Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Venni kell a börzén két egyforma 12-13cm2-es trafót. Van egy bácsi aki direkt ilyeneket árul. Szét vannak szedve, megtakarítva. Ez kb 1000Ft/db. Ha nem tudsz kijutni akkor esetleg ha megyek nézek neked és postán el tudom küldeni. Még így is nagyon olcsón kijön.
Köszi ha megtennéd megköszönném.Én sajna nem tudok kijutni a börzére messze van. A tekercselés nem gond, mert van hozzá mindenem, elég sokat tekerek főleg gitárhangszedőket.
Szétnéztem, van 2 db 15 cm2ablakméretű kimenő 2 db.19 cm2 vas keresztmetszetű trafóm. Már csak a menetszám a kérdés.
Boldog karácsonyt mindenkinek!
Látom jönnek egy páran a börzére. Egy kérdés: hány órakor kezdődik a börze?
Nem, nem. Készül még mindig a 6p14p pp, csak elég lassan
Én is kérdeztem telefonon ? nekem aztmondták reggel 07 től 11 ig van nyitva .Ha netalán nem valós akkor becsaptak!Mindenesetre én megyek reggel 09 körül akkor biztos !
hát én akkor megpróbálok 8ra oda menni, tervbe van 2x15W EL84-el ahoz kéne a vasmag remélem lessz.
6AS7-es csövet nem tudja valaki hogy kb menyibe kerül/ kapható e?
Boldog karácsonyt mindenkinek!
kész a kimenőm...huh,éppen hogy elfért a csévén a sok huzal.Egész jól sikerült,már össze is lemezeltem,és kipróbálltam a PCL86 SE-vel egy pillanatra,és szólt...csak ugye az SE felmágnesezi a vasat(mivel PP kimenő,nincs légrés),úgyhogy csak kb. fél percig hagytam zenélni. Úgy örülök,ez életem első saját tekercselésű kimenőtrafója.Már nagyon kiváncsi vagyok,hogy fog szólni a PCL86 PP-re kötve... Igazad volt köbzoli,tényleg én is megtudom csinálni(úgy ahogy),ha nem bíztatsz egy kicsit a börzén,tuti nem kezdtem volna el kimenőt tekerni.
Nekem 120ohm körül van a primer(egybe a kettő).
Na itt a kép,még nincs benne az összes lemez,+az alu lemezleszorító sincs rajta(csak próbára raktam így össze).
Bolog Karácsonyt és sikerekben gazdag boldog Új évet kívánok minden Kedves Fórumtársnak!
A 19cm2 es vas már nagyon sok ide, inkább hagyd meg az egy komoly PP-nek.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket a Csöves-tanya lakóinak, és a Hobbi Elektronika csapatának, olvasóinak.
Ricsikém, azért nem lesz ám annak a trafónak semmi baja, ha felmágneseződik. PP-be kötve majd a váltó (jel) feszültség a remanens mágnesességet is megszünteti. (Ha van légrés, akkor is felmágnesezi, csak akkor a hatása nem érvényesül annyira.) Persze, hogy igaza volt Zolinak. Látod, hasznosnak bizonyult a Köbzoli-túra. Melyik fázisfordító típust építed meg a két triódával? Majd szombaton megint biztatunk egy kicsit. Remélem, ott leszel a börzén Te is.
Én is megyek szerintem, majd együtt bíztatjuk. Láttad miket hozott nekem a Jézuska? Ott voltak a fa alatt
Bizony, bár én már hamarabb is láttam őket.
A nyáron össze kéne hozni egy hatalmas csöves találkozót. Az összes ide irkáló emberkét mozgósítva. Kinek mi a véleménye?
Szerintem jó ötlet! Elhozhatná mindenki a cumóját is és megbeszélnénk a dolgokat. Jó lenne.
Először is boldog karácsonyt mindenkinek!
Kívánok mindenkinek sok szépen világító erősítőt a fa alá a sok más szép ajándékkal együtt A csöves találkozóban nagyon szívesen benne lennék. 27-én ki megy börzére, mert én is megyek fel, de senkit nem láttam még így nem ismerek fel senkit pedig szívesen találkoznék 1-2 fórumtárssal
Jó ötlet, csak támogatni tudom.Én jövök.
Mármint a találkozóra, ha lesz, sajnos a börzére nem tudok most menni. üdv
Tudtam , hogy osszehozod az unnepekre , szep munka es remelem a hangja is ok ..
DC csatolastol ne zarkozz el itt is hozhat valamit , nehezebb kivitelezni , de neghozza a gyumolcset .
En is !
Mindenkinek !!
Szia! Mostanában ritkán látni téged a fórumban. Gondolom most is munkálkodsz egy tőled már megszokott profi erősítőn.
Szia !
Koszonom . Most nem munkalkodom , nem vagyok otthon , csak elmeletben tervezgetek , de igy sem rossz , ez kisert mindig , talan ilyenkor szuletnek uj otletek ...
Fleta1 nem járna jól, a 3 APX cipelésével
Mondjuk szerintem mindenkinek van minimum 20 kilós egy cucca
A korrektor biztosan dc csatolt lesz, ezt már eldöntöttem. Ilyen kis feszültségű csöveknél gyerekjáték összehozni.
A vonalerősítő káprázatos hangú lett, gyönyörű a tere (mélységben is), testes, élethű hangzása van, a kutya eleinte többször ugatva szaladt be a szoába, mert azt hitte jön valaki. A korrektorral nem vagyok még megelégedve, jelenleg két részre osztottam a korrekciót, a magas közvetlenül a bemeneten van 150 K /470 pf (500 pf) formában, a mély az első cső anódkörében. Maga a frekvenciamenet jónak tűnik mérve is fülre is, de a sodrása valahogy nem az igazi (bár nem tudom a mérésnél figyelembe venni a pick up-ot (az most egy elég jó Elac)). A korrektornál még számos variációt ki fogok próbálni (a direkt csatoláson kívül is), de már csak jövőre. Előbb-utóbb biztosan jó lesz (a fene a kényes fülemet), mindenesetre újévig már ezen hallgatom a bakelitot is (annyira azért nem rossz).
Én estleg fotóval tudnék megjelenni. Azt el birom.
Köszönöm szépen a dícséreteket, mindenkitől, remélem a Szombati börzén sikerül találnom hozzá jó vasakat,és akkor megtekerem a végleges kimenőket, és befejezem a borítását is.
Boldog, békés ünnepeket kívánok minden fórumtársnak, és családtagjaiknak! |
Bejelentkezés
Hirdetés |