Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Keverőpult építése, javítása
Sziasztok! Van egy behringer dx052-es keverőm és az vele a bajom hogy elég hangosan súg. Ez mi miatt lehet? Lehet azért mer beépített tápja van és az bezavar? Vagy miért lehet? Köszi előre is
Na senki sem tud segíteni?
Nézd át a kábeleket, ha szerelt ha bolti.
Nézd meg hogy a föld a föld-e... stb. Az sem mindegy "miről adsz neki hangot". Ha számítógépről akkor előfordulhat hogy földhurokkal állsz szemben. Bővebben: Link "Egyebet nem tudok mondani... "
Mit jelent a "súg" , Brummos?
Vagy sustorog? Alapzajos?
Ha nincs rákötve semmi a bemenetre akor is ugyanígy csinálja szóval alapzajos.
üdv!
Na régen jártam már erre nagyon, elvoltam veszve a nyáron Viszont nem felejtek, azonban áttervezésre szorulna a keverő. kiszámolva nagyon sok poti kéne hozzá, és a nyákot is meg kéne csinálni 1 darabból, mert a csatornák "összekötésénél" így nagyon sok zajt szedne össze. Hát te szabi hogy állsz? Majd értekezünk! És még1x bocsi, h eltűntem.
Sziasztok.
Van négy darab panelom (kép 102.jpg), úgy tudom egy keverő részei, és az lenne a kérdésem, hogy mit hova kell kötni rajta, és miért, egyáltalán működésre lehetne-e bírni? Készítettem kapcs rajzot is róla, hátha így könnyebb eligazodni rajta. Segítségeteket előre is köszönöm
Hello!
Hát a rajzon azért van mit csiszolgatni.(pld.C14 és R24 között biztos nincs pötty, mert akkor a táp menne a kimenetre.) Tápfesz: +4. - 3. Mikrofon bemenet: 13. 12 és GND 11. Mikrofon kimenet: 1. Erősítés állítás: P6 Vonali bemenet + hangszin szabályzó: 2. (P4 mály, P5 magas) Kimenet: 7.- 8. (S2 bekapcsolva) balansz szabályzó, P1. Kimenet: 9. - 10. (S2 bekapcsolva) szintszabályzó, P2 Kimenet: 5. - 6. (S1 P3 bekötése nem érthető, vagy rajz hibás.) üdv! proli007
Köszi a gyors választ.
Még egy-két kérdés: - milyen mikrofont lehet rá csatlakoztatni? - mivel ebből négy darab van, kell valami ami a négy jelet összefoglalja? - ja és még lehet ezzel valamit kezdeni?
Hello!
- Ez egy dinamikus mikrofonhoz való bemenet, valószinüleg 600ohm bemeneti ellenállással. - A keverő részt a rajz, nem igen tartalmazza, így ránézésre. Az 1. kimenetek és 2. bemenetek közé kellene valami keverő féle. Vagy ha a komplett panelből van 4db. akkor meg hiányzik a kimeneteket összekeverő és vonali kimenetet meghajtó fokozat. (ez a valószínűbb) - Igen "valamit" lehet vele kezdeni. Szerintem kösd át, vagy egészítsd egy invertáló erősítővel a ki az 5-6 7-8 9-10 kimeneteket, a kívánalmaidnak megfelelően, ha használni is akarod. Akkor P1 panoráma szabályzóként fog működni a 7-8 kimenetre vonatkoztatva. De bocsi! Én csak a feltett rajz alapján beszélek, nem ismerem ezt a készüléket. De hátha valaki. üdv! proli007
Még egyszer köszi
Az 1. kimentet nem lehetne egy Mic/Line kapcsolóval össze kapcsolni a 2. bemenettel, hogy a mikrofonnak is legyen hangszínszabályzó, vagy az 1. kimeneten nem vonal szintű jel van? És milyen is az invertáló erősítő, esetleg van valami kapcs rajzod? Bocsi a sok kérdezősködésért, még a kezdők közé tartozom.
Esetleg egy ilyesmi kellene a jelek összekeverése után?
Ja és kb hány voltal kell ezt működtetni? Köszi
Hello!
- De valószinűleg összeköthető, közvetlenül az 1. éa 2. pont. - Jó, amit Toroid betett, de egy egyszerűbb fokozat is megfelelne. pld. amit kivágtam egy rajzból. Pld az 5-6 kimeneti pontok összekötve, közvetlenül mehetnének a műveleti erősítö bemenetére. (Féltápfesz alkalmazása esetén leválasztó kondi és munkapont beállító osztó is szükséges lenne.) üdv! proli007
Kedves Modik! Megoldást azért nem fogadtam el eddig mert még nincs.
Helló! Pontositom az előző hozzászólásomat. Innen el lehet indulni BPM Ez jó kiindulásipont.Csak eddig teljesen feledésbe merült nállam ez a téma Egyszer majd csak összedobom a saját BPM számlálóm.
sikerűlt egy jó minőségű moduláris felépítésű keverőt találnom . Megépítettem és nem csalódtam. képeket nem csinálok mert nem lett "szép" de nem torzít nem zajos, nagy az erősítéstartalékaBővebben: Link Mindenki átszabhatja ahogy akarja nekem pl 7 mikroportcsatorna és2 sztereo nagyjelű csatorna kellett. a mikrofoncsatornák erősítése igen széles tartományban állítható illetve elektret mikrofonhoz feszültséget lehet adni a bemenetre. összességében nagyon meg vagyok elégedve. Ajánlom bárkinek.Üdv Mrex
Nemrég vettem (használtan) egy Microsound Systems által gyártott MPA-250 típusú keverőerősítőt, de a használatba vétel során a következő problémát tapasztaltam:
Bedugtam az egyik sztereó bemenetbe a számítógép sztereó hangkimenetét, valamint a speakon csatlakozókhoz 2 hangfalat csatlakoztattam. A megfelelő sáv hangerejét feltoltam, majd a master hangerőszabályzót is elkezdtem erősíteni, de a bemenő hangot nem adta ki, csak zavaró búgás és sistergés volt hallható. Ha levettem a sáv hangerejét, és bármely más sáv hangerejét erősítettem, a búgás akkor is hallható volt (pedig azokba a sávokba nem volt bedugva semmi). A "rec out" kimenő csatorna pedig semmi jelet nem ad le. Különböző bemenő jelekkel, és különböző hangfalakkal is próbáltam, de más eredményt nem tapasztaltam. Esetleg valaki találkozott hasonlóval, vagy tud valami megoldást a problémára?
valószüleg tápegység vagy a master poti környékén van valami bibi. Vidd szakemberhez!
Ez a budapesti Microsound Kft terméke? Ha igen, akkor vidd el hozzájuk, nagyon korrektek! Üllői út. a Klinikák állomásnál. www.microsound.hu
Rájöttem, hogy ha egyáltalán semmi sincs bedugva a bemenő csatornákba, akkor is hallható a zúgás-recsegés. Valamint a stereo sávok peak jelzése folyamatosan világít, pedig egyikbe sincs bedugva semmi.
Ilyennel nem találkozott senki véletlenül?
Szia!
Konkrétan nem, de itt valahol egy jókora testelési szakadásod van, és így kerülhet be a hálózati brumm. Nem tudom, hogy mennyire értesz az elekrtonikához. Általában az ilyen eszközök több funkionális panelekből épül fel. Ezeket kötik össze kábelkötegekkel. valahol az egyik ilyen kötegnél lehet testszakadás, vagy lelazult csatlakozó. Az biztos, nem kis idő kikeresni, hogy hol is a bibi.
Ha mondjuk végigkövetem mérőműszerrel a bemeneti csatlakozóktól a kimeneti csatlakozókig a jel útját, és ha találok valahol olyan kábelrészt, ahol a jel nem megy át, és azt kicserélem, az hozhat eredményt?
Abból ítélve, hogy búg és peak is csúcson van, vagy DC fesz van valahol, vagy olyan magas frekvenciáju zaj van az erősítőben, hogy nem hallod, de terheli a cuccot (nálam is ez volt) Ha van oszcilloszkópod megmérhetnéd a kimenetet úgy, hogy minden poti minimumon van!
Hellotok!Találtam egy jó kis keverő kapcsolást! Egybe minden funkcióval, és a leiratban egész jó tulajdonságokkal. Mi a véleményetek erről a Sam Electronics oldalról és az ott lévő kapcsolásokról? Mennyire necces ehhez egy nyákot összehozni? Ha az eagle-be megadom hogy hol legyenek az alkatrészek elhelyezve és a légkábelezve mi mivel összekötve, akkor az autoroute ki tudja rajzolni??? Ha igen akkor tudna egy eagleban jártas kollega, hogy eagleba ezt hogyis kell megvalósítani. Esetleg valaki aki velem együtt ebbe belevágna?
Köszönöm Üdv. Bővebben: Link
Én szívesen megrajzolom neked.
Bár csak vizsgaidőszak után, ha úgy is érdekel hogy január után kezdek bele akkor azt mondom oké. Eagleban meg lehetne csinálni de az autoroutra bízni a dolgot nem bölcs dolog. Habár 2oldalas nyákon tuti összedrótozza neked, de úgy hogy az életbe nem tudod majd mi hova megy. "Kézzel" annyiban jobb hogy egyoldalasra is meglehet csinálni az egészet pár viaval és esztétikusabban össze lehet hozni az egészet.
Jah. köszi, ráérünk még úgyis ezzel a nagy keverő projektel, meg kellene akkor venni olyan alkatrészeket , amiknek nem tuti a lábkiosztása(potik, rca ajzat, táp ajzat, faderek, kapcsolók(phono-line)). Ezeket a ki-be kapcsoló kivételébel rá kellene tervezni. De a potikat feltétlen. Gondolom te sem úgy gondoltad, hogy minden funkció külön nyák, hanem egy nyákosra kéne a táp kivételével. Ja és hol a legérdemesebb ezeket a cuccokat megvenni hozzá ahol minden egybe megvan és jó és olcsó?
Köszi Üdv.
Természetesen egybe is meglehet csinálni. De akkor lehet hogy túl nagy lesz a panel, ezt előre nem lehet tudni. Ha így lesz akkor minimum 2 panel kell hozzá egymás mögé elhelyezve.
A lábkiosztások nem okoznak bajt mert ahogy elnézem ezek gyakori alkatrészek amiket bárhol meg lehet venni, az adatlapon rajta van minden. Meg szerintem eagleben is megvannak. Ha a kapcsolókat nem de a potikat a nyákon karod elhelyezni akkor nem tudom hogy hogy fog kinézni ez egész. Mert ugye a nyákon lévő potinak az előlaphoz közel kell lennie azaz a nyák is közel lesz az előlaphoz és akkor nem fér oda majd a kapcsoló. Nem tudom érted-e amire gondolok. Én első körben még a ledeket se nyákra gondoltam tervezni ennél az oknál fogva. Minden külön kivezetve a nyákról, így látatlanba csak ez tűnik reálisnak. Felvetődik a kérdés hogy ha hibátlanul meg lett tervezve, le lett gyártva a nyák és hibátlanul elhelyeztük az alkatrészeket, akkor pöccre fog-e indulni az egész? Kell e kalibrálni rajta? Kell e újratervezni az egészet?
Üdv. Utánanéztem itt: Bővebben: Link tényleg minden raszter és lábtávolsággal meg van adva. Nem-e tudod olcsó ez a bolt? Az én meglátásom és angol tudásom szerint ez az oldal olyan mint nálunk az urbán és a rádiótechnika könyve. Szerintem nagy baklövés csak nincs benne elkövetve. De azért egy gyakorlottabb keverő építő átfuthatná egyszer, ha megkérjük. Amugy ha adottak az anyagok, akkor a nyák megtervezhető. Csak olvastam korábbi hozzászólásokat, azt írták, hogy nem mindegy mi hova kerül. ezt nem tudom mennyire kell komolyan venni, de az bizos, hogy a potiknak valahogy a nyákba ültetetve kell hogy legyen, küönben zajgenerátort építünk.
És ezt nézzétek:Bővebben: Link
A hqvideonál ez a műv. erősítő 1200Ft. van benne 16 db. És ez a keverő már 15000Ft-tól kapható boltba. Hát mi nagyon le vagyunk maradva, és hogy lehet ezt ilyen olcsón adni? Bővebben: Link
Jahh épp itt pihen egy példány belőle de a csatorna potméterek eggyütfutása katasztrófális és a mikielőerősítője nagyobb master állásnál kegyetlen zajos. A mic gain meg nagyon hirtelen szabályoz ergo hirtelen begerjed ha nagyon picit is mozdítassz arról a pontról ahol eggyáltalán szabályoz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |