz változatát mostanában vettem 500Ft -ért .
ECL86 -tal sem csinálnék TV -ből bontott kimenővel , ott is kell a megfelelő osztás , ha zenét is szeretnénk rajta hallgatni .
Van lehetőséged a meghajtójelek szimmetriáját megnézni? Azzal is lehet gond.
Akkor a két csatoló( 47n)kondin egyforma nagyságú jelet kell mérnem.Ezt holnap megteszem . attól tartok itt lesz a gond.Köszi. Majd még fárasztalak.
![]()
Persze mindannyian tisztában vagyunk vele hogy ez ebben a formában csak egy játékszer, de megrészegít minket a beszerezhetősége, az ára meg az a nyilvánvaló tény hogy ha ezt hallgatod akkot is csöves erősítőt hallgatsz
![]()
Nem beszélve arról, hogy hangzásvilágát tekintve, egy bolti félvezetőssel még így is "partiban" van (ha éppen nem jobb nála), az ára meg töredéke (főleg egy deszkamodellnek).
He-he, találtam a neten egy japán oldalon full kompromisszum mentes PCL86 SE-t. Tangó trafók ránézésre méregdrága ellenállások-kondik és olyan dobozolás meg külső megjelenés amilyet 300B-nél sem láttam még. Na jó a PCL86 talán kicsit kompromisszum, bár kíváncsi volnék hogy szól ilyen technikai háttérrel!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |