Fórum témák
» Több friss téma |
dobok én is néhány képet.
Az SGM-nek volt anno 1000/1500/3000 W strobija amik kondenzátorosak voltak.Bizonyitják a flash dokumentumból kimásolt képek.Hatalmas motorinditókondik a foncsor hátulján,teljesitményre méretezve.IGBT teljesitményvezérléssel.Azthiszem nem gyártják már őket,elvétve vannak még itt-ott.Már csak a FLASHER 1.5 DMX-et gyártják.Kb 100ezer HUF A Hungaroflash első strobija,akkor még Bt.-ként működtek.Ez volt a Quasar 1.0 elődje. 2.5/5kW folyamatos teljesitménye volt,spéci csővel. Aki egyébként nem tudná,a Hungaroflash licence volt az RGB,dichroic rendszerű stroboszkóp fényének chromatizálása,szinezése.Bár már hallottam más elvekről is.
nah jó azt hiszem elfelejtem a 6kW-os csövet átállok erre a jószágra. Kiváncsi lennék a fényére szerintem atomvillanás
hááát erre annyit mondok hogy vannak melette is meg ellene is érvek pl ellene megpörgeti a villanyórát mellette: kiváncsi vagyok rá milyen
Megpörgeti a villanyórát??
Leesik a helyéről olyan fordulatot tesz meg!
Nem kizárt hogy a földön pörögne akkora lendülete lenne, anno mi egy 6kW-os rezsót meg egy 10kW-os hősugárzót kapcsoltunk be a villanyóra átment körhintába. Nah jó ennyit az offról. Kiváncsi lennék rá hogy milyen villanócső van abban a strobiban, szerintem egy sensation partira bőven elég lenne két ilyen. Azt tudom hogy az 1700wattos strobi 500-1000fős bulikba ajánlott, de olvastam már olyat is a conrád ujságban hogy kivállóan alkalmas kissebb bulikba kirakatokba, háát 1700watt meg kirakat...
azért annyit hadd tegyek hozzá,ez nem 1 fázishoz készült,meg egy buliba azért nem kellene.Az emberek nem a fénytechnika miatt vannak ott,pláne nem azért hogy szemsérülésük legyen...
De szerintem ugyanaz a hatása amikor nyáron véletlen a házatok előtt csap le a villám és te pont bambulsz ki az ablakon.Többet nem kivánod hogy lásd. Jobb és szebb is ha van 2 v. 4 strobit és alternálva működnek,vagy egyszerre kisebb fényerőn.Ha nappali fényt akarsz,akkor meg megtekered a dimmer potit azt hadd egye a nép az effektet
2001-ben még a hungaroflash 3000W turbóstrobót próbáltam ki az egyik lépcsőházban, és csak hóófehériséget láttam semmi mást! 2 villanás elég is volt,pedig nem is néztem bele,hanem én fogtam és irányítottam a lépcsőház felé!
Még a 3kW is sok nem még a 6kW!
Anno amikor az 1700as strobit csináltam DU 2 óra eljött a teszt ideje nah de világos van bementem a fürdőszobába... Szépet villant amikor elsült abban a pillanatban villant át az agyamon annyi hogy NEM LESSZ JÓ VÉGE nem is lett a csempe visszaverte az összes fényt
Egyetértek.Még a kisebb strobi is okozhat szemjojót,ha mondjuk otthon teszteled,nembeszélve a veszélyes sugárzásról,ami közelről éri a szemed.Még a falról visszaverődött fény is ártalmas.Na de télleg ne OFF-oljunk
átmehetünk az OFF topicba is ugyis ki van halva . Igen amugy nem kellemes ha a szemedbe villan és mindenhol a villanócső nyomát látod
visszatérve:
Mik a tapasztalataid azzal a "Dragon1700" kapcsolással? Most hétvégén szándékszok nekiállni.Már tekertem is egy fojtót,lett vagy fél kiló.kb 2 ohm-ra sikerült,ezt akarom a hálózatra kötött dióda után tenni áramkorlátozásnak(persze a tekercsel párhuzamban egy záróirányba kötött dióda lesz) A ZPD12V zénernek nem sok az a 47k ohm előtét?Azt sem értem miért van kettő tápfesz.:18V és 12V A fényerőszabályzó poti tényleg a levegőbe lóg?Nincs letestelve?
Huhh sok jót nem tudok mondani róla, én is sokallom azt az ellenállást ott. De 18 voltot mértem. Igen a fényerő szabályzó nekem is lóg(ot) csak nekem nem működött igy muszály volt áttenni PC vezérlésre az egész kapcsolást, a nagyfesz (ne értsd félre) része megmaradt, de a vezérlő részét kiszedtem belőle. Igy is jól működik, bár a fázishatás nem tökéletes, de ezt is kihasználom néha jó hogy épp hogy csak egy halvány ívet húz, vagyis pislákol, főleg a tömegnek tetszik. Még tervezek rá egy dizájnt a foncsort két kék leddel megvilágítom majd...
Akkor ez is csak egy legyen,mert miért ne? rajz...
Kár,de azthiszem megpróbálkozok vele.Először is csúnyán lefojtom a hálózati áramot,hogy egy kisebb csővel tesztelhessem. Aztán ha már ugyis a gyújtásszögvezérlést tanulmányozom,készitek neki egyet,vagy átdolgozom a meglévőt,lehet nincs is nagy hibája. A nagyfeszültségű résznél másabbat nem is lehet csinálni. Azt mondjuk megpróbálhatod,hogy a feszültségkétszerező körbe teszel nagyobb kondikat,mondjuk 2-4µF-ot.Bár ettől biztosabban nem gyújt,de kicsit-nem sokkal-erősebb lesz a fény,amikor rosszul időzit a teljesitményszabályzás,ami miatt csak a "nagyfesz-csik" jelenik meg a csövön. Én mondjuk már jártam úgy is hogy folyamatos enyhén ibolyaszin ivet huzott .(Ez még tetszett is,vagy 2 percig gyönyörködtem benne )
hi!
Van valakinek valami ötlete vagy rajza az alábbi kapcsoláshoz? Már mint hogy kössek be mikrofont hangvezérlés céljából a tirisztorra?
Van olyan h a villanócsövet fordítva kötöm be,már mint a két lábat ami közt a 300v van, És tönkremegy tőle a cső?
Vettem egy 0Km-es csövet és meg sem nyikkan.Ennyire érzékeny lenne a polaritásra?
Ebben a kapcsolásban kell villognia a glimmnek ha nincs rajt cső? Én úgy tudom a cső süti ki a kondit.És a glimm csak a kisuléskor villan el.Az én kapcsolásomban a glimm folyamatosan villog,de a cső nem villan! Esetleg valakinek valami ötlete mi lehet a baj?
nekem fordítva bekötve is működött anni a kis patkó csövem!
Nem lehet, hogy kiégett a cső amit használsz? Vagy a gyújtótrafó adta be a kulcsot?
Még nem volt használva a cső.A strobi pedig működött ezelött sok évvel.Csak a cső ment bent ki.Cseréltem csövet és csak a glimm megy most a cuccban.A trafó működik,rámértem.
Helló a cső fáradt el! Cseréld ki, ha a cső nincs benne attól a glimmnek villognia kell. Esetleg nézd meg hogy a tirisztor működik-e.
Idézet: Igen a cső süti ki de a vele párhuzamos elektrolit kondit, nem a gyujtókörben lévő kondit. Esetleg mérd ki az elektrolit kondit mennyire töltődik fel „A cső süti ki a kondit”
Hogy tudom megnézni h jó e a tirisztor?Mivel tudnám megmérni a cső gyújtólábán a feszültséget? A két szélső láb között 300v van.Az elvileg jó.
Sziasztok!
A sroboszkóp téma érdekes felhasználását találtam kozmetikai célra: epilátorként és ránctalanítóként. Elég spéci a masina, ezért fordulok hozzátok, hogy lehetne megépíteni (a gyári milliós árban van, mert szép nagy, érintőképernyős vezérlésű, dizájnos stb). A lényeg: 8-22 J/cm2 között változtatható teljesítmény - a kezelő fej mérete, ahol ezt le kell adni: 5cm2. Azaz: kb 40 és 110 J közötti teljesítmény Villanási idő: 2,5-55 ms közt változtatható Töltési idő: 1,5-2 sec alatt Késleltetés (pulse delay): 0-10 ms (ez nem tudom mit jelent). A többit, a fej hűtését meg tudom oladani, a megfelelő hullámhosszokat színszűrővel stb. Hátha lenne, aki ki tud számolni egy ilyet és kreálni egy megépíthető kapcsolást? Vagy nagyon nehéz kérdés? Üdv: Peti
Van egy pár oldal ahol van tirisztor tesztelő kapcsolás, azt hiszem nekem is van valahol 1 majd holnap előkotrom, ma még meló van. gondolkozok hogy hogy tudnád a legegyszerűbben megnézni a gyujtást de lövésem sincs, egy biztos ne fogd meg a kábelt, mert utánna egy életen át bioztos leszel benne hogy jó a tafó. Szerintem mérd meg szakadásmérővel a tekercseket, vagy az ellenállást is mérheted ha a multimétered jelez akkor nincs gond ha nem akkor a tekercs a hunyó. Sokan mondták hogy a gyujtóban lévő piezóval tesztelik a csövet, én még nem próbáltam, de lehet hogy igy is működik. Bár szerintem ne próbáld ki addig még valaki meg nem erősíti az utolsó soraimat.
Hali :wave:
Át lehet alakítani egy sima fényképezővakut(elektronikával) hogy szabályozhatóan villogjon de NE 220V ról
Szia!
Amennyiben meg van hozzá a gyújtótrafó akkor mindenféleképpen megoldható.
Az a kis trafó ami a nagy kondit tölti? Persze az egész megvan.
Kondi:380V 180µF gondoltam ez jól jöhet
Kellemes Karácsonyt minden stroboszkóp épitőnek,fejlesztőnek és természetesen a Staffnak is!
Sziasztok most kaptam eszt a csövet szerintetek hány wattos lehet?
Az igen első ránézésre valami szovjet cucc és kb 250w/s-os de ha tipust irsz akkor máris könnyebb
|
Bejelentkezés
Hirdetés |