Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Üdv. Mindenkinek!
Az itt olvasottak alapján egy ideje rákaptam a vasalásos nyákkészítésre. Nekem nagyon bejött. Most az a filózásom tárgya, hogy nem tudnám-e a vasalót valamilyen olcsó irodai laminálógéppel kiváltani. (Lustaság fél egészség, meg lehet, hogy az eredmény is egyenletesebb lenne...) Próbálta már valaki? Egyáltalán az olcsóbb laminálókba befér a panel? (Mármint vastagság szempontjából.)
Én próbáltam, de kipróbálás nélkül nem érdemes venni.
Vaterán vettem egy rossz laminálót annyi baja volt hogy nem fűtött, gondoltam ez nem probléma majd kitalálok valamit. Amikor megkaptam kiderült hogy csak kontakt hibás volt szóval 500forintból lett egy zsír laminálóm Azonban a hengerek nem tudtak elég nagy nyomást kifejteni a nyákra és a papírra ezért a toner meg se moccant habár kellően megolvadt. Ezért maradtam a vasalásnál. Ha tervezed hogy veszel egyet mindenképp tájékozódj róla hogy milyen hőfokon megy és elegendő nyomást fejt-e ki.
Lehet kapni kétoldalas palacsinta-sütőt, én a helyedben inkább azon gondolkodnék...
A lamináló csak egy nagyon keskeny csíkban melegíti fel a nyákot, így szvsz nem tud eléggé fölforrósodni. (A kétoldalas palacsinta-sütőnek meg más hátrányai vannak, de inkább az mint a lamináló.)
Bocs, új vagyok itt, még nem tudom, hogy lehet egyszerre több embernek is válaszolni.
Köszi mindkettőtöknek. A Vatera jó ötlet, szétnézek rajta. Valóban nem gondoltam bele abba, hogy a laminálóban nem az egész panel melegszik. Ha ráakadok egy jó vételre, lehet, hogy megpróbálom előmelegített panellel, vagy esetleg többszöri átnyomással. Mintha egy angol nyelvű weboldalon láttam volna egy leírást, ahol 4-5-ször görgette át a szerző a panelt a gépen. Persze fogalmam sincs, hogy az milyen lamináló volt. Kétoldalas palacsintasütőt még nem láttam, de utánanézek.
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy van nekem egy panel pl: pc táp vagy videokari panel. azt, hogy tudom megcsinálni, hogy felvigyem a gépre és megmaradjon az eredeti méret ? Pl: ha lefényképezem és ugy felteszem akkor a méret már megváltozik és nemtudok róla egy másiket csinálni. Mitcsináljak ? Kérlek segítsetek. :bummafejbe:
Hello, scanerrel csináld...Ha nem tudod jól kikonturizálni, vagy vektorizálni, akkor a Dip-trace-szel lehet háttérként sablonnak használni és igy megrajzolhatod.
Ezt a témát még a keresőbe sem kellet volna beírnod, hiszen itt van a kiemelt témák között!
sziasztok pontossan milyen lakkal tudom levédeni a nyákot egy konkrét nevet szertnék?. Kössz!
Na ilyen nyákot sem készítettem még soha:
Bővebben: KÉP
Jól néz ki, de milyen áramkör panelja ez? Spirális... Antenna? Jó móka lehetett kivágni....
Ez ha jól sejtem a vezeték nélküli gyertya vevőpanelja!
Attila86:mivel sikerült kivágnod a belsejét? üdv! UI.: nagyon jól sikerült! Én is neki fogok állni szerintem.. megépítem csak kitudja hogy minek
Igen, az.
0,7-es fúróval végigfurkáltam kívül és beül, aztán kitörtem a felesleget.
Túl türelmesek vagytok
Nekem van lombfűrészgépem, azzal pillanatok alatt meglenne, így minden elismerésem a türelmes munkához!
Lombfűrészről nem hallottál?
Egyébként szép! Azt hittem egyébként, hogy egy USB-s pohármelegítő cekasza lesz
Én kézire gondoltam, azzal se olyan villámgyors, de furkálni meg reszelgetni, na az tényleg: :kalap:
De hallottam róla, csak nincs itthon!
Üdv! A kérdésem az lenne, hogy a vasalásos technikánál lehet-e műnyomó papír helyett pausz papírt használni?
Na EZÉRT írtam én össze...
Bővebben: Link (Rögtön az első) De amúgy kereső vagy valami... Ezt a kérdést is szinte minden oldalon felteszi valaki....
Hello hogy érted, hogy scanerrel egy panelt nem tudok berakni ha benne vannak a dolgok pl tranyó kondi stb.
Így gondolta szerintem. Nagyon jó módszer mert méretarányos képet kapsz a panelről nem úgy mint fényképelő géppel. Magas alkatrészes nyákoknál nem tudom hogy jól működik-e de fotosoppal tuti lehet még utómunkálatokkal trükközni a képen.
A számból vetted ki Feki, nyilván beültetési oldallal felfelé, és nem kell rácsukni a fedelét.
Nem lesz az jó!
Hacsak nem smd van rajta csak. Ha 2 oldalas a nyák, akkor az alkatrészek 10-30%-a takarni fogja a vezetéseket, forrastási pontokat. (Pl. szinte minden kondi, trafók, potik, induktivitások, IC-k. Igazából talán csak az ellenállás meg a kisebb tranyók nem takarnak semmit. Ha olyn istenesen sűrű az alkatrészezés, akkor jó esetben a top oldalból szinte semmi nem látszik. Ha egy oldalas a nyák, akkor is lehetnek átkötések amik takarva vannak pl. Én előszeretettel teszem az ic tok alá az átkötést, mert ott kényelmesen elfér.)
Én egy kézi multitool-lal (vagy mi a szösznek hívják) szoktam mostanában ilyen belső nyílásokat vágni. Íveseket valamelyik dörzsár jellegű fejjel, egyeneseket meg a kis flexkoronggal. Kb. 1 éve kaptam a gépet, de nagyon hasznosnak bizonyult.
A forrasztóállomásom dobozán lévő ablakot is a mini flexkoronggal vágtam ki, majd kis reszelés kellett még az igazításhoz. Bővebben: Link
Lombfűrésszel?
Nem félsz hogy magára kapja? Amúgy meg ha én nem szeretnék reszelni szólok apámnak hogy esztergán szúrjuk ki és a gond meg van oldva... A 2 PC hangfalam dobozán is a hangszóró helyét esztergán szúrtuk ki 1 lyuk 5S alatt megvolt és 4 század mm pontos a gép.. üdv! Na de hogy ne csak OFF-oljak Attila86 videójáról rájöttem a TÖKÉLETES nyák vasalására A vasalóval "simogatni" kel la rajzolatot.. eddig én csak rátettem és ennyi de hogy "simogatom" 100% os nyákjaim "születnek" nagyon boldog vagyok..
Attila86 te mivel szoktad levédeni a nyákjaidat az oxidálódástól?
Örülök hogy hasznos volt a videó, már volt értelme elkészíteni.
Gyurix! TN160 kémiai ónozóval. És/vagy Plastik70-el (elég ritkán) lefújom.
Olvastam egy könyvben, hogy 10-12g porrá tört tiszta fenyőgyantát 0,5 dl alkoholban kell feloldani és ezzel beecsetelni a kész nyákot forrasztás előtt és akkor az védi is, meg könnyebb forrasztani. Én még nem próbáltam, mert nem tudok fenyőgyantát szerezni. Nem tudja valaki véletlenül, hogy hol lehet fenyőgyantát venni (lehetőleg Tapolca környékén)?
Szia!
Kimész az udvarotokra, vagy ha ott nincs akkor az ismerőseidhez, ha nekik sincs, akkor a legközelebbi fenyőerdőben a fák oldalán a kérgeknél, letört ágaknál kifolyt, esetleg már odaszáradt fenyőgyantát begyűjtöd. Tud valaki ennél egyszerűbb és olcsóbb megoldást? Üdv.:A2K |
Bejelentkezés
Hirdetés |