Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   225 / 1387
(#) mex válasza Schliemann hozzászólására (») Dec 28, 2008 /

Igen,valamikor régen ez bevált technológia volt amatőr berkekben. Nem mindegyik filc jó hozzá,de az elektronikai boltokban árulnak marószerálló filcet is.
(#) kobold válasza Schliemann hozzászólására (») Dec 28, 2008 /

Elvileg igen, gyakorlatilag viszont az alkoholos filc nem a legjobb választás, túl könnyen alámaródik. Lakkfilc, vagy csillogó szemcséket nem tartalmazó körömlakk sokkal jobb, ha már kézi a rajz.
Körömlakkos módszerhez itt van egy kis képes segítség, az elején vagy egy évig én is így rajzoltam.
(#) niedziela válasza kobold hozzászólására (») Dec 28, 2008 /

Régi szép retro

25 évvel ezelőtt rajzoltunk csőtollal és kármin vörös tussal
Akkor más nagyon nem volt meg a ragasztás, kivágás.

Szerencsére ma már ennél korszerűbb, gyorsabb eljárás is megfizethető.
(#) kaqkk válasza petya100 hozzászólására (») Dec 28, 2008 /

Serintem elírás lehet mert a lamináló fólia egy az egyben ráragadna a nyákra nem tudnád lehúzni ,hogy csak a rajzolat maradjon .De tedd fel a linket megnézzük a
videót.
(#) Schliemann hozzászólása Dec 29, 2008 /

Köszi a válaszokat mindenkinek!
(#) Schliemann hozzászólása Dec 29, 2008 /

Tehát ha az amatőr filces technikát használom akkor...
-Veszek egy fényérzékenyített NYÁKot,
-Letisztítöm vízzel, körömkefével, finom vízpapírral,
-Felrajzolom a vonalakat,
-Lemaratom Vaskloriddal, megvárom h megszáradjon,
-Utánna megint megtisztítom (az előbbiekkel)
-És mehet a forrasztás...

Ha valahol sántít a dolog akkor írja meg valaki legyenszives

Köszönöm
(#) kobold válasza Schliemann hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

Itt sántít:
Idézet:
„Veszek egy fényérzékenyített NYÁKot,”
.
Fényérzékeny réteggel bevont nyákok a fotótechnikához kellenek, ebben a témában is bőven találsz róla infót.
Neked egy csupasz nyák kell, mindenféle réteg nélkül.
A rajzolás előtti tisztításhoz nagyon jók a konyhai súrolóporok, tökéletesen zsíroldóak, és kicsit meg is csiszolják a felületet. Marás után pedig - mivel a víz nem nagyon hozza le a filcet, lakkot - nitrohígító, körömlakk-lemosó, denaturált vagy egyéb ihatatlan szeszek szükségesek.
(#) petya100 hozzászólása Dec 29, 2008 /

oké felteszem

íme a link:http://www.youtube.com/watch?v=tsbt61jf6m0
(#) kaqkk válasza petya100 hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

Ahogy én láttam :egyáltalán nem lamináló fóliát használ
hanem papírt, és nem is laminálóval csinálja hanem egy fénymásoló fixáló hengerpárjával.
(#) jandark válasza petya100 hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

szia közben meglett a megoldás,, mivel a sprint amit kaptam angol nem láttam át ,,most van egy magyar amivel azonnal tiszta lett minden,,le tudtam mérni a rajzokat igy már minden ok,,köszi szépen B.U.É.K
(#) jandark hozzászólása Dec 29, 2008 /

sziasztok mindenkinek!
Remélem segitek mindőtöknek kicsit itt egy kis videó ami bemutatja a vasalásos technikát elejétől a végéig,,erre kaptam rá én is
fogadjátok ujévi ajándékként
B.U.É.K
Bővebben: Link
Én nem értem, miért nem használjátok az URL gombot. Mindenkinek könnyebb lenne.
Jav.-szamóca
(#) Attila86 válasza jandark hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

Üdv.!

Én ezt már hónapokkal ezelőtt belinkeltem sőt, be is ágyaztam itt a fórumban az egyik hozzászólásomba. Már rögtön aznap, mikor elkészítettem a videót.
(#) Schliemann válasza kobold hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

Köszönöm szépen a segítséget!

Sziasztok!
Szerintetek vetítőfóliára fellehet nyomtatni tintasugaras nyomtatóval a nyákrajzot?Mert levílágítós módszerrel akarom megcsinálni,vagyis UV fénnyel!
Előre is kösz a segítséget
(#) Moderátor hozzászólása petya100 hozzászólására (») Dec 29, 2008

Miért esik olyan nehezedre a keresőt használni?

Már használtam kereseőt de nem találtam semmit már bocs!
Akkor máskor nem kérdezek semmit ha nem szabad!!! :boxer:
(#) sprofan válasza petya100 hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

Érdekes én találtam:
Ráadásul ott a cikk is!
(#) gulasoft válasza petya100 hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

A fóliából két fajta van. Az egyik a lézerekhez van, ez sima, és ugyan úgy ráégeti a festéket a nyomtató mintha papír lenne, itt gondolom a fóliának az olvadási hőfoka magasabb mint a tonerban lévő poré.
Rögtön fel is merül a kérdés bennem, hogy fóliáról nem lehet átvasalni a mintát nyákra? (Ezt olyan emberkének kéne megválaszolni, aki már próbálta)
A másik fólia a tintasugaras fólia. Ennek egyik felén kissé ragacsos réteg van, ahol meg tud tapadni a tinta, na ez kell neked. Ennél sokkal olcsóbb és mind a két nyomtatóban használható módszer a pausz papír. Ennek hosszabb levilágítás kell, de olcsó és nyomtatótípus független.
Én spec csak egy akkora darabot vágok mint a nyák, egy A4-es sima papírra (többször is használható) kinyomtatom középre a nyák körvonalat, annál 2-2 cm-el nagyobb pauszt vagy fóliát vágok, azt felragasztom az a4-re celluxal vagy valami hasonlóval ami azért könnyen le is jön), és mehet a nyomtatás. Ez nagyon papír/fólia takarékos, és mivel a fotózásnaál megmarad a maszk, egy csomag papír/fólia nagyon nagyon sok nyáktervre elég.

ok! kösz csak ezt akartam kérdezni!
És kösz a egítséget!
Van egy program Cirkuit Wizard a neve ez a kis progi kapcsolási rajzból nyákot tervez érdemes letölteni

Bővebben: PCB Design with Circuit Wizard

Link javítva.
-- kobold
(#) Frankye válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

Idézet:
„Rögtön fel is merül a kérdés bennem, hogy fóliáról nem lehet átvasalni a mintát nyákra? (Ezt olyan emberkének kéne megválaszolni, aki már próbálta”

Én kipróbáltam, és megolvadt a fólia. Lehet, hogy túl magas volt a vasaló hőfoka, és csak ezért, de nem kísérleteztem vele tovább
(#) jandark válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

Szia!
gondoltam segitek egy kicsit ha nem akarnának keresni,,sokszor én is lusta vagyok
viszont neked köszönhetem ezt a vasalós témát azóta is ha tehetem és időm van kreálok valamit....a jövő évben is hasonló szép dolgokat kivánok neked...és ezuton is ...
B.U.É.K

Szamóca!
Elnézésed kérem a tudatlanságomért...és köszönet a javitásért,,vigyázz erre a jó kis oldalra a jövőben is,,,thanks és üdv

pár kép a ma esti projektemből,,a Sixtek st151 panelje& Attila86 technikájával ötvözve,,fogadjátok szeretettel mindőtöknek hasonló sikerélményeket kivánok a következő évre is

És a maradék ami nem fért be.....
minden kedves fórumozónak és családjának jó egészséget és boldog újévet kivánok.
üdv:jandark
(#) gulasoft válasza petya100 hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

Ez egy youtube oldalra dob.
(#) szabi83 válasza jandark hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

ST151 fan lettél, Te is?
(#) uli hozzászólása Dec 29, 2008 /

Sziasztok!
Maratással kapcsolatban szeretnék feltenni egy két kérdést. Szeretnék a vaskloridos módszerról áttérni egy talán olcsóbb megoldásra.
Sósav+H2O2
Olvastam azt hiszem Attila86 honlapján, hogy ő is ezt használja.
20%-os sósav és egy kicsi hidrogénperoxid.
Kérdésem: 15%-os sósavval is jó lehet?
h2o2-t honnan lehet venni, kb mennyiért, és mennyit keverjek bele?
Kössz: Uli
(#) Sir-Nyeteg válasza uli hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

jó a 15% is.
Vegyszerboltban lehet kapni, van aki fodrászatban szerzi be. Nem túl drága, max 5-600ft/liter. Keverési arányt keresőből:
Idézet:
„KEVERÉSI ARÁNY 1 LITERHEZ ! 770 ml víz- 200 ml sósav-30 ml hidrogén-peroxid”
Következő: »»   225 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem