Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok
Segítséget kérnék az alábbi panel bekötésében.Az usb bekötése lenne az igazán lényeges bár a két jack kimenetet se lenne rossz ha tudnám használni.Szóval a kérdés hogy az alaplapi usb kivezetést melyik tüskére kell rádugni. Nem akartam próbálgatni nehogy kárt tegyek a gépben. Köszi
Nekem az a véleményem, hogy ez egy COMPAQ gépnek az alkatrésze, ezt mezei PC-re te rá nem dugod az tuti-100. Esetleg annyit tehetsz hogy mintegy usb-hoszabbítót csinálsz belőle, de az megint értelmetlen, hiszen pát száz forintért kapsz egy USB hüvelyt és bekábelezed hátulról a PC elejébe.
Beviszed egy bontóba, szervízbe a kis áramkört és kérsz egy kábelt rá. Gondolom a géped is Compaq!
Szerintem nem érdemes monyokolni azzal, hogy készítesz neki egy kábelt...
Köszi,jó az észrevétel Egy compaq házba szeretném belerakni a gépem.A bekapcs gomb meg a ledek is egy panelon voltak de azt megtudtam oldani józan paraszti ésszel.Ez már kicsit bonyolultabb.Szóval szerinted nem lehet megoldani sehogy?
Sziasztok!
Én meg azt mondom, nem nagy ügy! Így szabad szemmel látom szinte, hogy mi hova megy. Egy multiméter szakadásvizsgálójával 1 perc kimérni. Ezután már gyerekjáték a kábelt bekötni. 2-2 ér ugyanaz (test ill. 5Volt) a másik 4, meg 2-2 D+ ill. D- . Ugyan így lehet a fejhallgató és a mikrofon csatiját kimérni.
Szia
Köszi,akkor megpróbálom amit mondtál és kimérem,de ha jó a szemed segíthetnél mert jelen pillanatban nincs itthon a multiméterem.Én attól tartok hogy azért ott rendesen össze (vissza) vannak kötve a dolgok. Nehogy úgy járjak hogy rákötöm az 5v-ot az usb-re és máshova is megy a feszkó Idézet: „Esetleg annyit tehetsz hogy mintegy usb-hoszabbítót csinálsz belőle,” Tulajdonképpen ezt írtan én is. Azt írtam, hogy ezt mezei PC-re normális csatlakozóval nem dugja rá! Esetleg annyit tehet hogy összeforrasztgatja a megfelelő tüskéket csatlakozókkal és bedugja hátra, de annak meg megint semmi értelme ugyanis akkor vesz egy usb hosszabítót és nem kell görcsölni ezzel.
Figyelj, szerintem hagyd a fenébe, amíg tönkre nem vágod a géped, megéri neked ha elkötsz véletlen valamit aztán leégetsz egy alaplapot vagy bármi mást? Pláne ha egy multimétered sincs. Csak jóindulatból írom.
Értékelem az aggodalmad,én is valahogy így vagyok ezzel.Viszont jó lenne ha nem kellene állandóan a gép hátulján vakon matatni hogy bedugjak egy nyamvadt usb-t Ha már odáig eljutok hogy hátulról előre tudom vezetni az usb-t akkor az alapra is nyugodtan ráköthetem.Szerintem marad megint a gányolás,az előző nyáknál is bejött. Egyszerűen csak fogtam egy szikét és körbevágtam (átvágtam az összekötéseket a nyákon) a használni kívánt alkatrészt majd a lábaira forrasztottam a megfelelő vezetékeket. Nem szép de ki látja a házban? Visszatérve erre a panelra itt gondoltam meglehet oldani vagdalózás nélkül.Ha nem ,nem.Azért megpróbálom kimérni és van egy ezeréves kis gépem amiért nem kár ha bekakukkol majd azon kipróbálom.
Helló
Szerintem hagyd a fenébe a csatlakozót. Simán rá lehet kötni a vezetéket az USB aljzat lábaira. Így az egyik oldal meg is van. Az alaplapod pontos típusát le tudnád írni? Lehet, hogy van rajta csatlakozó az előlapi USB kivezetéshez. nekem egy ezeréves Abit lapon is van, szerintem az újabbakon mindegyiken van valahol. csak ki kell deríteni, hogy hol van és mi a bekötése, hozzákötni és már van plusz két USB csatid. nekem négyet is be lehetne kötni, ha lenne az előlapon annyi. Az alaplap használati útmutatójában is le szokták írni a csatik bekötését. Még képen is mutatják.
Szia!
Semmit nem kell szétvágnod! A képen az USB lábkiosztása van. 1 - egyes port, 2 - kettes port. Ha lenne multimétered egyszerűen kiderülne hova megy a 20 tűs csatin.
IDC csatlakozóval megoldható, nevezik még FC-XXP-nek is, XX helyén a lábak száma. Ilyen csatija van az IDE, floppy, soros, párhuzamos, game kábeleknek. Például az IDE wincsikábel FC-40P mert 2x20 csatlakozója van. Lehet kapni különböző szélességben. Az alaplapra megy egy 2x5-ös, a kártyára egy 2x10-es vagy 2db 2x5-ös (lefaragva a jelzőbütyköt). Ezek a csatik szétszedhetőek, forrasztás nélkül lehet a szürke szalagkábelt belerakni. Ha csak 40 eres kábeled van, annyit szakítasz belőle, amennyi kell.
A bekötésre az alaplapon figyelni kell, de nem az alaplap fog tönkremenni ha fordítva kötöd, hanem az USB eszköz amit rádugsz. Ilyenkor felcserélődhet a +5V és a DATA. Jó barkácsolást Idézet: „„Esetleg annyit tehetsz hogy mintegy usb-hoszabbítót csinálsz belőle, ” Tulajdonképpen ezt írtan én is.” Ezt csak te írtad én nem Hát srácok,köszönöm szépen a segítséget így már tuti menni fog. Van multiméterem csak a bratyóm elvitte és nem hozta még vissza.(tipikus villanyász ) Nos a pontot nem tudom kinek adjam,mindenki nagyon segítőkész volt.Kár hogy nem lehet szétosztani Remélem nem lesz harag de Action2K-nak adom,mert csinált képet is ami nekem nagyon sokat segített.Köszi srácok
Köszi a pontot!
Azért az ördög nem alszik alapon, a vezetékek bekötési pontjait ellenőrizd, Link, nehogy rossz sorrendben legyen. Ha rosszul láttam a nyákon akkor gebasz van! Légy óvatos, kérd vissza a műszert, vagy adjon egy sajátot neked! Műszer nélkül csak 50% az esély hogy jó lesz! Köszi,mindenképpen ellenőrizni fogom.A műszer már hazatalált |
Bejelentkezés
Hirdetés |