Fórum témák
» Több friss téma |
http://www.hqelektronik.hu/info/hu/le_m0003-650.html
És akkor ez melyik amelyikbe könnyen megy bele, vagy a beleszenvedős?
A HQ-ban nem árulnak olyat, amibe hátulról lehetne belerakni a diódát. Ebbe is csak úgy tudtam a diódát belerakni, hogy lereszeltem a széléből. Úgy meg persze nem stabil.
mármint a dióda széléből? és hogy hogy nem stabil? kimozdul? vagy kiesik? csak azért érdekel mert elvileg holnap vagy holnapután rendelünk, és tudni szeretném hogy akkor mennyire nehéz beletenni, nem akarunk sokat szenvedni vele!
Ha túl sok van lereszelve, akkor kiesik. Ha kevés, akkor nem megy bele. Nagyjából fél tized mm pontossággal kell dolgozni, finomreszelővel.
Na most egy olyat kérdezek hogy meghalhat a lézerdiófa ha túl nagy hűtést kap?
Hát, ha 100 fokos, és hirtelen ráöntesz folyékony héliumot, akkor lehet. Amúgy nemigen.
sziasztok!
Ma megjött a hqelektronikától a csomagom A nyák készen is van, hát nem lett a legszebb, de semmi nem érintkezik olyannal amivel nem kéne, és mindenhol vezeti az áramot Tehát az egész alapja sikeresen elkészült folytatása hétvégén!!!
És ilyen lett, tudom nem a legszebb de jól működik hála az égnek,... a vasalás nem akart igazán összejönni.
sziasztok, sikerült beindítanom a pc tápot, kimértem az 5 voltos kimenetét, és 5,12 volt jön ki rajta, szerintetek az jó lesz az áramgenerátornak?
Szerintem 1 topikba elég, ha leírod ezeket....
bocs csak gyorsan kellett a válasz, szerinted is jó neki az 5,12 volt?
Jó. De ezt te is kipróbálhatod egy műterhelésen!
Első lépés: kiveszel egy ellenállást a fiókodból, és... kész! Méred az áramot rajta, mennyire stabil. De potival is lehet, rákötöd, és elkezded csavargatni. Persze egy bizonyos érték felett biztos, hogy nem lesz stabil, és nagyon lecsökken az áram, de neked csak akkora ellenállásváltozást kell szimulálni, mint amekkorát a dióda is produkálhat. Néhány ohm.
Sziasztok!
Ha valaki SMD-s nyákot akar, a supepe által tervezett áramkörhöz, itt egy variáció. Jó munkát!
nincs meg valakinek véletlenül a szupepe féle áramgenerátor, nem képfile-ba, hanem nyák készitő progiba való formátumban? de nem az smd-s hanem a rendes!?
Elég lenne egy topicba feltenni a kérdésedet.. ha jól számolom már ez a 2. vagy 3. olyan kérdés amit 2 topicba is beírsz... Elég zavaró egy idő után...
Ha valaki tud segíteni az úgy is fog írni, ha meg senki nem tud, akkor hiába írod be az összes témába... senki nem fog... Mivel a két topic nagyon közel áll egymáshoz, így mindegy melyikbe írod be amit beírsz, szinte ugyanazok fogják olvasni
Hali!
DjGeorge-nak köszönhetően megvan Alul van egy másik fül a rápegység melett, azon van rajta az áramgenerátor. A tápegység lehet másmilyen is...
Az szemem számára igen, de a telefonom látja.
Vágásra, gravírozásra nem lenne rossz.
Több nyalábot egyesíteni. Prizmával nem lehet ?
Írtátok itt, hogy a DVD laser 110mA-el hajtva. Az már több mint 300mW. Ez nem tévedés ? És a kék lézer 5mW mire képes ? Azért kérdem, mert vékonyabb lemezeket, fát, műanyagot szeretnék vágni vele. Illetve feliratokat készíteni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |