Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   311 / 2208
(#) speccy válasza besi99 hozzászólására (») Dec 6, 2008
Nem teszem földre, épp ezért kérdeztem meg, mert sejtettem, hogy azt nem szabad.
A potis megoldást meg kipróbálom majd, köszönöm az ötletet.
(#) sprofan válasza speccy hozzászólására (») Dec 6, 2008
Én pedig írtam is hogy nem szabad. A potisat már én is próbáltam, de majdnem teljes kitérésnél volt a leg jobb, ezért rákötöttem direktbe(ahogy neked is javasoltam).
(#) speccy válasza sprofan hozzászólására (») Dec 6, 2008
Értem. Mindenesetre kipróbálom, de lehet, hogy én is ugyan ott kötök ki, mint te.
(#) speccy válasza speccy hozzászólására (») Dec 6, 2008
Ha egy fűtőtekercs viszi mindkét oldalt, akkor csak egy potmétert kell betenni, nem?
(#) Imi65 válasza speccy hozzászólására (») Dec 6, 2008
Talán Neked írtam, hogy - ha van külön fűtőtekercse az EZ80-nak, akkor kösd össze a 3-4 lábat, ahogy az eredetileg is volt. Nem haragszik meg érte.
(#) besi99 válasza speccy hozzászólására (») Dec 6, 2008
csak egy fűtőfeszed van! hát persze hogy egyet.
a fűtőfesz uaz a drótja menjen ua. lábra.
Azért van ez a cirkusz, mert egyrészt magas a fűtőfesz, másrészt nem erősítőhöz találták ki a csövet
A potinál már teljesítményt is vedd figyelembe. Egyébként beállítod, leméred, és fix ellenállásokra lecseréled
(#) speccy válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 6, 2008
Értem. Igen külön fűtőtekercse van, mivel PCl86 cső az erősítő. Az előző kérdésemet meg úgy értettem, hogy a két pcl fűtése megy egy közös tekercsről, és akkor elég-e ide egy potméter a brumm-minimum beállításhoz?
(#) kocos válasza besi99 hozzászólására (») Dec 6, 2008
Nekem drótlábú szubminiatűr RF pentodáim voltak, de Müszinek adtam
Egy ismerősömnél, aki már vagy két évtizede "csövezik" hallottam egy erőstőjét, amit ő épített. Gitárhoz készült, tiszta/torz csati 6P3Sz-E végcsövekkel, max hangerőn is zajtalan (elkó egy szál sem), ott még az egyencső fűtése is ki volt közepelve!!
Idézet:
„másrészt nem erősítőhöz találták ki a csövet”

Hogyan? Akkor mire is?
(#) Imi65 válasza kocos hozzászólására (») Dec 6, 2008
Közvetlen fűtésűt ajánlatos is, mert az egyik púphoz hozzáadódik a fűtőfesz, ha az egyik végéről veszed le az egyent. A fűtőtekercs közepéről levéve a +-t, ez nem következik be.
(#) besi99 válasza kocos hozzászólására (») Dec 6, 2008
a P betűvel jelzett csöveket a tv-khez találták ki, 300mA soros fűtéssel mentek. A hangvégcső, a PCL86
nem komoly minőségi követelmények kielégítésére szolgál, Uezt az erősítőt ECL82 vel illett volna megépíteni, gondolom a PCL volt kéznél. A magas
fűtőfesz-érték a fűtőszál-katód átvezetésen brummot visz be a vezérlésbe, mely megszüntetéséről volt szó
(#) speccy válasza besi99 hozzászólására (») Dec 6, 2008
Ezt most akkor ki is próbálom. Köszönöm, hogy segítetek nekem, és megválaszoljátok a kérdéseimet, habár azok néha nagyon kezdők.
Tudom, hogy a P-vel jelzett csövek a TV-kben használt soros fűtésű csövek, de a PCL86 az ECL86 soros fűtésű változata, az ECL-t pedig kifejezetten erőstőnek tervezték. Az már kérdéses, hogy milyen minőséget képvisel, szerintem lehet vele jó erőstőt építeni. A 300B-t, és a 6AS7G-t sem erőstőnek tervezték
(#) kocos válasza vandorbot hozzászólására (») Dec 6, 2008
Hehe Érdekes kis "jószág"! Jól szól? Én is kacérkodtam egyszer egy szubminitűr csöves torzítóval, de csak RF pentodáim voltak, meg mivel a méret nem számt, maradtam az ECC83 nál
(#) kocos válasza fuzzking hozzászólására (») Dec 6, 2008
A hátuljára ráírt 40 W a fogyasztása! A hangvégfoka max 3-4 W-ot tudhat, gondolom ECL82, vagy 86 van benne! Ezt nem lehet sehogy tunningolni, a hálózati is max egy El84 SE-hez elég, az max 5 wattot tud a secunder oldalon.
Egy 100 Wattos csöves végfokhoz egy legalább 300Wattos hálózati trafó kell, és kimenőnek is jó nagy illik! majd keresek kapcsolást az otthoni gépemen!
(#) sprofan válasza besi99 hozzászólására (») Dec 6, 2008
Na és ha te pl. GU50-el építenél erősítőt, akkor miért azzal tennéd? Mert az van kéznél?..... (Nem kötözködésképp) Nekem tudsz pár ötletet mondani, mivel tudék több magasat kihozni?
(#) rockersrac hozzászólása Dec 6, 2008
(#321447) rockersrac válasza vandorbot hozzászólására (#321434) Válasz • 12:30
micsudit építeni belőle? amúgy ezek mire való csövek? meg mit lehet kihozni belőlük max telljesítményt? :O erre a kérdésemre NEM kaptam még választ! :S :/
(#) kocos válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 6, 2008
Idézet:
„A trióda paraméterei: 120V, 9mA, 1,2W! S=5
Fűtés 6,3V 0,2 mA.”
(#) Moderátor hozzászólása rockersrac hozzászólására (») Dec 6, 2008
Idézet:
„:O
:S
:/

erre a kérdésemre NEM kaptam még választ!”

Ez itt nem chat, mellőzd a hasonló megnyilvánulásokat; vagy szúrj be egy smile-t a listából, vagy ne írj be semmit.
Illetve ne követelőzz, mert azt itt továbbra sem szokás.
Gondoltam, szólok, mielőtt megkapod a harmadik figyelmeztetést is a stílusod miatt...
(#) rockersrac válasza (») Dec 6, 2008
harmadik? én eddig egy figyelmeztetésről tudok! mindenesetre nem követelőztem,csak feltettem ismét a kérdésemet,mert(akkor még) nem kaptam rá választ sajnos! szóval elnézést ha követelőzésnek tünt!
(#) rockersrac válasza kocos hozzászólására (») Dec 6, 2008
a ppppp erősítő az mien kapcsolás? csak mert ppp-ről hallottam már de erről a fajtáról még nem! másik kérdésem: 2 ilyen csőtől mi pénzért válnál meg esetlegesen? meg ez erősítőként használható?
(#) sprofan válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 6, 2008
Szia!
Piccolo
Nincs benne visszacsatolás, illetve sima TV kimenő van benn, aminek több sec ill primer kimenete van. Ezek összesen 8/270 ohm a keresztmetszet pedig: Mondjuk az induktivitás még nem a végleges (1000uH), de ennek nem kéne ilyen jelentősen meghalatszania, vagy igen?
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 6, 2008
Nem biztos, hogy a kimenőn veszik el a magas! nekem sem volt magasam, amíg a 220 nanos styroflex ( ez cserélve lesz, de épp ez volt kéznél ) kondit nem "hidaltam" át egy 100 pikos polopropilén kondival!!!! PL a VT Tv kimenőnek van magasa, és nem is osztott (bár vékony lemezekből van)
(#) kocos válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 6, 2008
pppppp kapcsolás nincs természetesen, gondolom arra értette, hogy több csövet köt párhuzamosan, és azokat ellenütembe. Nekem nincs ilyen csövem, így nem tudok tőle megválni Perzse, használható erősítőként, de csak kisjelű fokozatokban mint ahogy az adatokból is látszik az anóddisszipációja 1,2 W
Hát jó, akkor 684. oldal alja
(#) rockersrac válasza vandorbot hozzászólására (») Dec 6, 2008
esetleg 2 darabtól mien árban válnál meg?
(#) besi99 válasza sprofan hozzászólására (») Dec 6, 2008
Én EL84 párti vagyok. GU50-et nem szeretem, 807 az jó. A csöveseknél MINDEN a kimenőtrafón múlik, alsó-felső határfreki, lineáris és harmonikus torzítás, és a futási idő is. Elegendő egy jó átlagos kapcsolás, normális negatív visszacsatolásokkal Én kirándultam a paralel push pull mezejére is, de azt is azért, mert a negyedakkora kimeneti imedancia miatt feleakkora kimenőtrafó is bőven elegendő.
Nem, mivel a kis távtartó ami a tetején volt, abba belevolt karcolva hogy mi-mi és hogy kell összekötni, én meg azt ki is vágtam (kivezetés) Én sem tudom már hogy most miért nincs. Mondom, az egyetlen ami kilóg a sorból az a fojtó. Jövő héten kapok 3pár vadi új csövet, bár ha ezekel nem, azokkal sem kéne jobbnak lenie. (Mondjuk a fűtés most nincs sem foldelve sem közepelve, mert a föld ág még nincs kész, de gondolom ez sem lehet a hiba oka.) Ha gondolod teszek fel róla egy képet. (Azért csak "ha gondolod" mert nincs kéznél fényképező, de csak kérek valahonnan )
(#) kocos válasza sprofan hozzászólására (») Dec 6, 2008
Milyen értékű, milyen gyártmányú csatolókondikat használsz? Valamelyik anódellenállással, esetleg a primerrel nem kötöttél párhuzamosan kiskapacitású kondenzátort? Nincsen káros induktív csatolás az erősítőben
Következő: »»   311 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem