Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, ez biztos egy nagyobb hiba előjele. Szerintem valamelyik kondezátor döglődik a táp környékén, de majd jönnek az okosabbak, és ők többet mondanak.
Amúgy van már erre topic : Link
A kattanás és utána a rezgő hang a demagnetizáló tekercs működéséből adódik, mely üzemszerűen minden bekapcsoláskor lemágnesezi a képcsövet. A működése teljesen normális és a hang is amit hallasz.
A homályos és fényes indulás valószínűleg az öregedő képcső miatt van, amikor az elektronika ráadja a képet még nincs a cső munkapontban. Elképzelhető, hogy kapacitásszegény kondenzátor is okozhat ilyet. Az eltérítés és a sorkimenő környékén cseréld ki a kondenzátorokat. ( De ha rám hallgatsz az egész TV-t átkondizod és utána sokáig nyugodtan alszol )
Köszönöm a gyors reakciót neked és az előtted szóló bányaman és Ronin részéről is!
Való igaz hogy ugyan azt a hangot adja amikor egy crt monitort lemágnesezünk. Ez megválaszolva. A kondikat összeírom és a lehető leghamarabb cserélem. Ha lesz fejlemény akkor írok . Addig is mégegyszer köszi mindenkinek!
Sziasztok! Nem rég tettem szert egy frankó kis 75Cm-es sony tv-re! Minden szép, és jó volt idáig! Most viszont olyaz csinált, hogy egyik napról a másikra vízszintes kék csíkok jelentek meg a képernyőn!(Kb a képernyő feléig szabályos távolságokra egymástól) És a szín is sokat halványodott! igazából nem tudom mi lehet a baj! nézeldtem a topic-okban de nem találtam hasonló problémáról szólót, ha mégis van elnézést kérek mindenkitl. minden segítséget köszi...
Szia!
CRT /katódsugárcsöves, nem plazma, és nem LCD/ Tv-k ben, monitorokban a sorkimenő transzfomátoron van a képélesség állító/FOCUS/, és a fő fényerőt állító SCREEN(g2) potmétere. Ha ez a potméter feladja, megnyúlik a melegtől, vagy megszakad, akkor érdekes dolgokra képes. Nem mondom első körben , hogy próbáld meg tekergetni a potikat, mert a képcső 25000V-os anódfeszültségét is ő állítja elő. De az alsó poti (g2) túltekerése esetén szoktak látszani a visszafutási csíkok!
Próbáld meg első körben a sorkimenőt átforrasztani,az összes lábát.
Nekem egyszer ez volt, a forrasztás volt megrepedve. Remélem csak ilyen egyszerű és ez segít.
Hát én hiába tekergetem.. jobb lessz a képminség de a csíkok maradnak :S viszont találtam valamit.. valami rohadt nagy kókánymester javíthatta utóljára : a sorkimenő ferritmagjára van tekercselve egy kevés tekercselődrót és az rá van forrasztva a képcsőn lévő panel 2 pontjára.. de az a forrasztás is.. fúúú de gány meló... lefényképezem nektek, ezt látni kell!!!
Nem lehet, hogy a fűtést nyomta meg egy kicsit, hogy az öregedő cső még egy ideig működjön? Szerintem eddig tartott és kuka a képcső.
khmm...izéééé
Azaz szia! Na el kell hogy keserítselek... sajnos az a néhány menet a sorkimenő ferritjén nem más mint egy utólag belegányolt fűtőtekercs.... vagyis a képcső gyenge volt már és ezzel a néhány menetes tekerccsel fűtötték túl hogy úgy ahogy normális képe legyen.... szerintem a képcsöved halt meg.... egyébként is a sony trinitron csövei egy kalap fosok... jomagam kb 15 éve javítok tévéket, de 10 sonyból 9 képcsőhibás.... többnyire emissziógyenge egy egy ágyú (tipikusan a zöld szín) és nem lehet rajtuk tartósan segíteni... de sajnos a sony nevét idehaza valami misztikum övezi hogy hűdeha.... pedig nem sokat érnek... mellette egy hitachi csöves videoton 30 évet is elmegy és semmi baja.... Ha már valaki meggányolta akkor tudta mi a baj... halott a csöved.... ha vetted akkor téged átvertek sajnos... voltam már több ilyen ügyfélnél is javítani... Üdv!
Itt vannak a képek.. elég szar minőség, de kivehető amit magyaréztam
Ezt most nagyon nem vágom :S Az a tekercs mit fűt? mert ha fűt is, akkor a ferritmagot nem a képcsövet... (Szerintem) Már a képminőség sokat javult ahogy álítottam a fokuszt meg a fényt.. már a csíkokkal van bajom... :S Csak 1 kis ideig bírná már ki... :S:S:S
a másik kép
hmm... meg találtam.. 1 csati le van húzva, és annak a helyére van kókányolva a tekercs... most meg próbálom azt, hogy leforrasztom a tekercset és vissza rakom a csatit
szerintetek?
szia!
A fűtést ne szó szerint értsd... a sorkimenő vasára tekert néhány menetben indukált feszültséggel izzítják (fűtik) a képcső fűtőszálát (azaz végsősoron a katódjait)... Nem a vasmagot kell vele fűteni.... az a cső halott lesz szinte ezer százalék... az eredeti tekercs a sorkimenőn volt ezzzel izzították a cső fűtőszálait, de mivel emissziógyenge a cső csak nagyobb feszültséggel izzatva éri el (???????) vagy nem éri el a szükséges emissziót.... szoval a cső kuka... higyj nekem.... Üdv! TamásBP
Én hiszek neked!! De valamit ki kéne találnom, hogy ki bírjon még vagy 2 3 hónapot mert addig nem tudok keríteni másik TV-t Ha valakinek van ilyen képcsöve szóljon.. Érdekel! mert igazából szeretem ezt a TV-t
Sony KV-C27 M
Szia!
Milyen cső van benne ? Csak nem M68 LCT60X? Esetleg lenne is csövikém itthon...de 3 padlásnyi és 2 pincényi lomot kellene áttúrnom... olvasd le a csőről a típust lehet tudok segíteni... Üdv! TamásBP
ha jól láttam: A64JK60X (Ez volt a képernyőn
Szia!
Utána éerdeklődtem egy elektronikai fórumon, várom a választ... lehet van kompatibilis cső is.. Üdv!
Hát remélem.... addig hátha kihúzná... Most egyenlőre megyeget... Átforraszthattam a fűtést.... de a csíkok ott vannak de rohadtul idegesít
Szia!
Esetleg egy képcső regenerálás ideig óráig segít... ha érdekel keress magánban... bár nem merem vállalni érte a felelősséget nem biztos hogy tartósan jó is lesz... Üdv!
Hát nem tom.... :S van 1 másik TV-m egy ITT Nokia az meg azt csinálja, hogy indít 3x utána leáll :S:S lehet megpróbálok azzal kinlódni valamit.. de hogy annak is mi lehet a kínja
Az elektronika hibáját szinte mindig lehet javítani, ha van műszered és rajzod. A képcsőcsere hacsak nincs bontott jó, reménytelen. Ez a 3x indul úgy hangzik, mintha letiltana a védelem, szerintem javítható kategória. Amikor még ment, a képével volt probléma?
Mi a chasis száma az ITT Nokiánál, lehet, hogy van hozzá rajz.
A Nokiába nagyon szép volt a kép... Jó volt a fókusza és a színek is szép erőteljesek voltak.. sajnáltam is mikor megadta magát... 1x volt már ugyanez a baja... akkor nem én javítottam, de most én szeretném.. ez igazából intelfunk, vagy mi a fene lenne, de a panelon és a képcsövön ITT NOKIA Szerepel
A típusát és a chasis-t a hátulján elvileg megtalálod. Valamelyiket írd le, kérlek.
Interfunk
9570 PS VT STEREO COLOR MESSINA 54337392 H 920 978 (Így ennyi van a hátulján)
Szia!
Ez szerintem a core2-es alaplap lesz, TEA2164-el és TDA8372-vel, ha nem tévedek!
Nekem a CDC-262 -t dobta chasis-ra de nem találok rajzot
na én nem tudom, de jó volna életet lehelni a vén paripába
Szia!
Szerintem egyről beszélünk! Ha kell, elküldöm, mert 12Mega!
Nézd már meg légyszíves, hogy a két IC stimmel-e(TEA2164, TDA8372)!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |