Fórum témák
» Több friss téma |
Csak azért kellene, hogy Ferencnek tudjak segíteni, inkább neki küldd el! És persze: köszönöm!
a tda8372 az stimmel a másik is...
Ok! Küldök rajzot!
Oksa nagyon szépen köszi előre is
valami nem ok :S
Nos levettem a tv hátulját , szép tiszta belül. Valószínüleg nem sokat ment az előző tulajnál. Átnéztem a forrasztásokat. Púpos kondit nem találtam. Viszont van egy újabb fejlemény. Néha azt produkálja hogy amikor csatornát váltok lefagy és úgy marad minden ahogy volt. Semmit nem tudok csinálni se távirányítóval,se kézi kezelőszervekkel. Csak ha ki és újra bekapcsolom a tv-t. Akkor újra működik minden. Ez főleg akkor jelentkezik,amikor hidegen kapcsolom be a készüléket. Olyankor néha újra is indul. Aztán ha bemelegszik,akkor a tünetek szinte megszűnnek. Van rajzom is, de igazából nem tudom hol induljak el. A kondikon nem tudom mit mérjek pedig van digit. műszerem.
Kondizd át az egészet mert nem mai gyerek!Szerintem nagy esélyed van rá,hogy az a hiba!Csk pár száz forint annyit megér szerintem!
Hát úgy néz ki hogy egységes a véleményetek a kondi cserével kapcsolatban. A problémám ezzel annyi hogy rengeteg kondi van a tv-ben . Jó lenne valamiféle szisztéma szerint nekiállni. Mégis mely részekkel kezdjem.Tápegység? Nagyfesz? Nagyobb vagy kisebb kondi?
A tápban és a nagyfesznél mindet! Csak akkor van értelme ha mindt kicseréled!Persze az elkokra gondolunk!
Hát nekilátok és amit be tudok szerezni azt cserélem is ki!
Köszi a választ!
Különösen a tápban de lehetőleg mindenütt LowESR 105C - s kondikat használj!
Kösz a jó tanácsot! Gondolom amit javasolsz az jobb minőségű.
Szemre nehezen fogod felismerni, hogy mely kondenzátoroknak van impulzusszerű terhelése ezért ha mindet erre cseréled nem okozol bajt, ám ha impulzusoknak kitett helyre nem LowESR kondit teszel az rövid úton kipukkan.
Bármelyik normális elektronikai boltban.
HQ-Video Lomex SOS stb.
Köszönöm a jó tanácsokat! Ha jutok valamire ,beszámolok a fejleményekről.
Sziasztok! Van egy sony kv29ls60k tv-m este müxött, majd kb 10 percre magára hagytam, mire visszajöttem, se kép se hang. A standby led sem égett. kikapcs, bekapcs , semmi. A hálózati bizti jó. A relék nem kattannak, de a graetzre eröltetve a 230-at, a nagyfesz megjön, a képcső füt. Néha, magától fel-fel villan a standby led, Egyszer kb 10 másodpercre bekapcsolt, de aztán semmi. Egyszer folyamatosan égett a standby, de ujabb ki és bekapcsolásra ismét semmi. S E G I T S É G ! ! Üdv: Csapó Zoli
Szia!
Ne ilyedj meg, a jelenség normális. Bekapcsoláskor elindul az autómatikus képcsö lemágnesezés, az ad ilyen fura hangot.
Hódolatom Mesterek!
A problémám a következő: Van idestova 7 éve a birtokomban egy Sony KV-29C3K típusú 100Hz-es televízió. Sokáig nem is volt vele semmi probléma, de kb. fél évvel ezelőtt a képen apró (kb. 1-2 cm-es) vízszintes színes csíkok kezdtek megjelenni. Mindegyik csík különböző (piros, zöld, kék), de nagyjából egyforma mennyiséggel töltik be a képet. Viszont a menü és a TXT az kristálytiszta... Eleinte csak néhány percig csinálta, de az utóbbi időben szinte bekapcsolás után azonnal. Mivel garancia nincs már rá, ezért nem szívesen vittem volna be a szervízbe (kb. 50kg). Erőt vettem magamon, - mert igencsak a szívemhez nőtt a "kicsike" és mert amúgy bitang szép képe van - és utána kerestem a neten a hibajelenségnek. De sajnos nem találtam hasonló problémát. Viszont találtam módszert a service menü belépéshez... Hátha ott lehet valamit állítani. Hát lehetett... A kép most már jó, de valamit nagyon elállítottam mert az összes OSD és menü eltűnt, a TXT sem jön be.... Van valakinek ötlete hogyan hozhatnám vissza? Van valami reset lehetőség ebben a típusban? Please Help!
Cseréld ki az elkókat, nekem egy sam.. volt ilyen problémám. Azóta frankón műxik. Nem kellet volna a service menüben turkálni azonnal. Innen kezdve nehéz lesz visszaállítan.
Ha esetleg valakinek lenne ilyen típusú tv-je, akkor megmondhatná hányadik lépésben jutok a service menüben a TDA4780-as video proc beállításánál az FSBL menüpontjához... Azt kellene visszaállítani ON-ról OFF-ra Köszi
Helló mindenki!
A szüleimnek van egy régebbi tipusú Sony 72 cm-s tv-je, amin a fehér szin nemrég fokozatosan átment rózsaszinbe az egész képernyön. Az itteni mesterek nem vállalják a javitás, esetleg valakinek van-e ötlete, mit lehetne kezdeni vele? Értek az elektronikához valamennyit. Elöre is kösz a segitséget!
Udv
Szinveg fokozatban lesz a gaz,szerintem.A piros agban,ic,vagy tranyo hiba,ha van ott elko csereld eloszor azt. Csereld ki egyik ag ic-jet a masikeval,es meglatod mi tortenik.
Nincs kapcsolasi rajzom, ez a szinveg fokozat a kepcsopanelen van? Hogyan lehet felismerni?
Helló.
Belépsz a szervízmenübe, ott lefelé a 4. menüpont a TDA4780. , azon belül pedig lefelé a 18-as az fsbl. Van szervízkönyvem is hozzá, de nem tudom ide feltölteni, mert kb. 10 Mb. Az E-mailedre elküldöm ha úgy megfelel.
Udv
Igen a kepcso nyakan van,altalabban nincs ott mas csak a szinvegfokozat.Mivel harom ag van,RGB,igy harom ic van,ha tranyos akkor is 3. Egyebkent mijen tv ez pontosan?A hatuljan irja egy papiron altalabban
Van olyan RGB végfok, ami egy tokban van, nem a hármas szám a nyerő mindig
|
Bejelentkezés
Hirdetés |