Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Fénycső (neon) zene ütemére való villogtatása
Témaindító: lorant, idő: Ápr 19, 2008
Témakörök:
Ja és a másik hogy rá kell kötni vagy bele, és valahol meg kell szakítani a nyákot?
Valaki please linkeljen egy nyákrajzot vagy bekötési rajzot hogy hogy tudom villogtatni a pc s neont.. nem szeretnek zenere villogo neont venni ..hanem csinalni szeretnek...elöre is köszönöm
Sziasztok! segitseget szeretnek kerni.. fénycsővezérlöt szeretnek kesziteni amelyel lehet allitani a fénycső hangérzékenységét is (vagy cask azt) a lenyeg hogy hangra villogjon a fénycsövem..es erre szeretnek nyák rajzot vagy bekötési rajzot...elöre is köszönöm
esetleg ez a topik jo neked?
Itt egy, jelen topikra mutató link szerepelt! Moderátor
igen igen ilyesmire gondoltam..jelbemenetes kellene nem mikrofonos... csak valami rajz jolenne..vagy valami..kösz amugy..
NAgyon nagyon szépen köszönöm
Erre kíváncsi leszek én is. Lehet a neont úgy villogtatni mint a stroboszkópot így?
Mer mikor épp meghal, akkor tud gyorsan ki-be. Van nekem is egy rajzom, de nem találom.
sziasztok..és ha én ezt pc s neonal szeetném kivitelezni??
nem nagyon értem az ábrát amit rajzoltál amugy...a pc neon 12 V röl megy...nagyoooon szeretnek egy zenere villogo pc neont tudsz nekem segiteni??
Tök érthető amugy. Ha tényleg nem érted, akkor alapokkal kelene kezdeni! És nem ábra hanem kapcsolási rajz.
a trafora azt montak hogy 6,3v legyen es 2A-es de azt is montak hogy regi csoves radibol is jo a futo resz
Hát van egy két érdekes dolog pl. 5-600Ohm 60W os ellenállás!
Na ilyet nem könnyű beszerezni szerintem, talán könnyebben elkészíthető több kisebb ellenállásból. A cső bekötéséből adódóan folyamatosan izzik a cső egyik izzó szála. Szerintem ebben a bekötésben rövidebb élettartamú a cső. Ha tényleg neon csővel akarsz építeni fényorgonát akkor szerintem használj elektronikus fénycső előtétet, azzal abban a pillanatban működik a cső, ahogy bekapcsolod. Élettartama is hosszabb a csőnek. Itt találsz kapcsolást hozzá: http://skory.gylcomp.hu/fenycso/fenycso.html
de nekem fontos a fenyero is es igy a higany gaz mar elo van melegitve a kisulesre na osze rakom es meglatom mi tortenik masnem lesz egy kirobano elmenyem
Egy 60-100W-os ízzó is jó volna, nem kell ekkora ellenállással bohóckodni.
Egy 40W-os fénycső gáztöltetét nemhiszem, hogy 1 vagy akár 2 ízzószállal is üzemi hőfokra lehetne melegíteni. Itt a fűtés inkább a katód emittálóképességét hivatott javítani. Szerintem kirobbanó elményed nem lesz, de arra figyelj, hogy ezzel a kapcsolással szerintem észrevehetően vibrálni (villogni fog a cső). Azaz a fénycső normál használatához képest fele akkora frekvenciával!
Szerintem meg kétszer akkora freki lesz a fénycsövön 100hz, mert 4 diódával egyenirányítja, ha csak 1 el nyomná akkor lenne fele freki 25hz.
Amugy meg a téma széjje van vesézve a : Fénycső zene ütemére való villogtatása
Valóban igazad van! Félig...
nem vettem figyelembe a 2 utas egyenirányítást. Ez a megoldás most így hozza a normál használat melletti frekvenciát. Ha egyutasan egyenirányítanánk, akkor lenne 50Hz.
Most látok EGZ NAGYON FONTOS DOLGOT!
Ez az áramkör ÉLETVESZČLYES!!!! Nagyon vigyázz vele! Ott a triac kimenetére kellene tenni egy leválasztó trafót, vagy az egész bemenetére egy leválasztót! Análkül ne épisd meg!
Hello mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne h vettem neon csőt és hang érzékelő invertert minden jó világít is a neon csak nem tudom h miért nem villog zenére.:S az inverteren nem lehet állítani semmit. Vissza vittem azt mondták a boltban h ennek jónak kell lennie és nem foglalkoztak vele. Valaki tudna segíteni h mit tegyek?
igen! az a működéséből adódó jelenség! mivel a végei a gázkisülés ,, talppontjai " a fénycsőnek! szóval ne aggódj!
Pár bejegyzéssel viszább javasolták, hogy az inverterbe kössem bele az 5.1esnek a mélynyomó kimenetét. És ennyi. Most akkor hogyan is?
Végülis a 12v helyett nem adhatom neki csak a mélynyomó out teljesítményét, legalábbis szerintem nem tartalmaz erősítőt az alaplapom. Nagyon örülnék hogyha valaki elmagyarázná azt hogy hogyan is kössem rá a méélynyomókimenetet. ui:nem értek az elektronikához
sziasztok azert nyitottam ezt az uj temat mert szeretnek csinalni neonos stroboscopot ha valaki tudna 1 rajzot adni akkor nagyon halas lennek
javaslataikat is elore is koszonom
Témacím javítva.
Elsőként azt tudnám javasolni, bár nem annyira illik a tárgyhoz, hogy próbálj meg egy kicsit igényesebben írni, nagybetűvel kezdett, majd tagolt mondatokkal, netalán ékezeteket is használva. Ha a többiek szeme szívesebben olvassa az írásodat, talán válasz is hamarabb lesz.
Üdv
Nem a leg szerencsésebb fénycsőből csinálni. Ugye a hétköznapi fénycsőre gondolsz, mert a neoncső az a mit a fényreklámok használnak. Azok nagyfeszültségről járnak és kicsit balesetveszélyes a barkácsolásuk. Régi rádiótechnikákban volt erről cikk ott érdemes körülnézni. De a fényerő ugye közel sem olyan mint egy villanócsőnél. Az áramkör se lesz egyszerű és a cső nem fogja meghálálni ezt az üzemmódot. Villanócsővel sokkal egyszerűbb és jobb. De a kísérletezést megéri ha kedved így hozza.
Esetleg keress olyan fénycsöveket,amik már közel állnak a kiégéshez,és nem tudnak begyulladni rendesen,azaz villognak.Mondjuk ezek nem fogják ezt ütemre csinálni.
Hali!
Itt van egy nagyon hasonló téma, ajánlom áttanulmányozásra köbzoli rajzát - link. Ebből építsd meg a szaggatott vonaltól jobbra lévő részt (fénycső, 100ohm, 100nF, izzó helyett a fénycsőhöz való soros fojtó, triak, a 2db 1Kohm és az optócsatoló). Az optócsatoló bementére pedig soros ellenállás után mehet egy sima oszcillátor (például 555 vagy 40106os inverterekkel felépített), és máris kész a fénycsöves stroboszkópod .
Hello emberek!
Tanulmányoztam az előző bejegyzéseket, de nem entem sokra a neoncső zenére való villogtatására. Szóval, itt nagyon értelmes emberek járnak, én meg csak nézek hogy miről beszéltek, szóval valaki tudna megoldást arra, hogy a mélynyomó kimenetból érkező impulzusokra vagy mikre reagálna a fénycsövem a számtógépben. Ha valaki tud erre megoldást, isteníteni fogom Előre köszönöm a választ!
Üdv mindenkinek!
Beszereztem egy olyan invertert amin van mikrofon es villog zenere na most ezt átlehetne valahogy ugy alakitani hogy a mikrofon helyett rögtön a pc-m hangkártyájának a kimeneteröl kapott jelre villogjon? elöre is köszönöm a valaszt |
Bejelentkezés
Hirdetés |